reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Sopek - pewnie że można :) Ależ będziesz miała gromadkę i to sam "drób" jak to się mówi - ciężko Ci będzie z 3 maluchami, chyba że masz pomoc, to wtedy jest luksus :)

Ja ostatnio w Auchan stanęłam w kolejce z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży - przede mną były dwie osoby, ale miały sporo zakupów, więc skorzystałam z przywileju i przeszłam do przodu. Zapytały tylko grzecznie czy ja tu stałam (choć widziały że w ciąży), ale pokazałam, że to kolejka z pierwszeństwem, więc się zmieszały i powiedziały, że nie zauważyły. Czyli wnioskuję, że w zwykłej kolejce też by mogło być różnie, zwłaszcza jeśli by były osoby bardziej agresywne.
Ale w Ziko raz ustawiłam się w kolejce, a ekspedientka mnie zawołała bez kolejki. Chciałam ją ozłocić :) Więc różnie bywa. Ogólnie stoję w kolejkach, bo jeszcze nie jest mi tak ciężko, chyba że się spieszę ze względu na dzieci. No i raz w restauracji poszłam do toalety, były dwie kabiny, jedna była zajęta a weszłam razem z jedną młodą dziewczyną - powiedziałam, że tamta zajęta i skierowałam się do drugiej, tyle, że ona była bliżej tamtej, bo nie sprawdzała czy druga wolna i stwierdziła "teraz obie są zajęte". No cóż, mam nadzieję, że "karma" jej się wróci jak sama będzie kiedyś w ciąży. Nienawidzę czasami tych niektórych niewychowanych dziewczyn z nowych pokoleń. Nie wrzucam ich wszystkich do jednego worka, bo wiem, że w każdym pokoleniu są i tacy i tacy, ale jakoś proporcje są w tych młodszych rocznikach mniej pozytywne.
A dla równowagi powiem, że raz mnie pani ok. 70-tki w Diagnostyce zwyzywała od bezczelnych i gówniar, bo powiedziałam, że wchodzę bez kolejki (i jest duży napis, że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością). Żeby było śmieszniej, ja byłam na płatnych a ona w ramach przychodni. Chyba hormony mi już buzowały, bo jej powiedziałam, że sama jest bezczelna i że jej wyzwiska świadczą o tym, że kultura i jej brak nie znają wieku.
Ale Twoja sytuacja, Paulina, to w ogóle przegięcie. W kasie uprzywilejowanej? Co się z tymi ludźmi dzieje, chyba używają empatii tylko do oglądania łzawych filmów...

Ostatnia edycja:
reklama
Pingwinek niestety żadnej pomocy nie mamy, odkąd urodził się najstarszy nigdzie z mężem nie wyszliśmy sami.. w dodatku siedzę sama z dwójką dzieci po 12h od poniedziałku do piątku, ale od września starszy idzie do przedszkola to będzie trochę lżej:blink: przeraża mnie wizja odprowadzania synka do przedszkola z małą i gondola ale na szczęście nie mam daleko. Tylko córka poza wózkiem ma swój świat i nie wiem czy da radę na nogach, w razie problemów pomyślę o chuście, nigdy nie używałam ale może okazać się zbawienna;-) ;) czasu nie cofnę muszę dać radę, ale po porodzie nie dam się już chyba tknąć mezowi:sorry:

Karolyn ja właśnie muszę się dowiedzieć co najlepsze i jeśli się da to fajnie byłoby bez hormonów.. Muszę poczytać dokładnie na ten temat i zaraz po połogu lecieć do gina ;-) ;)

Bez hormonów będzie trudno. Ale implant czy wkladka omija przewód pokarmowy więc już jest dobrze i nie trzeba pamiętać o tabletce

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja te się tu nie spotkałam z jakimś ulhowym traktowaniem, raz mnie tylko pani przepuścila w kolejce w markecie ale to chyba tylko dlatego, że miałam dwie rzeczy a ona pełny wózek zakupów.

Witaj Sopek :-). U mnie też trzecia ciąża. Moja córka za ponad dwa miesiące kończy 4 lata a synek ma 2l i 2 ce, teraz spodziewam się córeczki :-) ja jeszcze przez kilka tygodni będę pracować i mamy opiekunkę aż do połowy gcrudnia a od nowego roku odprowadzenie córki do przedszkola to też będzie wyprawa z trójką dzieci....

Widzicie my tu o okropnym zachowaniu innych a ja dziś miałam taką sytuację: siedzimy sobie w przychodni i czekamy na wizytę u gina. Same dziewczyny w ciąży na różnych etapach. Przed samym gabinetem 3 krzesła ale korytarz długi i krzeseł generalnie trochę jest. Obok nas dwie starsze panie, jedna siedzi druga stoi. Ta która siedzi proponuje tej stojącej krzesło, sama chciała się przesiąść. Na co ta stojąca wygłosiła chyba 20 minutową tyradę o tym jak to młode dziewczyny nie mają siły a stary musi być wytrzymały. Patrzymy jedna na drugą, wiadomo jak to w ciąży albo mdli, albo boli kręgosłup, słabo się robi a krzesła stoją tylko nieco dalej. Co z tymi ludźmi?
Na szczęście wizyta przebiegła spoko. Wszystko jest w najlepszym pożądku. Mały waży już prawie kilogram. Obecny termin na 14 listopada.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry