reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

A no pewnie, jak się uda to czemu nie ;)

Ja czuję bulgotanie,czasem coś takiego "pustego" dźwięku jak trzymam rękę na brzuchu ale nie wiem czy to jelita czy maluszek :( chciałabym juz dobrze go poczuć, byłabym spokojniejsza :)

3jgx43r8ceekwbv1.png
maluszek, mi powiedziano ze wlasnie kobiety mysla ze to jelita, a to maluszek :)

reklama
spokojnie, jeszcze jest wczesnie, moja kolezanka i mama czuly dopiero w 6 miesiącu, ja jestem 15,4 tydzien a wczoraj pierwszy raz poczulam bulgotanie jak jadlam winogrono, i to byl jedyny raz kiedy poczulam :)
Ponoć do 20 tc powinno się zacząć czuć ruchy a w pierwszej nawet do 22 tc. Ale jak czytam że większość zaczyna czuć już teraz ruchy to się zmartwiłam.

Ponoć do 20 tc powinno się zacząć czuć ruchy a w pierwszej nawet do 22 tc. Ale jak czytam że większość zaczyna czuć już teraz ruchy to się zmartwiłam.

W większości to nasze kolejne ciąże :)
W pierwszej poczułam po skończonym 16tc.

Do 22tc jest czas :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

mi się wydaje, że te ruchy w pierwszej ciąży które czujemy to raczej bo chcemy je czuć, dzidzia jest jeszcze bardzo malutka, a przecież są dziewczyny które dowiadują się w 5 miesiącu :) także nie ma co się martwić! (sama tak mówię, ale też tylko czekam do kolejnego usg żeby zobaczyć malucha.. :) )

W większości to nasze kolejne ciąże :)
W pierwszej poczułam po skończonym 16tc.

Do 22tc jest czas :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
To moja pierwsza ciąża dlatego się tak niepokoje. Ale rzeczywiście do 22 tc jest jeszcze czas. Więc się uspokoję bo stres szkodzi maluchom :)

Przy corce bulgotanie dopiero w18tc poczulam.
A porzadne ruchy kolo 22tc a brzuch mialam olbrzymi a teraz malutki brzuszek mimo nadwagi;-)
A waga jak spadla tak nie chce sie ruszyc.

reklama
cześć dziewczyny [emoji5]

piękna pogoda na Śląsku [emoji5]

trzymam kcuki za dzisiejsze wizyty [emoji5]
mi lekarz nie robił cytologi w ciąży bo miałam wynik z grudnia 2016 .
Dziewczyny a was lekarz bada ginekologicznie? Mnie nie badał wogóle tylko na początku usg dopochwowe a od 10 tc usg przez brzuch i to wszystko .

ja na obiad dziś robie zupe szpinakową [emoji5]

miłego dnia [emoji5]
Nigdy ;)

Do góry