reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja z kolei mam wrażenie, że więcej dziewczynek. U mnie w rodzinie są sami chłopcy. Nie licząc mnie (bądź co bądź już starej baby :p )to nie ma praktycznie żadnych dziewczyn. Znowu jak patrzę na swoje koleżanki to u nich sama płeć piękna + wiele z nich spodziewa się córek. Ja to już mówię do męża, że tak nam się marzy córunia a pewnie trzeci tez byłby chłopczyk :)

reklama
Sopek, to podziwiam, bo ja bym już się nie dała tknąć po dwójce - tak przynajmniej z 4 lata - tzn. przysłowiowo, bo pewnie bym się zdecydowała na jakąś wkładkę. Będzie mega ciężko, zwłaszcza, jeśli jak piszesz zostajesz sama z dziećmi. A logistyka jak jedno chore i trzeba iść do przychodni albo coś załatwić... No ale tak jak mówisz, dziecko już jest i trudno teraz zastanawiać się co by było gdyby. Tylko jak tak łatwo Wam przychodzi, to szybko mogą być następne :D Dzieci to oczywiście sama radość i szczęście, ale też obowiązek i wieeeeele nieprzespanych nocy i zmartwień jak się coś dzieje i tylko o to chodzi. Trzymam kciuki, to 3 lata wyjęte z życiorysu, ale potem będzie tylko łatwiej :)))

Ja będę miała córeczkę w listopadzie :) Wciąż jeszcze bezimienna, bo nie możemy się na nic zdecydować - to dlatego, że już jedną córeczkę mam i najładniejsze imię jej przypadło w udziale :D Czy któraś jest jeszcze taka niezdecydowana jak ja?

Anula, witamy :)

Owszem :) my też jeszcze nie wybraliśmy imienia na 100% .Wahamy się między dwoma. Chyba będzie tak jak za pierwszym razem, ze zdecydowaliśmy dopiero jak zobaczyliśmy synka. Tyle, że wówczas w ogóle nie znaliśmy płci, więc mieliśmy podwójny kłopot :) Tym razem wiemy już, że będzie chłopak. Tak czy inaczej mamy jedną zasadę - nikomu nic nie zdradzamy, nikogo o nic nie pytamy. Najgorsze są takie "życzliwe"uwagi innych :) Postawimy wszystkich przed faktem dokonanym :) Ale nie powiem....jest to dla mnie trochę stresujące, że poród już tuż tuż a imienia znowu brak

Ja tez byłam niezdecydowana co do imienia, wybrał Maż i będzie Anastazja. Znów kwitne w kolejce do labu, przede mną 5 osób, w tym panowie, nikt nie wpadł żeby mnie wpuścić heh, jedna babka tak biegła przede mną z windy, ze zaczęłam się śmiać. Dzisiaj przygotowania do 7 urodzin mojego Błazia, pracy przede mną huk :), będę robić próbę z masa cukrowa, miłego dnia listopadowki:)

Izabela 81 to my jedziemy na tym samym wózku, wszystkie dzieci z tych samych roczników ;-) ;) jak sobie radzisz?

Pingwinek75 mnie najbardziej męczy teraz to, ze czuje się jak niepełnosprawna a na to nie mogę sobie "pozwolić" w dodatku jak w każdej ciąży od 7 miesiąca mam brzuch głaz prawie całą dobę.. ogólnie brzuch mam mały większość ludzi dziwi się, że w ogóle w ciąży jestem ale jednak ja już czuje ten ciężar, zdecydowanie wolałabym mieć już małego po drugiej stronie brzucha:blink: przynajmniej fizycznie byłabym znowu soba:sorry:

Anula witaj:blink: zawsze jak nas więcej to raźniej i można się wymienić swoimi doswiadczeniami:tak:

Witam Wszystkie Mamusie :)
Wiem, że trochę późno, ale chciałabym do Was dołączyć.
Nazywam się Ania, mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża. Spodziewamy się córeczki :-D Termin mam na 8 listopada. Na kolejną wizytę idę za tydzień i zobaczymy co słychać u Małej.

Cześć wszystkim. Witam Nowe listopadowe mamy.
Z synkiem korzystamy z ostatnich dni sierpnia na wolnym. Szkoda tylko, że pogoda taka sobie, ale cóż, dobrze że upałów juz nie ma.
Mamy już z mężem projekt łóżeczka piętrowego, w sumie to dopiero w przyszłym roku planujemy chłopców wziąć razem do pokoju , ale wizję juz mamy :)
5 września mam usg i juz nie mogę się doczekać. Tak naprawdę bardzo mnie interesuje położenie Maleństwa, bo ostatnio było miednicowe i jestem ciekawa czy juz jest glowkowe.
Powie

Ja mam wizytę za tydzi en, też jestem ciekawa co tam słychać. Ja już drugi tydzień z synkiem w domu, bo ma wolne w przedszkolu. Mój to wulkan energii więc wieczorami ledwo żyje. Nie wiem jak wy dajecie z dwoma maluchami. Też brzucho mi twardnieje Ale najwięcej wieczorami. Imiona na 100% też nie mamy. Jeszcze jest trochę czasu na szczęście [emoji6] u mnie też drugi synek.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Wszystkie Mamusie :)
Wiem, że trochę późno, ale chciałabym do Was dołączyć.
Nazywam się Ania, mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża. Spodziewamy się córeczki :-D Termin mam na 8 listopada. Na kolejną wizytę idę za tydzień i zobaczymy co słychać u Małej.

Witaj :) miło, że do nas dołączyłaś! ja swoją wizytę odbyłam wczoraj, a dzisiaj najchętniej poszłabym kolejny raz :p Wy też tak odliczacie dni do kolejnych wizyt?

Witam nowe mamusie :-)

Sopek na razie mamy opiekunkę która z nami mieszka więc jest ok, od połowy grudnia będę już z dziećmi sama ( mąż wraca z pracy ok 18) to dopiero będzie Sajgon. Maluchy ogólnie bardzo się kochają ale bywają też awantury bo zawsze chcą tą samą zabawkę itp a charakterki twarde, żadne nie ustąpi...;-)

reklama
Jejku wreszcie usiadłam i mogę popisać. Witam nowe Dziewczyny, fajnie że jesteście.

U mnie dzisiaj kolejny zalatany dzień. Rano pojechałam z córką na lekcję jazdy konnej, potem sprzątałam, zrobiłam leczo i barszcz, teraz siedzę z córką na placu zabaw i planuję co jeszcze mam zrobić.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry