reklama
Kelyana
Fanka BB :)
A podajesz jej coś na gazy? Moje tez tak miały aż słyszałam ze im się przelewa przy jedzeniu, krzyczały nie raz na piersi ale daje im espumisan 100 i jest dużo lepiej.U mnie właśnie spala wczoraj w łóżeczku ale co karmienie to brała tylko pare lykow, krzyczała, przeżyła się, przetrwało się w brzuszku i gazy wielkie... Ja już sama nie wiem..
I prawie nic nie jadła..
Idę do osteopaty dziś znów, za godzinkę mam spotkanie
Mama Zuzi i Antosia
Tomek od początku śpi w swoim łóżku. Czasami zaśnie sam, ale zazwyczaj przy cycu.
Co do samodzielnego zasypiania, starsze dzieci usypialiśmy leżąc z nimi, teraz pewnie będzie tak.samo. Upierdliwe to strasznie ale jakoś tak się nauczyliśmy. Pamiętam Zuzie, jak miała ok 3 lata i ją usypiałam na noc to musiałam leżeć twarzą do niej bo inaczej nie zasnęła [emoji4]
Co do samodzielnego zasypiania, starsze dzieci usypialiśmy leżąc z nimi, teraz pewnie będzie tak.samo. Upierdliwe to strasznie ale jakoś tak się nauczyliśmy. Pamiętam Zuzie, jak miała ok 3 lata i ją usypiałam na noc to musiałam leżeć twarzą do niej bo inaczej nie zasnęła [emoji4]
Mama Zuzi i Antosia
Ja też daje espumisan 100 dwa razy dziennie dostaje-przed jedzeniem na noc a później przed drugim nocnym karmieniem ok 5 rano, bo inaczej spać.nie może tak go bąki męcząA podajesz jej coś na gazy? Moje tez tak miały aż słyszałam ze im się przelewa przy jedzeniu, krzyczały nie raz na piersi ale daje im espumisan 100 i jest dużo lepiej.
Paulianna89
@Kalyana to życzę sukcesów w usypianiu [emoji4] oby dziewczynki ładnie spały [emoji4]
Ewela2805
Daje Espumisan, tzn wczoraj podalam gdzieś o 4ej nad ranem, i tak się preżyła..A podajesz jej coś na gazy? Moje tez tak miały aż słyszałam ze im się przelewa przy jedzeniu, krzyczały nie raz na piersi ale daje im espumisan 100 i jest dużo lepiej.
Kelyana
Ale który ? U nas są dwa espumisan 30 i espumisan 100 mocniejszy. Nad dopiero ten mocny pomógł. On ma w 1 ml 100 mg substancji aktywnej. Ja daje praktucZnie max dawkę z każdym karmieniem, teraz schodzę bo widzę ze lepiej z nimi.Daje Espumisan, tzn wczoraj podalam gdzieś o 4ej nad ranem, i tak się preżyła..
Mirakulum
Wiesz co z tego co czytałam sen dzienny nie ma wpływu na nocny. Ja staram się bardziej patrzeć czy są zmęczone i kłaść wtedy. Ciężko powiedzieć o której mamy drzemki, bo to dopiero drugi dzień jak coś staram się działać i obserwować. Do tej pory była wolna amerykanka, plus ciężko było ogarnąć bo są dwie. Wczoraj przed nocą były aktywne około 1,5h o to było ok. Myśle ze jeszcze duuuzo przed nami, ale uczę je zasypiania samemu i jestem obok, wspieram kiedy się niepokoją i złoszczą, ze już nie ma lulania, skakania na kanapie i innych cudacznych zabiegów do których je przyzwyczaiłam.
tez tak czytalm ze sen dzienny nie ma wplywu na nocny i u mnie sie to sprawdzalo
mam nadzieje ze z Nikolasem tez bedzie podobnie choc dobrze sie sklada ze przed kapiela jest raczej juz czesciej aktywny sam z siebie
w oogole super sobie radzisz, najtrudniej to byc konsekwentnym ale dasz rade napewno
ja wiem ze wymaga to pracy teraz ale zobaczysz jak wiele zmieni sie na lepsze jutro
@Ewela2805 kiedys ci pisalam bys zerknela na opinie i wszystko co dotyczy koziego mleka mm ,, juz od 20 lat niby na rynku ..opini duzo pozytywnych gdzie dzieci dlugo cierpiace na krowim roznorakim mm , gazy bole brzuszka itd na kozim mm zmienialy sie totalnie , wszystko ustepowalo jak reka odjal . Oczywiscie ja nie chce naciskac ale widze ze starasz sie znalezc jakies rozwiazanie a noz moze warto sprobowac?U nas niby też spala. Ale znów ten problem z mlekiem. Było już okej, a nagle znów się pręży podczas jedzenie i wczoraj od 21 zjadła może łącznie 200ml do teraz... I ogromne gazy..
