majacyr
Fanka BB :)
A jakie masz imiona jeżeli możesz napisać.Tez sie ciesze bardzo i nawet mamy wybrane imiona
Ja też mam wybrane imiona
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jakie masz imiona jeżeli możesz napisać.Tez sie ciesze bardzo i nawet mamy wybrane imiona
Jeżeli chodzi o seks to mój jakiś czas temu mnie męczył a dla mnie to była ostatnia rzecz, o której myślę.Dzień Dobry koleżanki Dziś obudził mnie straszny sen że poszłam skorzystać z toalety a tam krew normalnie obudziłam się prawie z zawałem serca ale jak doszło do mnie ze to tylko sen to uffffff.....ulga ogromna Ja ostatnimi czasy czuje się o dziwo całkiem całkiem mdłości już raczej mnie nie nie odwiedzają no chyba że się najem różnych rzeczy na raz to coś tam zamuli ale idzie wytrzymać. Wzdęcia mnie atakują wieczorami ale też jest to powiązane z tym że mam problem z wypróżnianiem chodzę na 2 co dwa trzy dni więc brzuch mam jak w 5miesiącu prawie przez całe dnie....
Zauważyłam też że zaczynam się łapać na tym że jak przeglądam jakieś gazetki promocyjne z marketów to ze spożywczych rzeczy nie pamiętam nic co jest na promocji ale ceny pampersów itp dla dzieci to na pamięć ahahaha i pózniej sobie tak myślę ale ze mnie głupol Gdzie tam do kupowania pampersów.....
A mam wielki problem dotyczący seksu normalnie masakra Normalnie nic mnie nie boli ani nic ale jak już ma dojść do stosunku to normalnie jakbym dziewicą była na nowo tak nie przyjemnie że masakra.... i boje się że mi tak zostanie do końca ciąży a mój biedny chłop taki smutny zaniedbany....i mi się chcę i jemu się chce a mój sprzęt odmawia posłuszeństwa
No normalnie aż szczypie piecze takie dziwne uczucie i dzieje się tak tylko podczas seksu bo normalnie nic się mi tam nie dzieje....a ja mam dopiero 10maja wizytęJeżeli chodzi o seks to mój jakiś czas temu mnie męczył a dla mnie to była ostatnia rzecz, o której myślę.
Ale od kilku dni zauważyłam, że ochota wróciła a jak czytałam Mroczniej czyli ciemniejsza strona oczami Greya to już w ogóle, ale mamy zakaz, więc na ochocie się kończy.
Jeżeli chodzi o ciasność, to coś w tym jest, bo trudniej mi luteine aplikować.
Czy w tym problem, czy w suchości?
Może pogadaj o tym z ginem?
Może spróbuj jakiś żel feminum czy coś?No normalnie aż szczypie piecze takie dziwne uczucie i dzieje się tak tylko podczas seksu bo normalnie nic się mi tam nie dzieje....a ja mam dopiero 10maja wizytę
Ja to się stresuję każdą wizytą dopóki gin nie powie, że wszystko ok.
Nie myślę o tym jak wyjdzie test pappa, tylko martwię się czy dzidziek rośnie? Czy usłyszę serduszko.
Wiem, że o mojej ciąży zdecydował Bóg, nawet jeszcze nie planowaliśmy.
Ale to plan Boży a Bóg chce dla mnie dobrze, ale jest we mnie ten lęk.
Tym bardziej, że nie mam w mężu wsparcia.
Dogaduje mi, że ciąża to nie choroba a ja leżę i nic nie robię itd.
Dlatego mi tak zależy, żeby pojechał ze mną na prenatalne, jak sam zobaczy dzidzię to mam nadzieję, że mu się odmieni.
Hej dziewczyny może to się wydawać śmieszne ale wydaje mi się że czuje ruchy dziecka w brzuszku takie delikatne niekiedy zdarzają się mocniejsze zwłaszcza wieczorem i rano wy też tak macie jestem w 12 tyg wyczytałam gdzieś że przy kolejnych dzieciach ruchy są wyczuwalne szybciej niż w 16-20tyg
Zgadzam się w 100%. Ja zawsze mówiłam że nie będę robiła badań prenatalnych bo po co... No i mój gin mnie "zmusił" boję się strasznie... I odkąd bliskiej mi osoby synek urodził się zdrowy a po trzech msc okazało się że ja chorobę genetyczna, zmarł chwilę po pierwszych urodzinach wiem że już nigdy nie powiem nigdy... Dokładnie tak jak mówisz nie wiemy jak się zachowamy dopóki nie zostaniemy sprawdzeni. I modlę się żebym nigdy nie została postawiona przed tak ciężkimi wyborami...Aniu, bo to są ciężkie tematy. I doskonale cię rozumiem. Myślę, że każda matka chce mieć zdrowe dziecko, stąd te lęki przed prenatalnymi. Myślę, że w takiej sytuacji najlepiej jest nie oceniać nikogo i nie rzucać kamieniami. Jak pisała pięknie Szymborska: Tyle o sobie wiemy, ile nas sprawdzono...
Dlatego ja staram się unikać takich wyrażeń jak: JA nigdy bym, ja zawsze bym tak zrobiła, bo kurde nie wiemy.... Tylko tak sądzimy. Dopiero jak nas coś dotyka lub dotknęło i to przeszliśmy to wiemy jak zareagowaliśmy.
Niemniej trzeba wierzyć, ze każda z nas urodzi zdrowego, ślicznego, różowego bobaska! I tak będzie!
Też staram się dużo nie myśleć o tym teście Pappa, choć mówię...mam go z tyłu głowy cały czas....
Tak mam ciążę zagrożoną i muszę leżeć, tym bardziej ,że oprócz bóli brzucha mam krwiaka.To smutne, że nie masz wsparcia w mężu Może porozmawiaj z nim spokojnie i szczerze? Powiedz jak się czujesz?
Masz ciążę zagrożoną, że musisz leżeć?
Ja słyszałam, ze w pierwszej ciąży to w okolicy 20tygodnia, a dopiero w 2.w okolicy 16tyghodnia i wzyż. Myślę, że w 12tygodniu to jednak chyba dużo za szybko Dzieć ma dopiero 5cm!!!!!!! Więc choćby kopal i fikołki robił, to chyba nóżki cm nie poczujesz Może zwyczajowo coś ci jeździ po brzuchu? Jakieś wzdęcia albo gazy