reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny już kiedyś o tym myślałam, a teraz jak okazuje się, że niektóre z nas mieszkają blisko siebie to już w ogóle :) Może utworzyłybyśmy sobie grupę na fb? Plus jest taki, że nie wszyscy mogą podejrzeć co piszemy, bo jednak to grupa zamknięta :) Zdaję sobie sprawę, ze nie wszystkie z nas mogą mieć fb, ale dla tych co mają myślę, ze nie byłby to wielki kłopot. Jak byłam w ciązy z pierwszym synkiem to poznałam się z dziewczynami na takim samym forum, potem utworzyłyśmy swoją grupę i tak już przeszło 2 lata mamy ze sobą ciągły kontakt. Poczatkowo były tematy głównie "dzieciowe", a teraz to już jesteśmy jak stare dobre znajome :D co myślicie?
Dobry pomysł: ) Jestem za :)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolyn, jak tam po wizycie? Wszystko w porządku?
Mnie coś skurcze łapią, nie są regularnie, nie bolą, ale są i chciałbym żeby już dzisiaj nic się nie działo :p

wiesz co niby ok bo szyjka zamknięta i się nie skróciła ale dziecko sporo urosło (w tamtym tygodniu 1800g a w tym juz 2200g więc jego wielkosc to 33/34 tydz). Dostałam skierowanie do szpitala. Jeśli by twardnienia się powtarzały i ból mam się zgłosić na ktg i zobaczymy. Póki co nie idę bo jest spokój i z jednym i z drugim

Czy Was również w ostatnim czasie głód na noc łapie? Ja się nie mogę powstrzymać, kanapeczki, płatki z mlekiem i inne rzeczy .... a potem się dziwię, że mam +1
Ja pierwszego synka urodziłam naturalnie w 38 tygodniu, miałam rozwarcie 3 czy 4 cm i zostawili mnie w szpitalu, a na następny dzień po podaniu "oxy" urodziłam. Wody odeszły w trakcie porodu, wcześniej skurczy nie miałam,ale jak mnie złapaly parte to błagam o znieczulenie,niestety rozwarcie juz było 10 cm i nie dostałam :surprised: ale w miarę szybko poszło ,godz. 19 skurcze 19.55 synek był już obok :laugh2:
Tak naprawdę dużo niewiadomych przede mną pomimo, że to druga ciąża.
Jeżeli chodzi o cc to fajna jest świadomość kiedy i o której będzie z nami nasza Pociecha:sorry2:

wiesz co niby ok bo szyjka zamknięta i się nie skróciła ale dziecko sporo urosło (w tamtym tygodniu 1800g a w tym juz 2200g więc jego wielkosc to 33/34 tydz). Dostałam skierowanie do szpitala. Jeśli by twardnienia się powtarzały i ból mam się zgłosić na ktg i zobaczymy. Póki co nie idę bo jest spokój i z jednym i z drugim
O no to fajnie ze poszłaś na wizytę i dali ci skierowanie: )

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wrr....ale zimno. My dopiero wróciliśmy do domu. Byliśmy prywatnie u lekarki z synkiem. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, bo rozwiązaliśmy dziś wiele kwestii. Mały już leży w łóżku, a ja idę przywitać się z lodówką :D

To jak dziewczyny? Któraś jeszcze chętna na grupę na fb? :) Będzie raźniej :)

Do góry