reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej ho
Ta noc o niebo lepsza polozylsm sie o 22 ale za cholere nie mogłam zasnac pomimo porzedniej zarwanej nocy...
Wiec moze i dobrze bo o 23 Kajko sie obudzil i sie cycowaliśmy z godzine
Potem kwekal bo oczywiscie chcoal znowu spac z cyckiem w buzi wiec dalam mu smoczek ... Tródno... Zalapal go w koncu eiec odetchnelam z ulga i poszlam spac ... 3h snu nieprzerwanego cudowny luksus
Karmienie 40min i znowu spac do 6 bo musialam starszego na wycieczke ogarnac bo juz o 7.30 mieli wyjazd.teraz jest 9.30. A ja mam juz zjedzone sniadanie pranie jedno powieszoone drugie sie chechła . obiad ugotowany teraz nakarmie malego i ode spac:)
Milego dnia kobietki

Wow mega organizacja![emoji1320][emoji16]
Ja przez to moje krocze gojące jeszcze cienko funkcjonuje. Staram się odpoczywać ile się da bo jednego dnia za dużo latałam i od wieczora nawet kłaść się nie mogłam tak mnie szwy ciągnęły [emoji85]

Nierozpakowane dziewczyny co u Was??? Jak samopoczucie?

Marcyś to chłopiec heheh skrót od Marcel. To dobrze, że nie będzie bolało [emoji4]

Ooo nawet nie słyszałam o tej butelce
Oh przepraszam [emoji4][emoji4][emoji4] mała pomyłka[emoji173]
Ona nie lubiła nawet octaniseptem jak jej robiłam, po przejściu na spirytus nie zauważyłam różnicy. Teraz kikut już nam odpadł, ale ma jeszcze dość duża ziarnine i mam dalej przemywać spirytusem i teraz już nic nie reaguje na te zabiegi :)

Nam doradczyni laktacyjna na początku jak karmiłam poleciła butelke z medeli zestaw smoczka. Mała nie miała problemu żeby pomiędzy karmieniami mm ssać piers, teraz na piersi pięknie dalej ssie, ale ona w sumie od początku była wzorowym ssakiem :D

Takie grupowanie karmien jest ponoć normalne, ze dziecko wieczorem co chwile chce piers i po pewnym czasie mija (ponoć po 40dniach, a max 6 tygodniach). Może jeśli mały przybiera wzorowo i ma ładna ilość mokrych pieluszek i kupek to nie ma sensu podawać mm? No chyba ze nie możesz wytrzymać tylu godzin na cycu. Twój komfort najważniejszy :*
Mój też się darł jak mu czym kolwiek grzebałam przy kikucie, tak po prostu miał [emoji16]

Nie chcę mm, chcę to przetrwać i przetrwam. No chyba, że wymiękne hehe
Zawsze wymiekam w nocy, ale nie mam sklepu pod nosem żeby lecieć na szybko kupić mm i butelkę, a w dzień wraca zdrowy rozsądek i wiem, że damy radę. Może kiedyś będzie szybko się najadał hehehe
Kochana a jak z wagą? Przybiera dobrze? Ile pieluszek moczy? Moja Mała nie chciała tej butelki, nie wiedziała co z nią robić [emoji3]
Karmie ja zwykła avent i z cyca tez je normalnie.
Waga nie wiem, zważe go w poniedziałek, to będzie tydzień od ostatniego ważenia.
Siusia i kupka elegancko więc tu.zmartwień nie.mam.
U mnie pomogły krople na brzuch ale zaczęło się zatwardzenie.. Tzn puszczą baczki przy czym bardzo się męczy, wierci i płacze, jak śpi to wyrywa się ze snu. No i nie robi kupy.. Tylko te baczki są..
Co to może być ? [emoji21]
Długo nie robi kupy? Jak pryta to jest dobrze, znaczy że perystaltyka jelit działa. Może więcej wody do pocia jej podawaj. Bo samo mm może ją zatwardzać. A jak długo nie ma kupki to poratuj się czopkiem glicerynowym. Niektórzy stosuję kateter Windi, ale to bardziej na odgazowanie.

Wow mega organizacja![emoji1320][emoji16]
Ja przez to moje krocze gojące jeszcze cienko funkcjonuje. Staram się odpoczywać ile się da bo jednego dnia za dużo latałam i od wieczora nawet kłaść się nie mogłam tak mnie szwy ciągnęły [emoji85]

Nierozpakowane dziewczyny co u Was??? Jak samopoczucie?

U mnie ciężko, bo Lena się nie obróciła i cały czas wypycha się głową pod biustem, czasami nie jestem w stanie siedzieć... Czas stanął w miejscu w tym 9 miesiącu....

No to chociaż 6h snu miałaś, u mnie standardowo niecałe 3h spał po takim ciumkaniu.
Teraz też zjadł z dwóch cycuchów. Leży i stęka w łóżeczku, a ja się zastanawiam czy iść się umyć i ubrać czy nie bo będzie syrena wyła [emoji16]Spokojnie, kikut nie jest unerwiony, to nic nie boli naszych dzieci. Możesz śmiało jej wycierać spirytusem.

