reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

O matko dziewczyny...dwa dni nie bylo mnie tutaj i tego sie chyba nie da nadrobic. Mam teraz tydzien urlopu i kazda szafke sprzatam.... robie juz porzadki generalne...:) u nas dzis zimno jak nie wiem... za poltora tygodnia wizyta. Nie moge sie doczekac

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam dziś taki humor, ze nic tylko siąść i płakać :( Synuś gorączkuje, biedny ma katarek i się męczy. Mnie boli żołądek i znowu czuję tą "kluchę w brzuchu"- jakbym od wczoraj przytyła z 10kg :/ powyciągaliśmy z mężem kartony z ubraniami po synku i zrobiliśmy wstępną selekcję. Poza tym siedzimy w domu: raz, ze mały chory; dwa- szaro, buro i pada. Plus taki, ze może chociaż zasnę bez większych problemów skoro tak się ochłodziło. Wiem, że nie powinnam narzekać, bo tak bardzo pragnęlam tego Dzidziusia, ale już męczy mnie ciąża i niecierpliwie odliczam dni do jej końca. A tu jeszcze tyyyyyyyyyle :)

ja już sobie skompletowałam wyprawkę. Zostało mi tylko wyciągnąć ciuszki po starszaku, przebrać je i wyprać. Szyjka mi się skraca więc muszę być przygotowana. Oczywiście byłoby super gdyby pomimo tego mały poczekał do samego końca :)

Hej dziewczyny, u nas weekend intensywny póki co, byliśmy w parku, na placu zabaw, potem nad morzem, np u nas tylko 19 st więc tylko nogi zamoczone :-)
w południe byłam u ginekologa, szyjka w 5 tyg skrociła się z 37 na 30 mm, podobno jeszcze nie jest źle, mała waży 884g więc wielkoludem raczej nie będzie ;-) na te żylaki to teraz nic nie mogę zrobić, jedynie ochładzac nogi i pić dużo wody.

Witam u nas pogoda w kratke tydz prawie padalo,teraz ma byc kilka dni sloneczko.
Mnie maly tak uciska ze czuje juz skurcze troche mnie to martwi we wt mam gin.czesto sie rusza na mam niewielki brzuszek pilke i wydaje mi sie ze ma malo miejsca juz w dopiero 28 tydz

Hej, u mnie tez średnio. Zażywam żelazo a i tak robi mi się słabo kilka razy dziennie, wystarczy ze chwile postoje i krew mi z głowy odpływa. Mam tego dosyć, bo raczej jestem jak tur i nigdy nie miałam takich dolegliwości.

Hej
U nas coś chyba wreszcie przestało padać. Widzę że humory wszędzie takie same. Od kilku dniu dopadają mnie potworne bóle kręgosłupa. Zwłaszcza jak więcej pochodzę. Do tego zgaga, krew z nosa. Od dzisiaj zostało równo 100 dni. Chyba zacznę je skreślać w kalendarzu.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzisiaj sprawdzałam, mi zostało 94. Odliczam dni do końca sierpnia, bo wracam do pracy :) Potem mam nadzieje, będzie leciało szybciej. Zabieram się w tym tygodniu za porządki i ogórki, może humor mi się poprawi od pracy :) wczoraj tam na siebie popatrzyłam, bo sie ludzie na mnie gapia jak człapie i zaczynam wyglądać kuriozalnie niestety. Udało mi się zjechać do 68, bo wrzuciłam spacery

reklama
Dziewczyny, robiłam dziś test obciążenia glukozą. Na czczo 81, po 1 godzinie 147, po dwóch 148,40. Mam wykrzyknik przy drugim wyniku, że jest wysoki. Wiem, że normy się zmieniły, kiedyś było do 140 po 2 godzinach, a teraz podobno więcej - ale z drugiej strony niepokoi mnie, że po 2 godzinach wynik był wyższy niż po 1... Nie wiem co to oznacza. Z córeczką miałam cukrzycę ciążową (przy niższych normach, wynik po 2 godzinach 141) i nie chcę znów przechodzić przez to samo... Jak Wam lekarze interpretowali wyniki? Ja mam wizytę dopiero w czwartek, wtedy dowiem się na pewno, ale podpowiedzcie, jak teraz jest.

Do góry