reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Czekam na wyniki. Po 20ej jak ściągnę mleko to pójdę do nich. Może się poprzytulam z Mateuszem, bo jeszcze dziś nie miałam okazji.
Sorki, że nie jestem na bieżąco z wątkiem.
Wspieram Was i kibcuję.
Głowę mam nabitą czym innym.tu nie ma laktatora do wypożyczenia. Ściągam przez 30 minut 10ml i tak pilnuję odciągania co 3 godziny. A to wizyta, non stop mi mierzą ciśnienie, bo mam od cc wysokie.
A to badania mi robią, to młodemu.
Mąż przychodzi to muszę do niego wyjść, bo nie wpuszczają na salę. Dziś też była u mnie córka i moja siostra pielęgniarka.
Za każdym razem zanoszę małemu mleko i tak leci.
A elektryczny kupić na szybko? Niech mąż apteki obejdzie, zawsze to szybciej, wygodniej i wydaje mi się, że więcej mleka

reklama
Czekam na wyniki. Po 20ej jak ściągnę mleko to pójdę do nich. Może się poprzytulam z Mateuszem, bo jeszcze dziś nie miałam okazji.
Sorki, że nie jestem na bieżąco z wątkiem.
Wspieram Was i kibcuję.
Głowę mam nabitą czym innym.tu nie ma laktatora do wypożyczenia. Ściągam przez 30 minut 10ml i tak pilnuję odciągania co 3 godziny. A to wizyta, non stop mi mierzą ciśnienie, bo mam od cc wysokie.
A to badania mi robią, to młodemu.
Mąż przychodzi to muszę do niego wyjść, bo nie wpuszczają na salę. Dziś też była u mnie córka i moja siostra pielęgniarka.
Za każdym razem zanoszę małemu mleko i tak leci.

Dociagasz sposobem 7-5-3, on fajnie pobudza laktacje. Z dnia na dzień będzie coraz więcej mleka. Trzymam kciuki za przytulanki.
Ja też miałam po cc wysokie, ale chyba po 10 dniach wszystko się unormowało.

Dociagasz sposobem 7-5-3, on fajnie pobudza laktacje. Z dnia na dzień będzie coraz więcej mleka. Trzymam kciuki za przytulanki.
Ja też miałam po cc wysokie, ale chyba po 10 dniach wszystko się unormowało.
Tak odciągam tym rytmem i stopniowo wzrasta ilość mleka.
U mnie w aptece najtańszy 200zł, może mi córka na allegro zamówi taki za 119zł.
Na razie małemu i tak zostaje z tego, co odciągam.

O kurde to sama będziesz pobierała ?:) nieźle

@emilea no mega się cieszę bo już wiem do czego pracuje. Lubię mieć jakiś widoczny cel na horyzoncie. Może być tak ze moje się zbiorą i zechcą przyjść na świat wcześniej bo to będzie 38+1 wiec całkiem już zaawansowana i donoszona ciąża. Jeśli będą rosły w tym samym tempie to mogą mieć pod 3 kilo:o jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić bo już ledwo zipie. U Ciebie będzie poród naturalny ? Ja już tak się nastawiłam na cesarkę ze jakby mi kazali próbować to bym się chyba popłakała.

Moje obydwie ulozone posladkowo więc liczę tylko na cesarke, naturalnego sobie nie wyobrażam:no: nawet jakbym byla w pojedynczej to bym poszla na cc bo zawsze odczuwalam mega strach przed naturlanym:eek: Także mam nadzieje ze nikt mi nie kaze rodzic naturalnie bo uciekne!!!!!:o:o
Moje we wtorek ważyły 2 i 2,5kg, brzuch juz mam taki naciągnięty, mam wrażenie, że pękne za moment :-D tez sapie jak słoń i ledwo chodze, najgorzej dokucza mi zespół cieśni nadgarstka - mam palce zdrętwiałe cały dzień:dry: Co tydzien chodzę na usg i przybierają ok 200 - 300g. Szok...
Żyję nadzieją, że gwiazdeczki zechcą wyjść wcześniej niż w 40 tc:szok: We wtorek znowu wizyta. Pewnie też do 3 kg dobiją do porodu. No ale juz coraz blizej :-) :):-) :):-) :):-) :)

nic trudnego, w razie co umylam sie cala :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: lusterko w ruch i oo
udowodnione naukowo jest ze wymaz pobrany samemu jest rownie wiarygodny, trzeba przestrzegac tylko zasad.

a wiesz ze ogladalam porod blizniakow:) i na dodatek chyba wszyscy byli przy tym porodzie ,,cala rodzna hahaha ...lezala nago calkiem nago:) niezle co:rofl2:
wiem jak to jest jak sie czlek juz nastawi:)
Ja nie wątpię ze sama dasz radę tylko nie widziezialam ze taka opcja istnieje :) chociaż powiem Ci szczerze ze ja już ledwo luteinę wciskam wiec pewnie niezłe akrobacje bym musiała odstawić :D

Na moim porodzie będzie ponoć 10 albo 12 osób :) tyle liczy cała obsługa do cc bliźniaków, wiec już i tak sporo osób mnie zobaczy obnażona. Pocieszam się ze i tak głównie ich interesować będą moje bebechy a nie wielkie uda itp heheh

@emilea nie no to jasne ze cc, pośladkowo to nawet pojedynczej rodzic nie dają jak pierwsza chyba. Ja to to nie wiem co te nasze dzieci :) moje tez tak po 200 gr conajmniej tygodniowo a w brzuchu coraz mniej miejsca. Ostatnio znów mnie zaczęły nawiedzać myśli jak ja będę wyglądać po tej ciąży i ile mi jeszcze ten brzuch rozciągnie ... no ale wiadomo to już ze tak powiem drugi priorytet po dzieciach/.

reklama
Ja nie planuję dziś urodzić :)
podczas mojej cesarki było okolo 5 osób, potem dołączyli neonatolodzy, ja patrzyłam w jeden punkt i słuchałam ekg, żeby wiedzieć, czy jeszcze żyje ..:D:D:D
Tak zupełnie poważnie, po wyszarpaniu dziecka nic nie słyszałam, nie wiedziałam co się dzieje, mam nadzieje, ze tym razem personel zauważy moja obecność :)

Do góry