karolyn1987
Fanka BB :)
Hehe ja w 1 ciazy przytylam 18 kg
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hej, układam się do snu, ale jeszcze weszłam zobaczyć co u Was i pochwalić się, że zapisałam się do szkoły rodzenia
cała godzina poszła na odpowiedz na moje pytanie: czy można rodzić w kucu w naszym szpitalu rejonowym?
na początku b się zawiodłam, bo niestety nie
jedynie w 2 fazie porodu i gdy mąż podtrzymuje od str. pleców, jako oparcie
ale i to nie jest wyjątkowo dobre ponieważ ciężko jest rodzącą w bólach partych przenieść na łóżko
w końcu to nie dowiedziałam się dokładnie dlaczego szpital ma takie metody ograniczone, ale położne muszą się stosować i tyle
ale kobieta była b przejęta moją osobą i chciała pomóc jak tylko mogła
i w sumie pomogła
powiedziałam, że chciałabym rodzić w domu
spytała czy któraś z pań chciałaby jeszcze tak rodzić
nikt się nie zgłosił
powiedziała mi coś fantastycznego: kazała mi wymyślić sobie jakiś cel, nie związany z ciążą i porodem, do którego osiągnięcia dążę
coś tam próbowałam na szybko wymyślić, ale nie ważne
i jest 1 droga ciemna, błotnista b trudna
i 2 droga wysłana kwiatami
którą wybieram?
ja odpowiedziałam, że w życiu zawsze wybieram trudniejsze drogi
ale ona dalej mówi, że jest jeden, ten sam cel, to wiedząc to, nadal wybieram tą brudną???
więc spoko, dostrzegłam, eureka, wybieram kwiecistą!
popłakałam się, a ona mnie przytuliła
taką spoconą od tego upału
a nadto powiedziała, żebym o tym nie zapominała w momencie wybierania dróg
dalej kazała wyobrazić sobie siebie w pięknej i drogiej sukience z tiulu, podchodzi do mnie mężczyzna z papierosem i strzepuje niechcący popiół z papierosa wprost na tą sukienkę
i co się robi? dziura
co ja robię?
strzepuję ten popiół
i mam tak robić, jak wybiorę nie tą drogę myślenia, żeby dziura w mojej psychice nie popychała mnie tam gdzie nie chce
no i tyle...ludzie są fascynujący
spokojnej nocy
a ja też sporo już przybrałam, ważyłam 65/67 a na ost. wizycie, prawiem-c temu 78, a nast. wizyta 14, chyba zwieję jak każe mi się ważyć
Mnie meczyly okropnie. biorę 3 razy po 2 tabletki megne B6, ale na skurcze pomoglo dopiero włączenie do tego 2 razy dziennie wapna musujacego. Skurcze zniknely na dobre,polecam!Dzień dobry mamusie a ja się znowu pożalę- dzisiaj w nocy obudziły mnie tak paskudne skurcze prawej nogi, że myślałam, że wyjdę z siebie. Zażywam Aspargin a mimo to skurcze raz na czas się pojawiają. Też je miewacie? Miłego dnia!