reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Mamusie!
Ja super zakończyłam ten dzien.
Wracając od mamy jakąś starą rura za przeproszeniem zajechała nam drogę auto do naprawy.
Z nerwów nie mogę się uspokoic , pobolewa mnie brzuch i nie wiem czy nie pojechać na IP
Spisaliśmy z nią oświadczenie, karetki nie wzywaliśmy.
Oj Kaśka wiem jak to jest... mialam poważny wypadek samochodowy w poprzedniej ciąży... gosc tak we mnie przywalil, ze samochód obrocil sie o 180 stopni... bardzo sie bałam ale na szczęście z dzieckiem bylo ok... lepiej niech sprawdza ale mam nadzieję ze to tylko stres.

reklama
Witam się i ja w 5 miesiącu [emoji4]

Gratuluje wizyt kochane ... dobrze, ze wszystko jak trzeba z bejbikami [emoji6][emoji106]

Moj lekarz w poprzedniej ciąży tez nie miał usg ale tętno sprawdzał na każdej wizycie.

@Kaska_96 wspolczuje. Postaraj sie uspokoić ... mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Daj znać co i jak na IP.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@lena_89 a ja jeszcze nigdy nie kąpałam swojego synka, to działka mojego D. tak jak obcinanie paznokci ;)

@Majeczka85 prywatna wizyta i bez USG? I na płeć za wcześnie? Może rzeczywiście zmień lekarza póki ma to jeszcze sens...

@89Katia oooo, rozkręca się nam towarzystwo :D za miesiąc wszystkie z nas już dołącza do klubu kopniaka [emoji14]

@Kaska_96 jedź, jedź, nie ma co ignorować złego samopoczucia :/

My dziś na dniu dziecka u mojej mamy, synek zasnął pięknie ale godzinę później niż normalnie ale tyle się działo i tyle prezentów, że się mu nie dziwię ;) takie życie, że potem wnuki mają lepiej niż dzieci, dziadkowie szaleją na maksa :D

Ewka.k mam pytanie gdzie wykonywalas badania prenatalne w szczecinie? Bo być może tam gdzie ja:) wiem ze wykonują je tylko w dwóch miejscach.
Kaśka_96 całe szczęście że ginekologiczne jest ok!! :)

@Majeczka85 ja chodze na nfz mam usg na każdej wizycie ale nie bada mnie ginekologicznie , badania (morfologia I mocz ) co drugą wizyte robie [emoji5]

@Kaska_96 dobrze że z dzidziusiem wszystko dobrze [emoji5] może to nerwy
Sprawdzał czy wody nie odpływają. Ale na szczęście nie. Szyjka też zamknięta. Jedynie martwi mnie bo wczoraj miała 4.3 a dzisiaj ma 3.7mm i puls jednego malucha to 157

@Majeczka85 ja chodze na nfz mam usg na każdej wizycie ale nie bada mnie ginekologicznie , badania (morfologia I mocz ) co drugą wizyte robie [emoji5]

@Kaska_96 dobrze że z dzidziusiem wszystko dobrze [emoji5] może to nerwy
No to morfologie miałam raz i sama ja zrobiłam w 7 tc. I narazie co 2 wizyta to mocz. Z tego co dowiaduje się to u niektórych lekarzy płaci się za wizytę i dodatkowo za usg. I to są w sumie koszta ok 350 zł. Trochę mnie to przeraża ale kombinuje i szukam dalej. Zastanawiam się czy nie warto jakiegoś pakietu już kupić. Ale być przynajmniej pod stałą opieką. Jedyne co to na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne.

3jgx3e3k9n678rt6.png

No to morfologie miałam raz i sama ja zrobiłam w 7 tc. I narazie co 2 wizyta to mocz. Z tego co dowiaduje się to u niektórych lekarzy płaci się za wizytę i dodatkowo za usg. I to są w sumie koszta ok 350 zł. Trochę mnie to przeraża ale kombinuje i szukam dalej. Zastanawiam się czy nie warto jakiegoś pakietu już kupić. Ale być przynajmniej pod stałą opieką. Jedyne co to na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne.

3jgx3e3k9n678rt6.png
Ja za wizyte z usg, z konsultacja, cytoogia, ph pochwy czy innymi takimi place 100zlotych. I jest to jeden z 2 ajepszych lekarzy w miescie, a jeden ktory ma tak dobry sprzet. Ale ja na Mazurach mieszkam to tu zawsze trochę taniej

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja płace 150zl i zawsze usg.. gdy trzeba badanie ginekologiczne. Za usg dokładne z opisem co trymestr troche więcej bo ok.200... tyle ze moj lekarz bierze za wizyty a pod koniec nawet za darmo przyjmuje bo to zwykle ktg i pogadanka jak sie czujemy. Ogolnie jeden z lepszych specjalistów w miescie.
A i zawsze odbiera telefon i pomaga jak może... po moich przygodach w szpitalu powiedział, ze przy krwawieniu zaraz do niego bo on dokladnie obejrzy. Ostatnim razem niestety nie mogl, bo byl na weekendzie majowym gdzieś w Polsce.

Do góry