reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
1522334044-99cbff451eff02b4-aaaaaa.jpeg

Taka sytuacja koleżanki [emoji53] skoro na skierowanie od rodzinnego nie ma szans, mam nadzieję,że taka ilość badań się nie powtórzy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

1522334044-99cbff451eff02b4-aaaaaa.jpeg

Taka sytuacja koleżanki [emoji53] skoro na skierowanie od rodzinnego nie ma szans, mam nadzieję,że taka ilość badań się nie powtórzy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Później gdzieś w połowie ciąży pamiętam że jeszcze raz były drogie badania ale już chyba ok 200 zl

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

jak to jest z badaniami? Te obowiązkowe moczu, krwi, toksoplazmoza nie są darmowe raz w trymestrze?
Zależy czy prywatnie czy na NFZ ... W sumie zależy od lekarzy ... U mnie np w moim mieście ja na NFZ mam całą ciążę wszystkie darmowe badania

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Pisałyście kilka stron wcześniej o szczepieniach w ciąży. Radzę zachować wielką ostrożność w tym temacie.

Całą pierwszą ciąże lekarz prowadził mi prywatnie. Jak policzyłam to wyszło tak ok. 2500 zł na same wizyty i badania. Nie żałuję tych wydanych pieniędzy.
Teraz będę już chodziła na NFZ.
Jest tu jakaś Mamusia z Łodzi? [emoji3]

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, jetem z Łodzi. Chodzisz do ginekologa prywatnie czy na NFZ? Masz namiary do jakiegoś dobrego specjalisty?

reklama
jak to jest z badaniami? Te obowiązkowe moczu, krwi, toksoplazmoza nie są darmowe raz w trymestrze?
Zależy czy prywatnie czy na NFZ ... W sumie zależy od lekarzy ... U mnie np w moim mieście ja na NFZ mam całą ciążę wszystkie darmowe badania

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
A ja chodze na nfz i za badania place [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Do góry