reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Wadze z usg trochę nie dowierzam, mój Blazej w 36 tygodniu ponoć ważył 2 kg, lekarz podniósł larmo, ze hipotrofia płodu i td, mój maż, który na wszystko patrzy trzeźwo, kazał mi wyluzować i olać to ca gada lekarz, 4 tyg później Błażej urodził się z waga 3800. Teraz w 31 tygodniu mała ponoć ważyła 1800, myśle ze jest tym razem w druga stronę, jak wazy 1500 to wszystko. Waga dziecka rzadko jest wskazaniem do cc, moje koleżanki które miały dzieci 4-ro kilowe, rodziły sn. Mój gin np zachęca mnie tez do SN mimo ze miałam 2 cc, tyle ze w szpitalu w Polanicy kazali mi się zgłosić po 39 tyg na zabieg ;) a będę rodzic tutaj, wiec sprawa rozwiązana :)

moj 1 syn przed porodem wg usg miał ważyć ok 3200g a urodził się z wagą 3770g :)

reklama
Magda8124 ja też nie roziem jak można spalić w piecu ubranka, powinna się chociaż zapytać czy ich nie chcesz z powrotem i najwyżej oddać jakiejś potrzebującej mamie.
Tu Irlandczycy głównie przynoszą ubrania do ciucholandu i ja nie raz kupiłam coś nowego z metką albo w super stanie, pachnące, wyprane i nawet wyprasowane.

Karolyn i co powiedział lekarz? Czasami niestety domowe sposoby nie pomagają

U mnie nawet wyniki z usg pokrywały się z wagą, miesiąc przed porodem lekarz powiedział, że córka będzie miała 3,5 kg, urodziła się 3 dni wcześniej i miała 3340g a u synka kilka godzin przed porodem wyszło 2,4 kg a miał 2320g

Ale pogoda :( nie nastraja do niczego - oprócz zakopania się pod kocykiem z herbatą i ciachem w ręku :p Korzystając z niesprzyjającej aury poprasowałam i pochowałam do komódki pierwszą turę ubranek. Tak patrzę, patrzę...i wydaje mi się jakoś mało, a przecież nie dość, że po starszym to jeszcze kupiłam kilka nowych rzeczy. Wiecie co...ja to już zapomniałam co i w jakiej ilości jest potrzebne :) Chyba muszę odpalić w necie jakąś listę z wyprawką dla malucha. W przyszłym tyg mamy zamiar odmalować w końcu łóżeczko, zamówić jeszcze pościel pokupować kosmetyki itp

heej,
dawno się nie odzywałam.. remont totalnie mnie pochłonął :) staram się ogarnąć co pisałyście.
Widzę, że sporo mam z Krakowa, tak jak i ja :) gdzie planujecie rodzić? Macie już wybrany szpital??

W kwestiach wagi z usg, ja robiłam w 31tc skończonym i wyszlo 2kg i lekarz mówił że duże dziecko po prostu. Posprawdzał dokładnie główkę (4tygodnie większa niż średnia), brzuszek, itp. I mówił że wygląda zdrowo.

Pytałam się czy to ze jest duzy jest wskazaniem do cc, ale powiedział, że dopiero gdyby na początku porodu zrobili usg i stwierdzili ze waga 4500g lub więcej.
Poza tym tak myślę sobie, że nawet gdyby waga była duża, to chyba i tak "tłuszczyk" łatwiej przejdzie niż np. duża głowa :)
Trochę zaczęłam się obawiać tego porodu sn, ze względu na tą główkę, ale zobaczymy, może trochę zwolni i nie będzie aż taka duża.

A ja się przeziębiłam. Bardzo boli mnie gardło i czuje się osłabiona. Jak mąż przyjdzie z pracy to kupi jakieś lekarstwa dla mnie: )

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Termin ciężko powiedzieć, z OM na 20.11, a z USG wychodziło różnie 12.11, 6.11, 10.11
Mieszkam na ruczaju, a w Żeromskim pierwszego rodziłam, a teraz się zastanawiam nad Siemiradzkim, ale no sama nie wiem

reklama
heej,
dawno się nie odzywałam.. remont totalnie mnie pochłonął :) staram się ogarnąć co pisałyście.
Widzę, że sporo mam z Krakowa, tak jak i ja :) gdzie planujecie rodzić? Macie już wybrany szpital??

W kwestiach wagi z usg, ja robiłam w 31tc skończonym i wyszlo 2kg i lekarz mówił że duże dziecko po prostu. Posprawdzał dokładnie główkę (4tygodnie większa niż średnia), brzuszek, itp. I mówił że wygląda zdrowo.

Pytałam się czy to ze jest duzy jest wskazaniem do cc, ale powiedział, że dopiero gdyby na początku porodu zrobili usg i stwierdzili ze waga 4500g lub więcej.
Poza tym tak myślę sobie, że nawet gdyby waga była duża, to chyba i tak "tłuszczyk" łatwiej przejdzie niż np. duża głowa :)
Trochę zaczęłam się obawiać tego porodu sn, ze względu na tą główkę, ale zobaczymy, może trochę zwolni i nie będzie aż taka duża.

Ja synka rodziłam w żeromskim i chyba drugiego też będę tam rodzić. A Ty dlaczego planujesz zmianę szpitala? Ja przyznam szczerze, że ostatnio po głowie chodził mi ujastek, ale boję się, że tam szybko mnie na cesarkę skierują jakby co.
Z tą wagą to masz rację - co z tego, że np mój synuś ważył 3220g, jak miał wielki łebek :p do tej pory ma dużą główkę - także ciężko było mi urodzić, pomimo niedużej wagi. Teraz na USG wychodzi na to, że drugi też ma mały obwód brzuszka i nie należy do jakiś dużych, ale za to główka duża

Do góry