Jak się karmi tą butelką, faktycznie nie zaburza kp? Jest dosyć droga, ale szczerze zastanawiam się nad kupnem żeby wieczorem dac młodemu mm jak już wciągnie z obu piersi i dalej będzie mu mało. Sama nie wiem co mam robić. Nie chcę by przestał jeść z piersi, ale też chcę żeby jadł normalnie a nie tyle godzin. Wieczorem szczególnie mnie to męczy, nie nadaje się do pracy na nocne zmiany [emoji6]Zobacz załącznik 918568
Mój mały w szpitalu dwa dni był na mm a wczoraj pił moje mleczko z butli. Bałam się że nie będzie chciał z butelki ale bez problemu. I też żadnego kłopotu później z kp nie mieliśmy. Zresztą smoka też doi. A butelka najzywklejsza z avent z niebieskiego pudełka :)

Ja wczoraj byłam 3 godzinki w pracy bo już byłam potrzebna :) ale mój M z Małym dzielnie sobie poradzili :)

Gratuluje wszystkim nowym Mamom i zdrówka Wam i dzieciaczkom :)

Dzień dobry [emoji8][emoji8][emoji8] Kochane, mam jeszcze jedno pytanie, bo nie daje mi to spokoju.... Otóż mam bliznę po cięciu, która znajduje się tuż nad wzgórkiem łonowym ( po operacji 15lat temu) i zastanawiam się, czy mogą ją wykorzystać i zrobić cięcie w tym miejscu ?
Zwykle cięcie jest robione w tym samym miejscu co poprzednie.

No to chociaż 6h snu miałaś, u mnie standardowo niecałe 3h spał po takim ciumkaniu.
Teraz też zjadł z dwóch cycuchów. Leży i stęka w łóżeczku, a ja się zastanawiam czy iść się umyć i ubrać czy nie bo będzie syrena wyła [emoji16]Spokojnie, kikut nie jest unerwiony, to nic nie boli naszych dzieci. Możesz śmiało jej wycierać spirytusem.

Jak się karmi tą butelką, faktycznie nie zaburza kp? Jest dosyć droga, ale szczerze zastanawiam się nad kupnem żeby wieczorem dac młodemu mm jak już wciągnie z obu piersi i dalej będzie mu mało. Sama nie wiem co mam robić. Nie chcę by przestał jeść z piersi, ale też chcę żeby jadł normalnie a nie tyle godzin. Wieczorem szczególnie mnie to męczy, nie nadaje się do pracy na nocne zmiany [emoji6]Zobacz załącznik 918568
U mnie to samo razy dwa;) dziewczyny mi się popsuły od kilku dni kupy nie ma, obie męczą gazy, nie mogą spać i domagają się jedzenia od wieczora do późnej nocy. Ja im daje butelkę z mm albo moim odciągniętym bo bym z cyckaniem nie wyrobiła... dziś poszły spać na dobre po 3 w nocy. Natomiast u mnie na początek była butelka teraz piers, jedzą ładnie z obu wiec nie musze się obawiać ze mi zejdą z cycka. Na razie odstawiam im wit D na kilka dni i zobaczę, może to ten olej im szkodzi bo cała reszta w sumie jak dawniej. Już mi się płakać chce jak tak piszczą z bólu:(

A co do butelki to właśnie taka mam - medele calma.

reklama
Oh przepraszam [emoji4][emoji4][emoji4] mała pomyłka[emoji173]Mój też się darł jak mu czym kolwiek grzebałam przy kikucie, tak po prostu miał [emoji16]

Nie chcę mm, chcę to przetrwać i przetrwam. No chyba, że wymiękne hehe
Zawsze wymiekam w nocy, ale nie mam sklepu pod nosem żeby lecieć na szybko kupić mm i butelkę, a w dzień wraca zdrowy rozsądek i wiem, że damy radę. Może kiedyś będzie szybko się najadał heheheWaga nie wiem, zważe go w poniedziałek, to będzie tydzień od ostatniego ważenia.
Siusia i kupka elegancko więc tu.zmartwień nie.mam.Długo nie robi kupy? Jak pryta to jest dobrze, znaczy że perystaltyka jelit działa. Może więcej wody do pocia jej podawaj. Bo samo mm może ją zatwardzać. A jak długo nie ma kupki to poratuj się czopkiem glicerynowym. Niektórzy stosuję kateter Windi, ale to bardziej na odgazowanie.
Jeśli waga będzie ok to powinno być w porządku. Myślę, że za jakiś czas na pewno się unormuje i Mały zacznie jeść tak jak powinien.
Ja podałam mm, bo mi mało przybierała mimo że siusiu i kupki były w normie. Czasem karmie ja piersią, odstawiam po 1.5godz bo zasypia jakby była najedzona, odkładam do łóżeczka i jest płacz, podam butle i 60ml jeszcze potrafi zjeść. Także u nas problemem ewidentnie jest lenistwo mojego dziecka [emoji23] mleka mam dużo, bo ona i tak nie wypija wszystkiego, ciągle ze mnie kapie i robią się zastoje przez to ze ona tak sobie ciumka a nie je.

Do góry