reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Od południa brzuch mnie ćmił jak na okres. Na ktg po 14 dołączył ból dolnej części kręgosłupa. Koło 16 czułam się już niefajnie a przed 17 zaczęły się nieregularne bóle- zaczyna boleć dół brzucha tak jakby uczucie napierania i ściskanie , brzuch robi się cały twardy, kłuje mnie w pochwie, plecy na dole napierda***ą i po chwili coraz mniej i przestaje. Byłam pół godziny pod prysznicem, w tym czasie złapało mnie dwa razy. Teraz dalej łapie. W WC byłam 4 razy, lewatywę też zrobiłam...
Nie wiem co robić... Jechać już do szpitala czy czekać...

Ostatnia edycja:
reklama
Mi tak mleko tryskało przy starszej dwójce. Teraz nie sika. Dzięki temu na pewno łatwiej się je młodemu.
Ja dziś zrobiłam ryżową i racuchy drożdżowe.
Na kolki mam w pogotowiu espumisan. Też mam nadzieję, że się nie przyda.
Starsze dzieci dawały czadu z kolkami/wzdęciami. Później zęby-też był krzyk. Ale wszystko przetrwaliśmy, teraz też przetrwamy. Tylko dziecka szkoda, jak tak się męczy.

Espumisan też przywiezie..i probiotyki też... i oby się to zestarzało w apteczce
akurat leci program o nietolerancji laktozy alergii .fajnie tlumacza

Ja zamówiłam dicoflor, tez mama mi przywiezie czy to ma takie samo działanie jak delicol?
Obawiam się, że u nas mogą pojawić się problemy z brzuszkiem przez mm.

5 tygodni.. kiedy to zlecialo. Pamiętam jak pisałaś o tych skurczach i pojechałaś do szpitala, kurcze jakby to było wczoraj [emoji3]

nooo NIE mów.. aż mi smutno się zrobiło bo widzę jak mi czas pędzi teraz buuuu
młody lezac na brzuszku dużo główkę podnosi .. fajnie się wsłuchuję kiedy do niego gadam i robi te swoje fajne minki typu ździwko i rybka :-D

dzisiaj ani śmietany( o zgrozo) ani mleka ani sera ( o zgrozo) ani masla nie jadłam także zobaczymy jak zleci nocka..na razie od kad pisałam ostatni raz młody ciągle śpi i je w czym przebudził się raz na pół h jakies ..ciągle w sypialni .spioszek

@Ewela2805 bardzo małej współczuję
mój młody z pół h się męczy i mnie serce Peka a twoja córeczka az tyle godzi w nocy makabra:(:(:(
aby coś pomogło jak najszybciej

@Dzidzi bobo jeszcze troszkę ..już ostatnia prosta i będziesz tulić maleństwo:)

Mnie się ten post tak dziwnie wyswietlil, że pomyślałam, że to reklama apki do liczenia skurczy... Głupia ja:)
Bo ja tak głupio screen zrobiłam i wykleiłam zamiast wyciąć zdjęcia i od razu opisać, ale chwilowo nie miałam siły...
Ja jeszcze zasłonki wyprasowałam pomiędzy skurczami :D

reklama
Mam pytanie do samotnych mam, jak sobie radzicie?
Bo ja w sumie poza starszymi dziećmi jestem z dzieckiem sama.
Mąż do fotek i chwalenia młodego bierze, a tak to poza prasowaniem nic mi nie pomaga.
Na to pytanie bede mogla ci odpowiedziec po weekendzie. Bycie samotna w ciazy - bardzo przykre. Ale jak to bedzie jak sie dziecko pojawi to sie jeszcze okaze. Na razie mam wsparcie mamy i siostry no ale one maja swoje zycie wiec nikt ze mna nie bedzie 24 na dobe. Boje sie szczegolnie w nocy, ze wpadne w panike jak cos zacznie sie dziac. Mam nadzieje ze dziecko doda mi sil i obudza sie we mnie jakies instynkty macierzynskie i dam rade. Na szczescie moja mama uwielbia prasowac, wiec jeden obowiazek mam z glowy,heheheheh
Pozdrawiam
Acha, duzo zdrowka dla ciebie i synka;);););)

Do góry