reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja z kolei mam wrażenie, że więcej dziewczynek. U mnie w rodzinie są sami chłopcy. Nie licząc mnie (bądź co bądź już starej baby :p )to nie ma praktycznie żadnych dziewczyn. Znowu jak patrzę na swoje koleżanki to u nich sama płeć piękna + wiele z nich spodziewa się córek. Ja to już mówię do męża, że tak nam się marzy córunia a pewnie trzeci tez byłby chłopczyk :)

reklama
Sopek, to podziwiam, bo ja bym już się nie dała tknąć po dwójce - tak przynajmniej z 4 lata - tzn. przysłowiowo, bo pewnie bym się zdecydowała na jakąś wkładkę. Będzie mega ciężko, zwłaszcza, jeśli jak piszesz zostajesz sama z dziećmi. A logistyka jak jedno chore i trzeba iść do przychodni albo coś załatwić... No ale tak jak mówisz, dziecko już jest i trudno teraz zastanawiać się co by było gdyby. Tylko jak tak łatwo Wam przychodzi, to szybko mogą być następne :D Dzieci to oczywiście sama radość i szczęście, ale też obowiązek i wieeeeele nieprzespanych nocy i zmartwień jak się coś dzieje i tylko o to chodzi. Trzymam kciuki, to 3 lata wyjęte z życiorysu, ale potem będzie tylko łatwiej :)))

Ja będę miała córeczkę w listopadzie :) Wciąż jeszcze bezimienna, bo nie możemy się na nic zdecydować - to dlatego, że już jedną córeczkę mam i najładniejsze imię jej przypadło w udziale :D Czy któraś jest jeszcze taka niezdecydowana jak ja?

Anula, witamy :)

Owszem :) my też jeszcze nie wybraliśmy imienia na 100% .Wahamy się między dwoma. Chyba będzie tak jak za pierwszym razem, ze zdecydowaliśmy dopiero jak zobaczyliśmy synka. Tyle, że wówczas w ogóle nie znaliśmy płci, więc mieliśmy podwójny kłopot :) Tym razem wiemy już, że będzie chłopak. Tak czy inaczej mamy jedną zasadę - nikomu nic nie zdradzamy, nikogo o nic nie pytamy. Najgorsze są takie "życzliwe"uwagi innych :) Postawimy wszystkich przed faktem dokonanym :) Ale nie powiem....jest to dla mnie trochę stresujące, że poród już tuż tuż a imienia znowu brak

Ja tez byłam niezdecydowana co do imienia, wybrał Maż i będzie Anastazja. Znów kwitne w kolejce do labu, przede mną 5 osób, w tym panowie, nikt nie wpadł żeby mnie wpuścić heh, jedna babka tak biegła przede mną z windy, ze zaczęłam się śmiać. Dzisiaj przygotowania do 7 urodzin mojego Błazia, pracy przede mną huk :), będę robić próbę z masa cukrowa, miłego dnia listopadowki:)

Izabela 81 to my jedziemy na tym samym wózku, wszystkie dzieci z tych samych roczników ;-) ;) jak sobie radzisz?

Pingwinek75 mnie najbardziej męczy teraz to, ze czuje się jak niepełnosprawna a na to nie mogę sobie "pozwolić" w dodatku jak w każdej ciąży od 7 miesiąca mam brzuch głaz prawie całą dobę.. ogólnie brzuch mam mały większość ludzi dziwi się, że w ogóle w ciąży jestem ale jednak ja już czuje ten ciężar, zdecydowanie wolałabym mieć już małego po drugiej stronie brzucha:blink: przynajmniej fizycznie byłabym znowu soba:sorry:

Anula witaj:blink: zawsze jak nas więcej to raźniej i można się wymienić swoimi doswiadczeniami:tak:

Witam Wszystkie Mamusie :)
Wiem, że trochę późno, ale chciałabym do Was dołączyć.
Nazywam się Ania, mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża. Spodziewamy się córeczki :-D Termin mam na 8 listopada. Na kolejną wizytę idę za tydzień i zobaczymy co słychać u Małej.

Cześć wszystkim. Witam Nowe listopadowe mamy.
Z synkiem korzystamy z ostatnich dni sierpnia na wolnym. Szkoda tylko, że pogoda taka sobie, ale cóż, dobrze że upałów juz nie ma.
Mamy już z mężem projekt łóżeczka piętrowego, w sumie to dopiero w przyszłym roku planujemy chłopców wziąć razem do pokoju , ale wizję juz mamy :)
5 września mam usg i juz nie mogę się doczekać. Tak naprawdę bardzo mnie interesuje położenie Maleństwa, bo ostatnio było miednicowe i jestem ciekawa czy juz jest glowkowe.
Powie

Ja mam wizytę za tydzi en, też jestem ciekawa co tam słychać. Ja już drugi tydzień z synkiem w domu, bo ma wolne w przedszkolu. Mój to wulkan energii więc wieczorami ledwo żyje. Nie wiem jak wy dajecie z dwoma maluchami. Też brzucho mi twardnieje Ale najwięcej wieczorami. Imiona na 100% też nie mamy. Jeszcze jest trochę czasu na szczęście [emoji6] u mnie też drugi synek.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Wszystkie Mamusie :)
Wiem, że trochę późno, ale chciałabym do Was dołączyć.
Nazywam się Ania, mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża. Spodziewamy się córeczki :-D Termin mam na 8 listopada. Na kolejną wizytę idę za tydzień i zobaczymy co słychać u Małej.

Witaj :) miło, że do nas dołączyłaś! ja swoją wizytę odbyłam wczoraj, a dzisiaj najchętniej poszłabym kolejny raz :p Wy też tak odliczacie dni do kolejnych wizyt?

Witam nowe mamusie :-)

Sopek na razie mamy opiekunkę która z nami mieszka więc jest ok, od połowy grudnia będę już z dziećmi sama ( mąż wraca z pracy ok 18) to dopiero będzie Sajgon. Maluchy ogólnie bardzo się kochają ale bywają też awantury bo zawsze chcą tą samą zabawkę itp a charakterki twarde, żadne nie ustąpi...;-)

reklama
Jejku wreszcie usiadłam i mogę popisać. Witam nowe Dziewczyny, fajnie że jesteście.

U mnie dzisiaj kolejny zalatany dzień. Rano pojechałam z córką na lekcję jazdy konnej, potem sprzątałam, zrobiłam leczo i barszcz, teraz siedzę z córką na placu zabaw i planuję co jeszcze mam zrobić.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry