reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

1505926830-aaaaaa.jpeg

1505926846-aaaaaa.jpeg

Ja mam taki i jestem zadowolona. Wcześniej pożyczałam z przychodni i córka się bała. Ten jest nieco cichszy choć szczerze mówiąc też dość głośny. No ale działa świetnie, jest wytrzymały, łatwo go czyścić i faktycznie inhalacje pomagają. Mała lubi ale tylko z maseczką i przez to inhalacja jest mniej wydajna. Nie da sobie włożyć do buzi ustnika ale chyba lepiej tak niż wcale.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno dzieci mogą robić inhalacje tylko i wyłącznie z maską, bo prawidłowo oddychają, czyli wdychają nosem i wydychaja buzia cała sól fizjologiczna bądź inny lek. Mi to powiedziała pediatra mojego synka.

reklama
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj byłam u lekarza z wynikami badań krew,mocz i USG połówkowe. Mój ginekolog jest na zwolnieniu i zapisano mnie to innego lekarza i co się okazało....podobno mój synek jest duży jak na tydzień ciąży, w 30 tyg.1660 g i dostałam skierowanie na dodatkowe badanie USG ciąży, poza tym skierowanie USG szyjki macicy oraz na glukozę plus tarczycę. Jeżeli po USG się potwierdzi, że synek jest duży to będzie wskazanie do CC...czy którejś z Was lekarz powiedział, że dziecko jest duże jak na tydzień ciąży?

mnie ale o CC nikt nie wspominał....

1505926830-aaaaaa.jpeg

1505926846-aaaaaa.jpeg

Ja mam taki i jestem zadowolona. Wcześniej pożyczałam z przychodni i córka się bała. Ten jest nieco cichszy choć szczerze mówiąc też dość głośny. No ale działa świetnie, jest wytrzymały, łatwo go czyścić i faktycznie inhalacje pomagają. Mała lubi ale tylko z maseczką i przez to inhalacja jest mniej wydajna. Nie da sobie włożyć do buzi ustnika ale chyba lepiej tak niż wcale.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

no wlasnie szukałam w miarę cichego. Zobaczymy - najwyzej zwrócę do sklepu jak będzie za głośny :D

No to faktycznie waga spora... czytałam, że faktycznie duża waga jest wskazaniem do CC bo jest ryzyko, że w trakcie porodu może dojść do komplikacji,
... ale dlaczego lekarz , który robił mi USG nie wspomniał , że dziecko jest duże jak na ten tydzień? I tak muszę poczekać do 18 października bo wtedy mam dod.usg.
A czy już któraś miała już KTG?

Słuchajcie, czy takie kłucie w podbrzuszu a nawet niżej to może być skracanie się szyjki? Kurde najgorzej jest jak chodzę, jak leżę to trochę lepiej. Dobrze, że jutro idę do gina, ale martwię się, bo cały dzień trzyma :(

No to faktycznie waga spora... czytałam, że faktycznie duża waga jest wskazaniem do CC bo jest ryzyko, że w trakcie porodu może dojść do komplikacji,
... ale dlaczego lekarz , który robił mi USG nie wspomniał , że dziecko jest duże jak na ten tydzień? I tak muszę poczekać do 18 października bo wtedy mam dod.usg.
A czy już któraś miała już KTG?

ja bo byłam na IP

reklama
Do góry