reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Byliśmy u kilku lekarzy. Bierze krople delicol na nietolerancję laktozy plus ja na tej bezmlecznej. Żadnych objawów skórnych ale cofa mu się strasznie. Wczoraj spał z nami żeby miał wysokie ułożenie. Zasnął na rękach w pionowej pozycji. W poniedziałek idziemy do lekarza bo martwię się tym płaczem przy jedzeniu tez. Przy reflukcie dzieci podobno mogą odmawiać jedzenia przy zapaleniu przełyku. A on teraz poje kilka miny i albo płacze ze nie można go uspokoić albo się odpycha i nie chce a zawsze jadł długo, robił przerwę na odbicie i dalej jadł. Chociaż w ciągu dnia jest pogodny.

U nas tez już łzy są chociaż rzadko płacze łzami. Więcej tak pokrzykuje i niby płacze ale żadna łza nie leci.

U nas większość rzeczy 68 już spakowana do pudła

reklama
Co do autyzmu, jestem oprócz tego ze farmaceutą, terapeutą SI, z autyzmem spotykam się co dzień i to z tym głębokim, gdzie dzieci na prawdę nisko funkcjonują i sa diagnozowane w wieku 2 lat. Z wysokofunkcjonującym można sobie poradzić, mnie przerażał ten głęboki. Kiedyś nie panikowałam, ale jak urodziła się Anastasia strasznie się bałam żeby jej to nie dotknęło. Dlatego nie martwię się ze jest przecietniaczkiem, sprawia mi radość każdy jej uśmiech i każde gu :) Mój starszy syn ma diagnoze autyzmu od 3 roku życia, ale tak wysoko teraz funkcjonuje, ze prawie nikt nie łapie ze coś jest z nim nie tak. Chodzi do zwykłej szkoły, kocha czytać książki, jest beznadziejny z matmy i ma dyspraksje ale to sa pierdoly.
Jas tez wysokofunkcjonujacy dlatego tak dlugo nie wiedzielismy ze to autyzm, w rodzinie niektorzy do dzis nie wierza w diagnoze. jego najwieksze problemy to kontakty spoleczne, totalnie nie umie sie dostosowac. w szkole lapie szbko jak mu sie chce, pisac nie lubi, najchetniej by ciagle rysowal.

Stefi wczoraj zaczął płakać łzami. Bardzo rozczulająco to wygląda. No i wywaliłam z szafki wszystkie ubranka na 62. 68 jeszcze zostało ale wydaje mi się że nie na długo. Czas spojrzeć prawdzie w oczy: mój syn jest wielki[emoji6]

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

wczoraj Klara tez zaczela lzami, az zal sie jej robi kiedy takie oczka ma mokre. do tego od wczoraj robi brrrr i pryska slina naokolo, bardzo jej sie to podoba:)

dziewczyny jak to jest z ta laktoza, bo przeciez nawet jak wy nie bedziecie jej przyjmowac to nasze mleko i tak ja zawiera.

Te krople które ja podaje maja enzymem laktazę która wspomaga trawienie laktozy. Pediatra nam zalecił. W ogóle sporo mamy tych wszystkich medykamentów jak tak patrzę na cały dzień

Dziewczyny a jak jest ze ściąganiem pokarmu. Muszę ściągnąć w sobotę bo mamy imprezę i chcemy trochę posiedzieć. Nie dam rady ściągnąć na raz aż tyle (ostatnio mały wciągnął 190ml jak musiałam go zostawić). Czy potem mogę wymieszać mleko ściągane wcześniej z tym ściąganym później? Ostatnio ściągnęłam w dwie oddzielne butelki. Potem podgrzewacze w kąpieli wodnej po prostu?

tak mozna mieszać tylko trzeba zachować pewien odstęp czasu po którym juz nie można mieszać. i chyba nie powinno sie mieszać mleka z lodówki z tym świeżym ale jak sie mylę to niech mnie ktoś poprawi.

w którym województwie była ta afera ze szczepionkami? my do szczepienie dopiero na 20.02 ale wolę wiedzieć

Z tego co wiem afera dotyczy przychodni w całej Polsce. Przynajmniej tak było w artykule, który czytałam.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba głównie lubuskie a ja mieszkam bardzo blisko przy granicy wlkp - lub więc chyba też zadzwonię do sanepidu. A wiecie może jaka seria tych szczepionek to ta "felerna"?

Bioderka u malucha w porządku :) zapytałam przy okazji o wykrzywianie się bo Franek ewidentnie wychyla się na jedną stronę jak jest na rękach ale podobno nie ma się czym przejmować bo to normalne u takich maluchów. Dopiero jak będzie chodził to trzeba zwracać uwagę.

Klementinka doradca lak od razu zwrocila uwage na ćmokanie i mowila ze ja zle dostawiam i lyka ppwoetrze. Pokazala nawet jak nad tym panowac (ciagla ja za brode) ale ja tak nie umiem :dry: pila tak od poczatku i nadal pije. A jesli cuduje przy piersi wywija sie i zlosci a wiem ze powinna byc glodna to albo robie przerwe na kilka minut albo probuje nakladek albo uspokajam smoczkiem...cdl mi doradzila sprobowac nakladek bo w przypadku mojej Emilki dzialaja...:eek: najczescid jak ppczuje silikon to lapie id razu i pije. Czasen jej szybko wyciagam i pije pozbiej bez nich. Ale od razy cdl mi powoedziala i ostrzegla mnie o skutkach ubocznych nakladek. Zeby bylo smieszniej w nocy nic nie pptrEbujemy. Spi. Budzi sie zjada,przewine ja :laugh2:najczescie jest kupka:laugh2: i dalej je az zasnie

Ciekawe czy u mnie w przychodni też był ten problem ze szczepionkami:/ byłam dziś u lekarza ale nie dostałam antybiotyku bo to wirusowe, mam brać paracetamol na zmianę z ibuprofenem i cierpieć dalej:( lekarka powiedziała że w tym roku wirus grypy jest jakiś zmutowany i ludzie nie mają siły palcem ruszyć dlatego tak źle się czuje. Po meza dzwoniłam żeby z pracy przyjechał bo myślałam że się przewróce no słowo daję nigdy tak się nie czułam:/ z racji lekarza musiałam odciągnąć mleko i mąż próbował małego nakarmić. Nic nie wypił i wydzierał się całe dwie godziny:szok: jak przyszłam to rzucił się na cycka i od razu zasnął bo był wykończony... mąż jeszcze bardziej:sorry2: my nosimy 62 rozmiar, on ma ok 58-59 cm wzrostu.

Lenka, jakie te skutki uboczne? Mój mały nie za bardzo chce samego cyca bez nakładki - nie umie - chwilę possie i zaraz się denerwuje i jest po karmieniu a jak dostanie nakładkę to zaraz jest spokój i ciągnie dalej. Chciałabym z nich zrezygnować bo to trochę kłopotliwe jak gdzieś wyjechać - zawsze trzeba je mieć przy sobie.

reklama
Sopek ale mąż posiedzi trochę w domu czy jutro pójdzie do pracy? Biedna

Tez zrobiłam tak ze przy jedzeniu dałam smoczek i szybko zmieniłam na pierś. Skończyło się to niestety ulaniem i to całkiem sporym. Możliwe ze się najada w te kilka minut? Dzisiaj jadł po Kilka minut, zdecydowanie mniej niż zawsze ale nie ulewal cały dzień. Możliwe ze się przejadał?

Do góry