reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

cześć dziewczynki :) :* ojoj, widzę że robi się "gorąco"! :D już niedaługo zaczniemy się pewnie rozpakowywac jedna po drugiej. Ja póki co to dopiero się pakuję...tzn torbę do szpitala :) na dzisiaj miałam tyyyyyle planów, ale coś od rana mi słabawo i niedobrze :/ także wszystko zajmuje mi więcej czasu. Udało mi się zrobić pranie, posprzątac mieszkanie. Zaraz wyjdę chyba z synkiem na krótki spacerek, bo aż grzech nie korzystać z tak pieknej pogody!

Wczoraj rozmawialiśmy z mężem do nocy i mamy problem z drugim imieniem...ledwo pierwsze wybraliśmy to teraz znowu jesteśmy w kropce. Jakoś cięzko nam podjąć decyzję. Pierwszy synek ma drugie imię po moim tatusiu, dlatego chyba pasowałoby dac teraz po drugim dziadziu, ale ...nie lubimy tego imienia :p Z drugiej strony nie chcemy sprawiać nikomu przykrości

reklama
Karolyn jak ja Ci zazdroszczę że to już.
Właśnie czekam na swojego lekarza. Odebrałam wyniki badań i morfologię mam przedziwną. Same strzałki w górę i w dół.
U nas z imionami od początku był problem. Przy córce wybraliśmy szybko, teraz nie mogliśmy się zdecydować. Ostatecznie będzie Stefan Adam. Ja nie lubię tych nowomodnych imion. Dziewczynka byłaby Helena Katarzyna.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolyn trzymam kciuki, życzę szybkiego porodu :) Ja dzisiaj wstałam o 2- to już chyba mój rekord. Rano odwiozłam chłopaków do szkoły, skoczyłam do kosmetyczki na depilację i teraz wzięłam się za szarlotkę, bo mi Maż świetne jabłka przywiózł. Pogoda cudowna, aż szkoda ze nie mogę iść na spacer, ale muszę jeszcze te 9 dni wytrzymać na dorobienie sadełka u Anastazji, żeby chociaż dobiła do 2800. Dziewczyny już wypadłam trochę z noworodkowych tematów, czym się myje noworodka, wszystko na co patrzę z apteki jest powyżej 1 miesiąca.

My z mężem z kolei bardzo lubimy oryginalne imiona i w sumie takich od początku szukaliśmy :) Tyle tylko, że drugie imię chcieliśmy dac po kimś z rodziny - kto jest dla nas w jakiś sposób ważny. Pewnie ostatecznie podejmiemy decyzję jak już zobaczymy naszego kawalera :p za pierwszym razem tak właśnie było.

My już po spacerze - oj!pogoda cudna! Gdyby nie to, że okropnie chciało mi się siusiu to pewnie chodziłabym do tej pory. No, ale też już pora drzemki małego. Ja zaraz biorę się za drugie danie i prasowanie

Magda, z noworodkowych jest trochę kosmetyków od 1 dnia życia, najbardziej oczywiste to Ziajka (najprzyjaźniejsze cenowo), Mustela (z tej serii uwielbiam dla noworodka szampon w piance - starcza na bardzo długo), ja najbardziej lubię (i już stoją od kilku miesięcy i czekają) cudowne kosmetyki z serii Sebamed Baby (do zamówienia w internecie, ja zamawiałam najtaniej na feedo kropka pl).

Pingwinek wielkie dzięki. To już za tydzień i muszę jeszcze to ogarnąć. A w czym maluchy bierzecie do domu pod kombinezon, muszę przygotować mężowi, dres czy śpiochy? Moi synowie urodzeni w 30-stopniowych upałach obaj, wiec nie było problemu, teraz kurczę nie wiem co pod ten kombinezon, zwłaszcza ze się urodzi w 37 tyg i będzie raczej miała mało ciałka. Niestety szpitalny parking jest dość daleko od porodówki i trzeba będzie przejść ok kilometra

Magda, ja myślę, że pod kombinezon wystarczy pajacyk (albo kaftanik+śpioszki), czapeczka. Nie ma siarczystych mrozów, a wręcz zrobiło się ciepło. Zawsze możesz wziąć do ręki grubszy kocyk jak uznasz, że trzeba coś dodać i przykryć malutką. Ja mam jedno dziecko zimowe (grudzień), drugie wrześniowe i pamiętam, że nie zakładałam kilku warstw.

Ja z kosmetyków używałam Linomag i Babydream. Mają najlepsze składy i są łatwo dostępne. Zawsze możesz sobie spojrzeć na stronę srokao, dziewczyna fajnie analizuje składy kosmetyków dla dzieci.

Wczorajsza wizyta u lekarza wyszła ok. Mały waży około 2700 g. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, mam już dostać od położnej plan porodu do wypełnienia i odebrać wyniki gbs. Dzisiaj już ostatecznie pakuję torbę. Termin z om mam na 11.11. więc gdybym urodziła kilka dni wcześniej byłoby idealnie, nie chcę znów czekać do 41 tc.

Magda, ja myślę, że pod kombinezon wystarczy pajacyk (albo kaftanik+śpioszki), czapeczka. Nie ma siarczystych mrozów, a wręcz zrobiło się ciepło. Zawsze możesz wziąć do ręki grubszy kocyk jak uznasz, że trzeba coś dodać i przykryć malutką. Ja mam jedno dziecko zimowe (grudzień), drugie wrześniowe i pamiętam, że nie zakładałam kilku warstw.
Właśnie miałam pisać to samo ;) ja mam jeszcze rozterki z czapeczką, bo mam albo zwykłe bawełniane albo już taką cieplutką zimową i chyba muszę coś pomiędzy wykombinować. Chociaż jak dobrze pójdzie i dokulam się w tej ciąży do listopada to pogoda może być już lekko zimowa. Zobaczymy ;)

reklama
Ja z kosmetyków używałam Linomag i Babydream. Mają najlepsze składy i są łatwo dostępne. Zawsze możesz sobie spojrzeć na stronę srokao, dziewczyna fajnie analizuje składy kosmetyków dla dzieci.

Wczorajsza wizyta u lekarza wyszła ok. Mały waży około 2700 g. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, mam już dostać od położnej plan porodu do wypełnienia i odebrać wyniki gbs. Dzisiaj już ostatecznie pakuję torbę. Termin z om mam na 11.11. więc gdybym urodziła kilka dni wcześniej byłoby idealnie, nie chcę znów czekać do 41 tc.

Popieram, u nas Linomag to hit! I nie tylko do pupy. A Sroka faktycznie pomocna ;)

Do góry