reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

"O matko jaki wielki! Na pewno jest tam jeden bobas? Mojej koleżance do 6 miesiąca NIC nie było widać! A ciebie TAAAAAAKI brzuchol"....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wiesz co teraz przez plamienia nie wychodziłam do ludzi :p wiec dopiero teraz ludzie mogą jakoś reagować na mój brzuch.

Nie martw się. W pierwszej ciąży tez szybko wyskoczył mi brzuszek i byłam z niego baaaardzo dumna [emoji1]

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
A tak z innej beczki. Czy wasi znajomi tez reagują na wasz brzuch "o matko jaki wielki!" ? Na początku cieszyłam sie, ze coś widać, ale teraz zaczyna mnie to irytować...

No widzisz Ciebie to irytuje a mnie teksty, że nic nie widać! Może już byś przytyla?
Ciesz się, że masz tak widoczny brzuszek i się nie przejmuj :)
A i jeszcze wczoraj w biedronce jak kupowalismy ta poduszkę to pani przy kasie "a to już ten czas?" ot głupie pytanie :D
Luuuz :)

hej :) u mnie termin na 11 listopada, pierwszy bobas, mimo ze waga stoi w miejscu, to na brzuszku zbiera sie tluszczyk, zamiast byc takim "ciążowym" .. czemu? :p

Ja dzisiaj sie dowiem jak wygladam okiem innych bo ide na spotkanie z psiapsiolka.
Tescie mnie widzieli to mowili ze nareszcie widac brzuch. Bo przy corci bardzo szybko bylo widac a tutaj 15tc i dopiero wyskoczyl brzuszek;-)
Teraz w dziendobry tvn poruszyli temat braku tolerancji na tycie w ciazy.
Nie kazdy musi byc jak Lewandowska, ale fakt jesli jest sie w kolejnej ciazy to nie ma za duzo czasu na lezenie bo trzeba sie zajmowac pierworodnym;-)

A tak z innej beczki. Czy wasi znajomi tez reagują na wasz brzuch "o matko jaki wielki!" ? Na początku cieszyłam sie, ze coś widać, ale teraz zaczyna mnie to irytować...

u mnie w 1 ciąży prawie do 6 miesiąca nie było widać ciąży, w sumie mało wtedy przytyłam, ale po 6 miesięcy zaczęła mi się zatrzymywać woda w organizmie, pomagała mi herbata z pokrzywy. Za to u mojej mamy w 1 ciąży jak była w 4 miesiącu to sie ludzie pytali kiedy rodzi, jak była w ciąży z moją siostrą to długo nie było u niej widać:) Po prostu każda kobieta inaczej przechodzi ciąże u jednej wcześniej widać u innych później, Bezkonserwantow po prostu nie ma się czym przejmować często ludzie nawet zazdroszczą tego że sami nie mogą mieć dzieci i przykre komentarze mówią...

Witam sie i ja w tak piękny dzień!
Zbieram sie do pracy:-) i pochwale sie, ze mam juz kreacje na wesele!! :D na pierwszy i drugi dzień! Wow! To chyba temu zawdzięczam swój wspaniały humor! [emoji12][emoji12]

Pokaż :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej Dziewczyny :)
Co do tematu o brzuszku, to moja mama bardzo się dziwi, bo u mnie już troszkę widać, a jak była w ciąży ze mną, to brzuch pokazał się pod koniec 5msc i do końca miała malutki. Wydaje mi się, że wpływ na to może mieć moja budowa ciała (160cm w kapeluszu i 44kg wagi wyjściowej), mama jednak jest dużo wyższa ode mnie i przed urodzeniem mnie ważyła 70kg (po ciąży spadła do 55kg i trzyma tą wagę do dziś). U Was ma to znaczenie, czy tylko ja snuje sobie jakieś teorie? :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny :)
Co do tematu o brzuszku, to moja mama bardzo się dziwi, bo u mnie już troszkę widać, a jak była w ciąży ze mną, to brzuch pokazał się pod koniec 5msc i do końca miała malutki. Wydaje mi się, że wpływ na to może mieć moja budowa ciała (160cm w kapeluszu i 44kg wagi wyjściowej), mama jednak jest dużo wyższa ode mnie i przed urodzeniem mnie ważyła 70kg (po ciąży spadła do 55kg i trzyma tą wagę do dziś). U Was ma to znaczenie, czy tylko ja snuje sobie jakieś teorie? :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę że ma to znaczenie. U bardzo szczupłych dziewczyn szybciej widać. U tych okraglejszych to bardziej widać jak by przytyly. Przynajmniej mi się tak wydaje

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Do góry