reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
Ja osobiscie tych witamin nie polecam! Przez nie moja ciaza sie rozwijala nieprawidlowo i w 6tyg poronilam bo przestalo bic serduszko. A z powodu tego ze 1 tavletka w tym zestawie jeat rozowa ale w niej sa witaminy i sa okej ale te 2 to tran oleisty. A tabletki oleiste bierze sie w 2trymestrze ciazy!
Jesteś pewna że to był powód poronienia? Nie chcę negować ale szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby kwasy omega mogły tak wpłynąć na ciążę. I też nigdy nie słyszałam, że są zakazane w pierwszym trymestrze. Przecież idąc tą drogą nie powinno się spożywać ryb. No ale jeśli się mylę to oczywiście zwracam honor.

Sprawdziłam właśnie wyniki badań i jutro znowu wycieczka do rodzinnego. Badania moczu wykazały na wszystko czego nie powinno tam być. Być może stąd ten ból podbrzusza, bo wyniki wskazują ewidentnie na infekcję [emoji17]

Dziewczyny jestem wariatka wiem ale odszukalam moja pierwsza bhcg z mloda i noe dosc ze byla robiona poznoej jesli chodzi o dc to kej wielkosc też nie byla nadzwyczajna zrobię jutro powtorke i mysle ze juz sie nie bede denerwować co ma byc to bedzie.
nie rób codziennie bo będzie niemiarodajne, zrób po 48h , lub poźniej, kalkulator później wyliczy czy jest prawidłowy przyrost

Dziewczyny jestem wariatka wiem ale odszukalam moja pierwsza bhcg z mloda i noe dosc ze byla robiona poznoej jesli chodzi o dc to kej wielkosc też nie byla nadzwyczajna zrobię jutro powtorke i mysle ze juz sie nie bede denerwować co ma byc to bedzie.
Zrób tak, żeby oznaczyć przyrost i jak będzie w normie to się nie zastanawiaj czy wartość mała czy nie. Prawidłowy przyrost jest najważniejszy:)

Jesteś pewna że to był powód poronienia? Nie chcę negować ale szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby kwasy omega mogły tak wpłynąć na ciążę. I też nigdy nie słyszałam, że są zakazane w pierwszym trymestrze. Przecież idąc tą drogą nie powinno się spożywać ryb. No ale jeśli się mylę to oczywiście zwracam honor.
Ja właśnie czytałam że robili badania i w tranie jest dużo Wit A, a ona ma wpływ na wady w rozwoju ciąży i należy brać leki z kwasami omega tylko po konsultacji z lekarzem. Były to badania z tamtego roku.

Sprawdziłam właśnie wyniki badań i jutro znowu wycieczka do rodzinnego. Badania moczu wykazały na wszystko czego nie powinno tam być. Być może stąd ten ból podbrzusza, bo wyniki wskazują ewidentnie na infekcję [emoji17]

A dobrze zrobiłaś badanie? Może mocz za długo poleżał w cieple? Mi również ostatnio wyszły bakterie w moczu a żadnych innych objawów nie mam.

reklama
A dobrze zrobiłaś badanie? Może mocz za długo poleżał w cieple? Mi również ostatnio wyszły bakterie w moczu a żadnych innych objawów nie mam.
Bakterie wychodziły mi często przy rutynowych badaniach, a teraz są jeszcze leukocyty, erytrocyty, białko, śluz i nabłonki. Przyznaję że próbkę pobrałam w przychodni, bo zapomniałam tej z domu, ale powiem o tym lekarzowi i on zdecyduje czy powtórzyć badania. Pieczenia i bólu nie mam, ale na siku jestem ze 20 razy dziennie, więc zobaczymy czy to objaw ciąży czy infekcji [emoji849]

Do góry