maluszek, mi powiedziano ze wlasnie kobiety mysla ze to jelita, a to maluszekA no pewnie, jak się uda to czemu nie
Ja czuję bulgotanie,czasem coś takiego "pustego" dźwięku jak trzymam rękę na brzuchu ale nie wiem czy to jelita czy maluszek chciałabym juz dobrze go poczuć, byłabym spokojniejsza
reklama
Kaska_96
Fanka BB :)
Ja nic nie czuję i to mnie martwimaluszek, mi powiedziano ze wlasnie kobiety mysla ze to jelita, a to maluszek
spokojnie, jeszcze jest wczesnie, moja kolezanka i mama czuly dopiero w 6 miesiącu, ja jestem 15,4 tydzien a wczoraj pierwszy raz poczulam bulgotanie jak jadlam winogrono, i to byl jedyny raz kiedy poczulamJa nic nie czuję i to mnie martwi
Kaska_96
Ponoć do 20 tc powinno się zacząć czuć ruchy a w pierwszej nawet do 22 tc. Ale jak czytam że większość zaczyna czuć już teraz ruchy to się zmartwiłam.spokojnie, jeszcze jest wczesnie, moja kolezanka i mama czuly dopiero w 6 miesiącu, ja jestem 15,4 tydzien a wczoraj pierwszy raz poczulam bulgotanie jak jadlam winogrono, i to byl jedyny raz kiedy poczulam
Ponoć do 20 tc powinno się zacząć czuć ruchy a w pierwszej nawet do 22 tc. Ale jak czytam że większość zaczyna czuć już teraz ruchy to się zmartwiłam.
W większości to nasze kolejne ciąże
W pierwszej poczułam po skończonym 16tc.
Do 22tc jest czas
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
mi się wydaje, że te ruchy w pierwszej ciąży które czujemy to raczej bo chcemy je czuć, dzidzia jest jeszcze bardzo malutka, a przecież są dziewczyny które dowiadują się w 5 miesiącu także nie ma co się martwić! (sama tak mówię, ale też tylko czekam do kolejnego usg żeby zobaczyć malucha.. )
Kaska_96
To moja pierwsza ciąża dlatego się tak niepokoje. Ale rzeczywiście do 22 tc jest jeszcze czas. Więc się uspokoję bo stres szkodzi maluchomW większości to nasze kolejne ciąże
W pierwszej poczułam po skończonym 16tc.
Do 22tc jest czas
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Anusiak1507
Przy corce bulgotanie dopiero w18tc poczulam.
A porzadne ruchy kolo 22tc a brzuch mialam olbrzymi a teraz malutki brzuszek mimo nadwagi;-)
A waga jak spadla tak nie chce sie ruszyc.
A porzadne ruchy kolo 22tc a brzuch mialam olbrzymi a teraz malutki brzuszek mimo nadwagi;-)
A waga jak spadla tak nie chce sie ruszyc.
reklama
Nigdycześć dziewczyny [emoji5]
piękna pogoda na Śląsku [emoji5]
trzymam kcuki za dzisiejsze wizyty [emoji5]
mi lekarz nie robił cytologi w ciąży bo miałam wynik z grudnia 2016 .
Dziewczyny a was lekarz bada ginekologicznie? Mnie nie badał wogóle tylko na początku usg dopochwowe a od 10 tc usg przez brzuch i to wszystko .
ja na obiad dziś robie zupe szpinakową [emoji5]
miłego dnia [emoji5]