Muszę pobrać jej krew bo zwariuje..
w kozim jest wiekszosc naturalnych skladnikow jak tych sztucznie dodanych (np, tluszcze) i bialko jest bardziej zblizone do budowy bialka mleka kobiecego jak mm z krowiego mleka wiec sumujac moze pomoze na to trawienie ?
bo ewidetnie cos z trawieniem sie dzieje jesli chodzi o te gazy hm
mlody moj gazy teraz to ma rzadko ( na poczatku meczyly go czasem) ..jak robi kupke to slychac jak strzela ale tylko wtedy takze uklad trawienny dziala juz duzo lepiej i nie ma zadnych pproblemow z tej strony.
@FiLi88 podaja ta wwitamine w zestawie z wit, e i probiotykami rano juz ktorys dzien... wszystko ok jak na razie nie liczac epizodu ze dzis o 4 w nocy zrobil big kupke hmmmmm a juz nie pamietam kiedy w nocy mi sie zalatwial
aa i musze starszego zmierzyc ile ma ale wysoki jest
Ostatnia edycja:
mayfly
@Kelyana a kiedy macie ostatnią drzemkę w ciągu dnia? Bo mój tak koło 16 zasypia, śpi godzinkę półtorej, a o 19 już jest marudny a tak zazwyczaj mamy porę kąpania, 19:30 karmienie i wtedy zasypia od razu lub w ciągu godziny. Ale ostatnio zaczął nam się się budzić o 2 i ciężko go uśpić na nowo, później jak zaśnie to 4-5 pobudka! A tak pięknie mi spał, budził się tylko na karmienie i spal do 7-8, to było coś pięknego. A od dwóch tygodni jak napisałam wcześniej. I ja i mój już ledwo dajemy radę, bo nie da się tak funkcjonować na dłuższą metę, max 2-3h snu mam w ciągu jednorazowo [emoji85]
Teraz chce wyłączać światło, może jak będzie zupełnie ciemno dłużej pośpi... zapaść będę tylko żeby go przebrać bo raz w nocy muszę go przebrać bo ma przemęczonego pampersa.
Póki co usypiamy go bujając bo przerobiliśmy na kołyskę, raz na rękach zasypia raz w łóżeczku, raz przy cycu,ale generalnie zawsze dokładamy go do łóżeczka.
W sumie nie wiem czy dobrze robimy, ale przynajmniej będzie nauczony spania w łóżeczku, zawsze to łatwiej.
Teraz oduczamy spania przy lampce(mamy taką co daje mało światła).
Następne będzie zasypianie w łóżeczku. Tak krok po kroku się wszystko unormuje.
Jak przerobiliście łóżeczko na kołyskę? Gdzie można kupić takie płozy?
Współczuję, ja spałam po 3h w nocy ponad tydzień i wiem jak to wymęczyć potrafi. Aż ze zmęczenia nie mogłam zasnąć w dzień. Może na chwilkę tylko mu się przestawiło
Chyba tata Szarej jest lekarzem pediatrą, tak mi się wydajeKtóra z mam jest lekarzem, bądź ma męża pediatre? (Gdzieś kiedyś pisałyście) Jeśli mogłabym o coś się spytać to byłabym bardzo wdzięczna.. Jeśli oczywiście jest taka możliwość, bo oszaleje normalnie....
Czy to normalne, że dziecko nie robi siku w nocy? Dziś od 22 do 4 nad ranem nie zrobiła ani troszkę, za to nadrobiła z nawiązką rano.
reklama
Ewela2805
Daje takiAle który ? U nas są dwa espumisan 30 i espumisan 100 mocniejszy. Nad dopiero ten mocny pomógł. On ma w 1 ml 100 mg substancji aktywnej. Ja daje praktucZnie max dawkę z każdym karmieniem, teraz schodzę bo widzę ze lepiej z nimi.
I dolaczam zdjęcie stosowania.
Daje rano 25 kropli i na noc 25
40mg/ml
Myślisz że mogę dac więcej? Np. Ile przed karmieniem? Czy dalej na dobę?