reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

dopiero weszłam do domu a tu tyle napisane [emoji5] nadrobiłam

@89Katia super że wszystko dobrze [emoji5]

@leonkaa kaszel mnie nie dusi bo nie potrafie odkaszlnąć, mam wrażenie jakby ktoś usiadł mi na klatce piersiowej

na opryszczke posmarujcie sobie zwykłą miętową pastą do zębów ( szybko schodzi)

na zaparcia biore colon c pytałam 2 ginekologów bo inaczej to w toalecie byłabym raz w miesiącu owoce mi nie pomagają a jem ich sporo

witam nową mamusie [emoji5]

byłam u lekarza z dzidzią wszystko dobrze , nasze szczęście waży 177g , i jest siusiak więc obalam mit problemów z cerą (chyba nie jestem pierwsza )
no i ginekolog przepisał mi antybiotyk na te drogi oddechowe bo słyszał że ledwo mówie, nie wiem czy go brać niby lekarza powiedział że bezpieczny ale mam wyrzuty sumienia

U nas tez siusiak a cerę mam fatalna :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Może nie koniecznie na opryszczki, ale polecam wam kefir z grzybka tybetańskiego. Tak do picia. Grzybek do kupienia na allegro, albo od kogoś prywatnie. Wlewasz mleko do miski (nie może być metalowej) wkładasz grzybka i tak 24h niech sobie mleczko stoi. Świetny probiotyk.

Monika8.11 jak lekarz przepisał antybiotyk to lepiej weź i się wylecz, nie przejmuj się na pewno jest bezpieczny dla dziecka, sama musiałam w poprzedniej ciąży brać antybiotyk i dwa razy podczas karmienia piersią. A i gratulacje synka :-)

Syska90 moja ciocia też tak oceniała wartość mojego mleka, u mnie naprawdę było mało tego tłuszczu na górze, no i ciocia mówiła, że ona to miała bardzo tłuste, że moja córka na pewno się nie najada i trzeba podać mm. Nie posluchalam dobrej rady a córka przybierala idealnie nawet ciut za dużo na samej piersi.

Ja śpię raz na prawym a raz na lewym boku, tzn staram się zasypiac na lewym ale budzę się zwykle na prawym ;-)

Agigi witamy :-) dużo przeszlas ale teraz na pewno będzie wszystko dobrze

@Izabella81 a co było przyczyna, ze synka urodziłaś 5 tygodni wcześniej ?

@89Katia cudne wieści ... oby było już wszystko dobrze [emoji7]

@ann9 to leżenie na lewym boku to mit [emoji39]

@Adrianna.em bardzo elegancka a zarazem słodka sukienka. Na pewno będziesz wyglądać ślicznie [emoji6]

Ja uwielbiam lody [emoji509][emoji509][emoji509] ... zawsze je uwielbiałam ... ale teraz to czuje jak uzależnienie. Cały czas o nich myśle i muszę zjeść przynajmniej raz dziennie [emoji33][emoji12][emoji4]

Gratuluje wizyt dziewczyny !

A co do cery i płci to faktycznie jest różnie ale mamusie, które maja dzieci(spodziewają się) roznej płci czy ciąże miałyście różne czy jednak podobne ?

Mnie znów bolą zatoki [emoji17] leżę z okładem na głowie i nadzieja, ze przejdzie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@89Katia trzymam kciuki żeby Cię jutro wypuścili do domku :)

@Adrianna.em bardzo ładna sukienka.

@ewka.k dziwne że Cię nie zbadali. :(

@agigi współczuję takich przejść. Teraz musi być dobrze.

A ja dzisiaj tak się obkupilam z rzeczami dla Maluszka ze głowa mała ;) ciuszkow już mi starczy. Przez to nie mogę się jeszcze bardziej doczekać listopada ❤

Do góry