reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

U mnie to 8 tydz. A już wszystkie spodnie są za małe ;( mieszcze się ale są stanowczo za obcisłe i brzuch mi wywala aczkolwiek nie wiem czy po prostu nie przytyłam bo więcej odpoczywam leżę i więcej jjem też się obawiam co to będzie w 9 miesiącu a zawsze byłam dumna ze swojej wagi ;(
Ja dzisiaj zakupiłam rajstopy ciążowe i luźne spodnie do pracy, bo jeansy już od 2 tygodni są za ciasne. Na początku wzdęcia a teraz po mału wychodzi jakiś lekki napuchnięty brzuszek. Nawet stanik i majtki kupiłam większe haha

reklama
U mnie to 8 tydz. A już wszystkie spodnie są za małe ;( mieszcze się ale są stanowczo za obcisłe i brzuch mi wywala aczkolwiek nie wiem czy po prostu nie przytyłam bo więcej odpoczywam leżę i więcej jjem też się obawiam co to będzie w 9 miesiącu a zawsze byłam dumna ze swojej wagi ;(
Mozę uda się nam wrócić do wagi sprzed ciąży po urodzeniu, będziemy spacerować po urodzeniu :) może masz teraz większy apetyt a później się unormuje :)

Psiara jak po wizycie dzisiejszej? Bo chyba mi umknelo.
Ja dzisiaj zakupiłam rajstopy ciążowe i luźne spodnie do pracy, bo jeansy już od 2 tygodni są za ciasne. Na początku wzdęcia a teraz po mału wychodzi jakiś lekki napuchnięty brzuszek. Nawet stanik i majtki kupiłam większe haha

Juhu to nie jestem sama ;D U mnie cycki ani drgną tylko trochę wrażliwe są. Niedługo brzuch będzie bardziej wystawać jak piersi

Mozę uda się nam wrócić do wagi sprzed ciąży po urodzeniu, będziemy spacerować po urodzeniu :) może masz teraz większy apetyt a później się unormuje :)
Nie wiem mam nadzieję , nie wyobrażam sobie siebie grubej więc zrobię wszystko żeby wyglądać jak przed ciążą trochę duety ćwiczeń i może się uda ;)

Ja pierwsza ciążę zaczynałam z wagą 52 kg, do porodu szłam z wagą 64. Czasami miałam tak że czułam taką pustkę w żołądku, w nocy nie mogłam spać i jak chciało mi się jeść to jadłam świeża marchewkę, paprykę, owoce. A tak to racjonalne posiłki, częste a mniejsze objętościowo. Córkę urodziłam o wadze 3800 g, wyszłam z porodówki z wagą 56 kg, a wciągu 3 mc waga spadła mi do 49kg. Także dziewczyny nie ma się co bać, trzeba jeść z głową. I jak to mówisz jeść dla dwojga a nie za dwojga. Obecna ciąża 8t3d. Waga z przed ciąży 55 kg, waga obecna 54. Brzuch bez zmian, stanik z rozmiaru 75C na 75D

U mnie 5t3d. I może nie widać ale czuje że podbrzusze mam napuchnięte. I mi przeszkadza jak chce przykucnąć czy za długo siedze skulona.
Co do tycia pierwsza ciążę zaczynałam.z wagą 46kg A skończyłam 65kg. Obecnie ruszam z 57kg.[emoji33]

Cześć dziewczyny :) dołączam do grona listopadowych mamusiek 2019 :)) mam potwierdzą ciąże a moja ostatnia wizyta odbyła się dokładnie jak maleństwo było w 7w1d serduszko już pikało wymiarowo to było 10mm:) kolejna wizyta dopiero 17 kwietnia, czekam niecierpliwie bo to kolejna ciąża poprzednia zakończyła się nie powodzeniem..... Gratuluje każdej z osobna ciąży!:)))
Witaj! Mi ciasno jak coś zjem, ale man dopiero 6+3 [emoji4][emoji4][emoji4]

@Anusiak1990 mam siostrę, ale od ponad 1,5 roku nie utrzymujemy kontaktu. Nieprzyjemny temat, ale na otwartym nie chcę o tym pisać

Co do brzuszka, jutro może podjadę kupić ciążowe spodnie, bo co prawda ja zawsze byłam gruba, ale trochę mi wybiło podbrzusze i obecne spodnie mi przeszkadzają. Teraz jest dopiero 9+6 a co to będzie dalej;)
Haha a co ja mam powiedzieć ja mam 6 tc a juz w dresach chodze a dzisiaj przyszly mi dresy ciazowe bo wszystko mnie gniotlo.
Jak chcesz pisz smialo na priv

reklama
Pierwsza ciaze zaczelam. Z 55kg skonczylam na 70... Masakra
Druga 67 skonczylam na 77
A teraz 65 i mam nadzieję że do maks75 dojade bo inaczej się zalamie.

Do góry