reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Płomyk* moja diabetolog twierdzi, ze jak wyjdzie łożysko, przez które mój cukier jest podwyższony, to nie będzie potrzeby podawania insuliny. Jak dostaniesz odpowiedz od swojego lekarza, daj znać.
@MangoWawa ja tez miałam GBS +, teraz mam -, byłam bardzo zaskoczona.

Ja też, nawet śmiałam się do ginekologa jak pobierał, że wezmę stary wynik, bo i tak pewnie będzie +.
Na wszelki wypadek, bo tego badania nie mam na liście do planowanego cc. No, ale najwidoczniej da się to wyleczyć :)

reklama
@Koziunia @Szara20 Serdeczne gratulacje :)
Moja kuzynka wczoraj urodziła :) miała termin na 7 lub 9 listopada - nie pamiętam dokładnie. Super, że macie to już za sobą.
Jutro kolejne CC, więc znowu przybędzie dzieci, a może jeszcze ktoś z SN dołączy :) Tworzy się mały żłobek. Forum będzie zalane tematami o KP, MM, kupki itp. Zmieni się lekko tematyka :)

@Płomyk* ja mam znaczenie później ten test zrobić, już nie pamietam kiedy, mamy się zdzwonić po porodzie. Fajna, młoda dziewczyna, pracuje w MSWiA.
Czytałam forum dziewczyn z cukrzyca i w miarę zbliżającego się terminu, czyli starzejącego się łożyska, poziom cukru spadał, wiec odstawienie insuliny ma sens. Normy dla NIE-ciężarnych tez są wyższe. No ale- decyzja należy do lekarza.
@MangoWawa moja córka mimo cesarki miała podawane antybiotyki.

Wiecie co dziewczyny na szkole rodzenia położna mówiła, że jest przeciwniczką takich forum, że straszne głupoty tam kobiety piszą, że straszą itd . Powiem wam ,że to nasze forum jest super fajne dziewczyny nam się trafiły [emoji16] wiadomo ,że do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem ale naprawdę cieszę się, że to tutaj trafiłam i jestem z wami [emoji16]

@Płomyk* ja mam znaczenie później ten test zrobić, już nie pamietam kiedy, mamy się zdzwonić po porodzie. Fajna, młoda dziewczyna, pracuje w MSWiA.
Czytałam forum dziewczyn z cukrzyca i w miarę zbliżającego się terminu, czyli starzejącego się łożyska, poziom cukru spadał, wiec odstawienie insuliny ma sens. Normy dla NIE-ciężarnych tez są wyższe. No ale- decyzja należy do lekarza.
@MangoWawa moja córka mimo cesarki miała podawane antybiotyki.

Ja dostałam w czasie porodu, bo u mnie zaczęło się sn. Syn miał tylko posiew zrobiony, bo w 1 dobie miał wysokie crp.

Wiecie co dziewczyny na szkole rodzenia położna mówiła, że jest przeciwniczką takich forum, że straszne głupoty tam kobiety piszą, że straszą itd . Powiem wam ,że to nasze forum jest super fajne dziewczyny nam się trafiły [emoji16] wiadomo ,że do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem ale naprawdę cieszę się, że to tutaj trafiłam i jestem z wami [emoji16]
pewnie trochę racji ta położna ma. Są różni ludzi i różnie odbierają czyjeś słowa. My w większości (jak nie wszystkie) podchodzimy do wszystkich rad z rozsądkiem, z własnym rozumem :) U nas też nikt nikogo nie zwymyśla bo ma inne poglądy na życie. I o to właśnie chodzi, aby móc się wypowiedzieć i nie zostać przez to znienawidzonym :)

reklama
Z rentgena wyszło zapalenie płuc, zostajemy tydzień na pewno. Przenieśli mnie na inną salę, tyle dobrze, że będę z nią a nie jak ze starszą córką problem to był. Tęsknię juz za nią.
A no i każą dalej dokarmiac. Na pewno jeszcze dobę, potem zobaczymy czy dalej.
Kurcze czytam Was tak, ale szybko ucieka mi z głowy wszystko, bo dużo roboty i trochę się podlamalam, że znów mnie to spotyka.
Trzymam kciuki żeby mała szybko zwalczyła infekcję!
Jesteście w dobrych rękach, nie łam się [emoji4]

Do góry