reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wiesz, mnie bolał kiedyś tak żołądek rano, jak dzień wcześniej się nie mogłam wypróżnić. To były jeszcze początki ciąży, pierwsze tygodnie i oczywiście sprawdzałam na necie co to może być i doczytałam, ze bóle żołądka się zdarzają w ciąży, tym bardziej jak nie miałaś wcześniej.. w sensie, że od ciąży, a nie jakiegoś schorzenia. Ja bardziej odczuwam nieprzyjemne uczucie w brzuchu, nie wiem, to chyba wzdęcia? nigdy nie miałam... Ale to chyba to. Nie zdarza mi się nagminnie więc da radę wytrzymać, ale nie lubię tego :unsure: Jakby brzuch jak balon :rolleyes2:

Ja dopiero idę na te usg i krew w piątek, 27 kwietnia, trzy dni po urodzinach :sorry: Więc zamiast świętować półokrągłe urodziny, będę się pewnie stresować tym badaniem o_O Na wyniki się czeka około 10dni - tak powiedział mi mój gin, ale pewne chodziło mu o robocze, więc dwa tygodnie.
Jak ten test Pappa wyjdzie mi nieciekawie (pfu pfu pfu oby nie!), to wtedy może zdecyduję się na Nifty. A ten Pappa mam za darmo, wiec nic nie tracę...
Tyle, że bardziej się nimi stresuję niż zwykłym usg.

Kurde nie wiem...A jak rezerwujesz to musisz podać dokładną datę urodzenia? To raczej ciężkie w naszym przypadku:laugh2: Musiałabyś chyba dopytać u kogoś kto zajmuje się organizacją wycieczek, jakiegoś agenta :rolleyes2:

Ja do tej pory wyglądałam jak cud miód i orzeszki. Podobnie jak w ciąży z Młodym ;) Aczkolwiek od paru dni kilka syfków mi wyszło, zbladłam, oczy jakby bardziej podkrążone i mniej ciekawie wyglądam...Ale liczę, że minie i moja uroda ciążowa wróci :laugh2:

Kochana ja wiem ze nic nie tracisz i powiedz czym sie stresujesz? Pamietaj ze to statystyki...liczby... Obliczane przez program? Nie wiem. Z wiekiem tez sie te parametry zmieniaja..rosnie ryzyko.. Czytalam jednak ze czesto wynik jest bledny..dziecko zdrowe a po amniopunkcji okazuje sie ze zdrowe i czesto niby zdarza sie to przy dziewczynkach..

Ale bedzoe wszystko dobrze i na tym sie skup! Wiem tez ze wyniki musi odczytac genetyk

Pozatym jest bardzow wysokie ryzyko ze ciaze..z taka wada jak zespol edwardsa czy patau jest szybko zatrzymywana samoistnie. Jesli wiesz o co mi chodzi

Co do innych wad ..dalsze skrupulatne usg powinno wykazac nieprawidlowosci..jak brak zyly itd. Ale fakt Zdarzają sie sytuacje gdzie jestto niezauwazone..dlatego wlasnie warto miec kogoś ktos sie dobrze na tym zna.

Tez czytalam na foru. Ost. Ze babeczka miala zdrowa coreczke w brzuszku ale za namowa poszla do poleconego dobrego fachowca w tej dziedzinie wykrywania najmniejszych nieprawidlowosci i znalazl cps z zylami nie tak

Mimo wszystko chce wierzyc ze bedzie dobrze ..modlic sie ..miec nadzieje na to ze bede miala kompetentnego lekarza co do tego usg.

Ewakamnat mam podobne podejscie:)

I tez odczuwam bole zoladka..jelit..w zależności tez co zjem

Wczoraj dzieci zapragnely fasolki szparagowej na kolacje..to zjadlam i ja bo uwielbiam i wieczorem czulam dyskomfort ehhhhhhh
Ale z toaleta wczoraj bylo na medal!! Moze wpierdzielane sliwki pomoagaja haha

Ostatnia edycja:
reklama
Dita_333 te siniaki pojawiają się po nocy, wiec nie kontroluję tego drapania, ale z tego co lekarz mówił to może być jakis problem z krzepnięciem krwi i dlatego ta cała lista badan.

Dopisac cię do tabelki na 1 str?

Mam Mateuszka siostrzeńca :)

Ooo! Przypomniałaś mi imię Aniela! Bardzo ładne! :tak: Choć nastawiam się na 2.chłopaka hehe :D
I tak jak mówisz, najważniejsze zdrowie, płeć schodzi na 2.plan, aczkolwiek pewnie większość z nas ma jakieś preferencje. Tylko to tak dodatkowo :tak:

Siniaki? To czym ty się drapiesz? Kamieniem? :szok:
A badania dostałaś w sensie testy alergiczne czy jakieś inne?

Ja sie tak nastawialam na chlopca a wyszla dziewczynka:p takze nogdy nie mow nigdy ..do konca nie wiedzialam co bedziemy miec bo wtedy nie mowili a nie szlam specjalnie na usg by sie dowiedzieć..hakos stwierdzilismy ze bedzie BigSuprice! I tak bylo!
No i fakt mniej sie wykosztowalam nie wiedzac co bedzie:p

I tez mnie czasem kolo pepka zakluje..pociagnie w pachwinach..alel juz jest duzo lepiej co do pobolewabia brzuszka..dzisiaj cos co chce szybciej kroka dac to mnie cos ciągnie i zwalniam

I tak piszecie o seksie...haha mnie tez cos w srodku uwiera ale we wczesniejszych ciazach tez tak mialam:p. Mokro jest bardzo ale jednak wszystko bardzo jakos spuchniete itd.
Maz napalony ze hoho ..namawia na pieszCzoty ..ale jemu brakuje pieścić Mnie i tak ulegam z tym drugim orgazmem jesli wiecie o co chodzi lol ...jest swietnie ale potem leze z dusza na ramieniu a przeciez 2 ciaze tak funkxjonowalam i bylo ok ehhh.

Ostatnia edycja:
Na pewno to pomoże :) Mój pozbawiony uczuć mąż (taki prawdziwy facet, stanowczy, zdecydowany, moje marzenie hihi) od kiedy zobaczył zdjęcie na usg to ZACZĄŁ MÓWIĆ DO BRZUSZKA <3 To dla mnie takie wzruszające :)

Planuje zabawy, gdy już się urodzi. Wczoraj przez kilkanaście minut opowiadał dzidzi, że jeśli będzie chłopcem to zbuduje zamek i będą się bawić w rycerzy (tu szczegółowo opowiadał zasady zabawy) haha :)

Haha Pati to moj oatatnio tez zaczal jak zobaczyl jak brzuszek zaczal mi wystawac .. I jeszcze mowi do Mnie ze bedac na zakupach zaszedl na dzial pieluchy..mleko by przypomniec sobie ... Rowniez ceny haha no wariat
Wczoraj zapytal Mnie czy myslalam o imionach..spojrzalam na niego jak na wariata hihi ..no dobra cos tam pomyslalam ale nie szukalam :p

reklama
Do góry