reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja w nastepna niedziele mam komunię chrzesniaka. Mam nadzieje, ze sie zmieszcze w jakąs sukienke - musze jechac do siostry zabrac, bo kiedys jej pozyczalam i tak leżą u niej:) Ja juz od 5,30 na nogach, bo corka pobudke zrobila. O 9. M wpada na sniadanie a o 10 wyjezzdamy do lekarza.
Lornetka ja dzis bede piekla ciasto rabarbarowe, bo dostalam od kuzynki rabarbar:)

reklama
Dzień dobry,
Dziewczyny błagam. Używajcie kropek jak kończycie zdanie. Nie umiem przeczytać jak nowe zdanie nie zaczyna się od dużej litery [emoji23]
Ja dziś też pobudki w nocy. Młoda padła przed 19, więc o 3:30 było mleczko i Sisi oraz wiercenie się w łóżku. Normalnie chodzi spać ok 21.
Czy wy też męczycie się z wzdęciami??? Czy tylko ja mam ten problem?
My jutro 300 km kierunek Warszawa. Jedziemy na urodziny do męża chrzesnicy.
Udanych wizyt dzisiejszych, jeżeli takowe są no i udanego weekendu :)
Ja zauważyłam u siebie od kilku dni jakieś wzdęcia, chyba dziś kupię sobie herbatkę dziecięcą z kopru i zacznę pić, bo czasami mam taki dyskomfort.

Dziewczyny skad wy tyle czasu wolnego macie? Zazdroszcze normalnie! Nie pamietam juz kiedy chodzilam po sklepach w formie relaxu! Zazwyczaj szybkie zakupy I trzeba wracac do domu, bo maz do pracy a z dzieckiem ktos musi siedziec. Dzis sciagneli gips, ale zanim sam zacznie chodzic to 4tygodnie! Ma chodzic z balkoniekiem! Czyli nadal nie puszcze go do szkoly :( Chyba juz do konca roku zostanie w domu :( a pozniej cale wakacje z dwojka w domu, masakra bedzie :/ a lato przewaznie deszczowe :/
O kwiatkach nie mam zielonego pojecia, nie interesowalam sie nigdy w tym.temacie, zazwyczaj wszystkie ususzam na smierc [emoji23] lece spac bo jutro troche pracy mnie czeka ;)
Współczuję sytuacji, w której musisz sobie sama radzić, to na pewno trudne. Moja siostra jest za granicą i też jest jej ciężko. Teraz nasz tata pojechał, bo jedno dziecko ma ospe, a drugie musi prowadzac do szkoły.
Ja mam tyle wolnego, bo nie mam dzieci i jestem na l4. Powiem wam, że im lepiej się czuję, tym bardziej chciałabym wrócić do pracy.
Jeszcze wczoraj byłam na chwilę w szkole i pani dyrektor mówi, że mam sobie odpoczywać, to fajny czas, mam korzystać. A ja mam trochę wyrzuty sumienia, bo w tym roku było bardzo dużo przygotowań w związku z jedną impreza, ale nie ma ludzi nie do zastąpienia.
Ja jeszcze leżę, ale już będę wstawać, bo szkoda tak pięknego dnia. Tesciowka już czeka na mnie na ogrodzie z LODAMI, na pewno, bo to łasuch :D dobrze, bo chociaż jest się do kogo odezwać :)
Miłego dzionka :*
PS. I też jestem za tym, żeby pisać z kropkami, albo chociaż z akapitami :)

Hejka!!!

Pięknie jest :) żyć się chce :) Synek został dzisiaj ze mną i zamierzamy spędzić fajny dzień na powietrzu. Szkoda, że taka pogoda nie trwa cały rok! Urodziłam się chyba w złym klimacie :p

Mycha ja mam takie same obawy. Co prawda będę miała jedno dziecko mniej do ogarnięcia, niż Ty, ale całą logistyka mnie przeraża.... I tak jak Wy nie mamy żadnej pomocy od rodziny, bo wszyscy są 300km od nas. Jak jest naprawdę bardzo kryzysowa sytuacja, to ściągamy tutaj kogoś od nas. Ostatnio zimą moja babcia siedziała z Małym przez tydzień, bo ani ja, ani mąż nie mogliśmy iść na l4 ze względu na nawał pracy.
Boję się zimy. Mieszkam na 4 piętrze bez windy. Chyba będę musiała nauczyć się chustować, bo nie wiem czy widzi mi się codziennie ciągać wózek.... Już ustaliliśmy z mężem, że on przez te najgorsze zimowe miesiące będzie woził Małego do przedszkola na godzinę 7, a ja będę go odbierać. Ale co jeśli będzie mróz minus 15 stopni? Wychodzić z takim maluchem? Auta nie będę miałą. Zresztą więcej zachodu miałabym z odśnieżaniem i dojechaniem, niż na piechotę... No nic. WYjdzie w praniu. Jakoś to będzie. Nie my pierwsze i nie ostatnie! Damy radę :)

Lornetka faktycznie u CIebie intensywny czas.

Piękne pazurki dziewczyny macie!!!!!

Dopijam inkę i po 10 robimy z koleżanką nalot na pepco :) muszę Młodemu jakieś portki letnie do żłobka i ogrodu kupić :)

Wieczorem idziemy na posiadówkę do ogródka pizzerii :) Mniam!

Powodzenia na wizytach :)

A Wy jakie macie plany?

witajcie, mam pytanie dla mam które, mają dziecko w okolicy 3 lat, a mianowicie co kupujecie swojej pociesze na dzień dziecka? szczerze ja jakoś nie mam pomysłu, bardziej chciałabym żeby było to coś edukacyjnego.

Witam sie i ja w tak piękny dzień!
Zbieram sie do pracy:-) i pochwale sie, ze mam juz kreacje na wesele!! :D na pierwszy i drugi dzień! Wow! To chyba temu zawdzięczam swój wspaniały humor! [emoji12][emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A tak z innej beczki. Czy wasi znajomi tez reagują na wasz brzuch "o matko jaki wielki!" ? Na początku cieszyłam sie, ze coś widać, ale teraz zaczyna mnie to irytować...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

witajcie, mam pytanie dla mam które, mają dziecko w okolicy 3 lat, a mianowicie co kupujecie swojej pociesze na dzień dziecka? szczerze ja jakoś nie mam pomysłu, bardziej chciałabym żeby było to coś edukacyjnego.

My już zamowilismy gitarę elektryczna. Nasz syn aspiruje do gwiazdy rocka (chociaż zenkiem martyniukiem tez nie pogardzi [emoji23][emoji23]) i od dawna udaje, ze gra na gitarze (duża lopata do piasku) i śpiewa do mikrofonu (wysuwana drabina wozu strażackiego) [emoji1]
IMG_2073.jpg

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Załączniki

• IMG_2073.jpg
    IMG_2073.jpg
    81,2 KB · Wyświetleń: 489
reklama
Do góry