karolyn1987
Fanka BB :)
Spokojnie tak czasami trzeba. Ale już się lepiej czujesz?
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Urodzila sie 16.11 z waga 3230. Na poaczku super przybierala a od poczatku stycznia jakos ledwo ledwo... 80 gr na tydzien teraz ma dopiero 4980 g dlatego jak slysze ze wasze maja ponad 5 kg to soe przerazam. Ogolnie byla tylko na kp... wykupilam sobie nawet spotkanie z doradca laltacyjnym i wg siatek centylowych przybiera... gdzies na ppgraniczu ale moze byc. Tylko problemem jest fakt ze zasysa powietrze i ćmoka przy piciu nie umiem jej tego oduczyc. A kolejny problem to taki ze pokazalam jej butelke i jak z piersi wypije pierwsze co duzo leci to ppzniej juz nie chce i cuduje uzywam nakladek silikonowyxh zeby ja oszukac i sciagam do butelki jak trzeba... bledne kolo ratujcie....Lenka 531 kiedy dokładnie urodziłaś i z jaką waga? Przybiera reguralnie? Co na to pediatra? Mój już prawie dobija do 5 kg, urodził się 2200g więc przyrost ok chociaż rodzeństwo szło dużo szybciej ale też urodzili się ciut więksi, no nie ma co porównywać każde dziecko inne. Widać to nawet tu na forum że dziewczyny już w okolicy 7kg dzieci mają a nasze ledwo po 5 kg . Jeśli tylko przybiera systematycznie to powinno być dobrze :*
No wlasnie jak to jest z tymi kupami? Bo u nas ich sporo. Czasem zielone,czasem teoche sluzu...jak rozppznac czy jest dobra?U mnie mały też się wije jak wąż pod koniec karmienia chociaż nie za każdym razem. Ale jak już się kręci to biorę go na ręce i najczęściej odbije albo ukręci sporą kupę. Miał okres że za każdym razem ulewał. Kilka, nawet kilkanaście razy dziennie. Później się uspokoiło na jakiś tydzień a potem znowu ale już nie tak często. Ostatnio znowu jakby trochę więcej ale tragedii nie ma. Ja jem bardzo dużo nabiału - jajka, żółty ser, piję dużo zbożówki z mlekiem. Jem białe pieczywo i smaruję masłem. Skóra małego bez zarzutów - nigdy nie miał żadnej wysypki ani nic.
Tylko ta kupka... Już sama nie wiem jak powinna wyglądać prawidłowa przy samym kp... Śluz jest ale nie wiem ile go ma być by zacząć się niepokoić. To samo z kolorem... Ostatnio była zielona ale zdarzyła się też w międzyczasie żółta