reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny już kiedyś o tym myślałam, a teraz jak okazuje się, że niektóre z nas mieszkają blisko siebie to już w ogóle :) Może utworzyłybyśmy sobie grupę na fb? Plus jest taki, że nie wszyscy mogą podejrzeć co piszemy, bo jednak to grupa zamknięta :) Zdaję sobie sprawę, ze nie wszystkie z nas mogą mieć fb, ale dla tych co mają myślę, ze nie byłby to wielki kłopot. Jak byłam w ciązy z pierwszym synkiem to poznałam się z dziewczynami na takim samym forum, potem utworzyłyśmy swoją grupę i tak już przeszło 2 lata mamy ze sobą ciągły kontakt. Poczatkowo były tematy głównie "dzieciowe", a teraz to już jesteśmy jak stare dobre znajome :D co myślicie?
Dobry pomysł: ) Jestem za :)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolyn, jak tam po wizycie? Wszystko w porządku?
Mnie coś skurcze łapią, nie są regularnie, nie bolą, ale są i chciałbym żeby już dzisiaj nic się nie działo :p

wiesz co niby ok bo szyjka zamknięta i się nie skróciła ale dziecko sporo urosło (w tamtym tygodniu 1800g a w tym juz 2200g więc jego wielkosc to 33/34 tydz). Dostałam skierowanie do szpitala. Jeśli by twardnienia się powtarzały i ból mam się zgłosić na ktg i zobaczymy. Póki co nie idę bo jest spokój i z jednym i z drugim

Czy Was również w ostatnim czasie głód na noc łapie? Ja się nie mogę powstrzymać, kanapeczki, płatki z mlekiem i inne rzeczy .... a potem się dziwię, że mam +1
Ja pierwszego synka urodziłam naturalnie w 38 tygodniu, miałam rozwarcie 3 czy 4 cm i zostawili mnie w szpitalu, a na następny dzień po podaniu "oxy" urodziłam. Wody odeszły w trakcie porodu, wcześniej skurczy nie miałam,ale jak mnie złapaly parte to błagam o znieczulenie,niestety rozwarcie juz było 10 cm i nie dostałam :surprised: ale w miarę szybko poszło ,godz. 19 skurcze 19.55 synek był już obok :laugh2:
Tak naprawdę dużo niewiadomych przede mną pomimo, że to druga ciąża.
Jeżeli chodzi o cc to fajna jest świadomość kiedy i o której będzie z nami nasza Pociecha:sorry2:

wiesz co niby ok bo szyjka zamknięta i się nie skróciła ale dziecko sporo urosło (w tamtym tygodniu 1800g a w tym juz 2200g więc jego wielkosc to 33/34 tydz). Dostałam skierowanie do szpitala. Jeśli by twardnienia się powtarzały i ból mam się zgłosić na ktg i zobaczymy. Póki co nie idę bo jest spokój i z jednym i z drugim
O no to fajnie ze poszłaś na wizytę i dali ci skierowanie: )

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wrr....ale zimno. My dopiero wróciliśmy do domu. Byliśmy prywatnie u lekarki z synkiem. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, bo rozwiązaliśmy dziś wiele kwestii. Mały już leży w łóżku, a ja idę przywitać się z lodówką :D

To jak dziewczyny? Któraś jeszcze chętna na grupę na fb? :) Będzie raźniej :)

Do góry