reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Teraz mieszkam na Prądniku Białym, bo mąż w delegacji, a ja z dziatwą pod opieką u rodziców ;) ale tak na codzień to w Bibicach. A Ty?

Cześć dziewczyny!
Jak Wam noc minęła?
Mi się dzisiaj mój przytulaśny dwulatek pół nocy do łóżka ładował aż mu odpuściłam i spaliśmy razem do rana. Dobrze że się nie rozpychał ;) no i jakie miałam sny... Normalnie śniło mi się że karmię piersią, ale żeby bylo zabawniej to nie własne niemowlę tylko moją półroczną chrześnicę :p a Wam się często śnią takie rzeczy związane z dzieciaczkami? Np we wcześniejszej ciąży miewałam mega realistyczne sny o porodzie, cóż często takie straszne nawet... Teraz mam raczej zabawne, jak z tym karmieniem :D

Hej ja znów z laboratorium. Ciocia ginekolog kazała mi zrobić próby wątrobowe bo coś za dużo się drapię, aż mi się ślady porobiły na rękach, nogach i plecach. Jutro wizyta u mojego lekarza więc dobrze byłoby mieć już wynik.
Weekend był taki spokojny. W sobotę mąż umówił się z kolegą więc byłyśmy z córcią same. Nagotowałyśmy rosołu na 3 dni. Potem przywieźli mi zamówione 40kg kapusty i cały wieczór kisiliśmy (mamy taki wielki gliniany gar, w którym się kisi kapustę odkąd byłam mała).
Wczoraj rano jeszcze szybka wizyta w aptece a potem już siedzieliśmy w domu, po południu wypadła rodzinka na kawkę. Moja babcia i kuzynka chciały zobaczyć mieszkanie więc poszłam im pokazać. Kuzynka pojechała autem z babcią a ja wzięłam jej synka i swoją Zosię i poszliśmy piechotą. Już zapomniałam jak to się chodzi z dwulatkiem. Kasztan, płotek, okno, piesek, listek a on już stoi i ogląda. Zosia biegnie - on za nią na tych krótkich nóżkach. I tylko "ciocia oć" [emoji16]
Mi się nic nie śni, budzę się na siku co 30 minut, bo mój syn najbardziej uwielbia nocami walić czymś w mój pęcherz. Gdybym nie wiedziała, że to niemożliwe podejrzewałabym że go wykręca.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

ja też dziś w nocy wstawałam z5/6 razy na siku, nie chciało mi się wstać przez to rano
a jak wstałam to w złym nastroju, na wszystkich furczałam, tzn. na M biednego
a śniło mi się, że koleżanka z klasy od Filipa (mojego starszaka) jest w ciąży, co za sen, dziewczyna chodziła tylko do klasy z moim synem jeszcze w gimnazjum, a mój syn jest w drugiej liceum obecnie i nie ma żadnej dziewczyny, z resztą jest wychowywany spokojnie, a przynajmniej w miarę:rofl:;-) ;) albo tak mi się wydaje

wiecie koleżanka , z którą pracowałam zaczynając pracę zawodową od roku chorowała na raka z przerzutami i dowiedziała się, że cudownie została uzdrowiona, badania wyszły dobrze,teraz mają ją doprowadzać do wyglądu czł., bo od sterydów woda jej się zatrzymała w całym organizmie, była tak gruba, że nie było jej widać oczodołów ani nosa
jak dostała leki odwadniające, to z pępka leci jej jak z kranu, gdzie usiądzie tam plama
cieszę się ogromnie :)

ja wczoraj się spakowałam, od dwóch dni z M wznowiliśmy sexik, to wszystko może rozwinąć się nagle, przy moim 5 porodzie, może być ekspresowo
M krocze mi masuje oliwką migdałową, pierwszego dnia bolała jak poparzona, ale rozmasował mi wiszącą warę, więc było warto, wczoraj już lepiej
no i 4 tabletki mi zostały clortimazolum, który też ma działać przygotowawczo do porodu

moja Agatka poszła do szkoły i ledwie minęły 2 godziny lekcyjne, telefon od pielęgniarki szkolnej, że córka ma gorączkę, nosz...a dwa dni jej zostały antybiotyku, dr kazała już od pon. dawać ją do szkoły, no ale jak pani okna na oścież roztwarła w czasie lekcji to moją złamało od razu
oby jej przeszło na tym co dostała, bo inaczej mocniejszy antybiotyk dostanie, ta moja bidulka

no i jak karolyn ?

ja też dziś w nocy wstawałam z5/6 razy na siku, nie chciało mi się wstać przez to rano
a jak wstałam to w złym nastroju, na wszystkich furczałam, tzn. na M biednego
a śniło mi się, że koleżanka z klasy od Filipa (mojego starszaka) jest w ciąży, co za sen, dziewczyna chodziła tylko do klasy z moim synem jeszcze w gimnazjum, a mój syn jest w drugiej liceum obecnie i nie ma żadnej dziewczyny, z resztą jest wychowywany spokojnie, a przynajmniej w miarę:rofl:;-) ;) albo tak mi się wydaje

wiecie koleżanka , z którą pracowałam zaczynając pracę zawodową od roku chorowała na raka z przerzutami i dowiedziała się, że cudownie została uzdrowiona, badania wyszły dobrze,teraz mają ją doprowadzać do wyglądu czł., bo od sterydów woda jej się zatrzymała w całym organizmie, była tak gruba, że nie było jej widać oczodołów ani nosa
jak dostała leki odwadniające, to z pępka leci jej jak z kranu, gdzie usiądzie tam plama
cieszę się ogromnie :)

ja wczoraj się spakowałam, od dwóch dni z M wznowiliśmy sexik, to wszystko może rozwinąć się nagle, przy moim 5 porodzie, może być ekspresowo
M krocze mi masuje oliwką migdałową, pierwszego dnia bolała jak poparzona, ale rozmasował mi wiszącą warę, więc było warto, wczoraj już lepiej
no i 4 tabletki mi zostały clortimazolum, który też ma działać przygotowawczo do porodu

moja Agatka poszła do szkoły i ledwie minęły 2 godziny lekcyjne, telefon od pielęgniarki szkolnej, że córka ma gorączkę, nosz...a dwa dni jej zostały antybiotyku, dr kazała już od pon. dawać ją do szkoły, no ale jak pani okna na oścież roztwarła w czasie lekcji to moją złamało od razu
oby jej przeszło na tym co dostała, bo inaczej mocniejszy antybiotyk dostanie, ta moja bidulka

no i jak karolyn ?
Hehehe to nie tylko ja mam ciekawe sny ;) u Ciebie juz 5 poród, ale fajnie to masz też wesoło w domu ;) ja myślę że ten mój 4 poród to też juz ekspresowy będzie, tym bardziej z moją lichutką szyjką. Rewelacyjna wiadomość z uleczeniem koleżanki! Oby więcej takich wygranych historii z rakiem. A który to tydzień u Ciebie? Zdrówka dla córuni! <3

No u mnie powiedzieli że nie będa czekać na wynik kwasow tylko założą dziś balonik. W nocy mnie strasznie skora swedziala. Teraz też swędzi. Zobaczymy :)

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No u mnie powiedzieli że nie będa czekać na wynik kwasow tylko założą dziś balonik. W nocy mnie strasznie skora swedziala. Teraz też swędzi. Zobaczymy :)

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Uuulalaaa to się rozkręcasz :D pewnie będziesz pierwszą rozpakowaną z naszego grona ;) ;) Powodzenia! Daj znac jak sytuacja się rozwija.

Do góry