reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Płomyk* moja diabetolog twierdzi, ze jak wyjdzie łożysko, przez które mój cukier jest podwyższony, to nie będzie potrzeby podawania insuliny. Jak dostaniesz odpowiedz od swojego lekarza, daj znać.
@MangoWawa ja tez miałam GBS +, teraz mam -, byłam bardzo zaskoczona.

Ja też, nawet śmiałam się do ginekologa jak pobierał, że wezmę stary wynik, bo i tak pewnie będzie +.
Na wszelki wypadek, bo tego badania nie mam na liście do planowanego cc. No, ale najwidoczniej da się to wyleczyć :)

reklama
@Koziunia @Szara20 Serdeczne gratulacje :)
Moja kuzynka wczoraj urodziła :) miała termin na 7 lub 9 listopada - nie pamiętam dokładnie. Super, że macie to już za sobą.
Jutro kolejne CC, więc znowu przybędzie dzieci, a może jeszcze ktoś z SN dołączy :) Tworzy się mały żłobek. Forum będzie zalane tematami o KP, MM, kupki itp. Zmieni się lekko tematyka :)

@Płomyk* ja mam znaczenie później ten test zrobić, już nie pamietam kiedy, mamy się zdzwonić po porodzie. Fajna, młoda dziewczyna, pracuje w MSWiA.
Czytałam forum dziewczyn z cukrzyca i w miarę zbliżającego się terminu, czyli starzejącego się łożyska, poziom cukru spadał, wiec odstawienie insuliny ma sens. Normy dla NIE-ciężarnych tez są wyższe. No ale- decyzja należy do lekarza.
@MangoWawa moja córka mimo cesarki miała podawane antybiotyki.

Wiecie co dziewczyny na szkole rodzenia położna mówiła, że jest przeciwniczką takich forum, że straszne głupoty tam kobiety piszą, że straszą itd . Powiem wam ,że to nasze forum jest super fajne dziewczyny nam się trafiły [emoji16] wiadomo ,że do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem ale naprawdę cieszę się, że to tutaj trafiłam i jestem z wami [emoji16]

@Płomyk* ja mam znaczenie później ten test zrobić, już nie pamietam kiedy, mamy się zdzwonić po porodzie. Fajna, młoda dziewczyna, pracuje w MSWiA.
Czytałam forum dziewczyn z cukrzyca i w miarę zbliżającego się terminu, czyli starzejącego się łożyska, poziom cukru spadał, wiec odstawienie insuliny ma sens. Normy dla NIE-ciężarnych tez są wyższe. No ale- decyzja należy do lekarza.
@MangoWawa moja córka mimo cesarki miała podawane antybiotyki.

Ja dostałam w czasie porodu, bo u mnie zaczęło się sn. Syn miał tylko posiew zrobiony, bo w 1 dobie miał wysokie crp.

Wiecie co dziewczyny na szkole rodzenia położna mówiła, że jest przeciwniczką takich forum, że straszne głupoty tam kobiety piszą, że straszą itd . Powiem wam ,że to nasze forum jest super fajne dziewczyny nam się trafiły [emoji16] wiadomo ,że do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem ale naprawdę cieszę się, że to tutaj trafiłam i jestem z wami [emoji16]
pewnie trochę racji ta położna ma. Są różni ludzi i różnie odbierają czyjeś słowa. My w większości (jak nie wszystkie) podchodzimy do wszystkich rad z rozsądkiem, z własnym rozumem :) U nas też nikt nikogo nie zwymyśla bo ma inne poglądy na życie. I o to właśnie chodzi, aby móc się wypowiedzieć i nie zostać przez to znienawidzonym :)

reklama
Z rentgena wyszło zapalenie płuc, zostajemy tydzień na pewno. Przenieśli mnie na inną salę, tyle dobrze, że będę z nią a nie jak ze starszą córką problem to był. Tęsknię juz za nią.
A no i każą dalej dokarmiac. Na pewno jeszcze dobę, potem zobaczymy czy dalej.
Kurcze czytam Was tak, ale szybko ucieka mi z głowy wszystko, bo dużo roboty i trochę się podlamalam, że znów mnie to spotyka.
Trzymam kciuki żeby mała szybko zwalczyła infekcję!
Jesteście w dobrych rękach, nie łam się [emoji4]

Do góry