reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witam Was w tym pięknym dniu :) Muszę być bardziej aktywna, bo cały czas tylko skrycie podczytuje, udzielam się mało, a z tego co widzę, to jest tu super atmosfera :D Ja już się ogarnęłam i zaraz rozkładam parasol na tarasie, biorę książkę i będę korzystać z tej pogody, bo aż żal siedzieć w domu. Któraś z Was pisała już, że od jutra w Biedronce będzie można kupić poduszkę ciążową, właśnie kusi mnie żeby się po nią wybrać. Dziewczyny, które z takiego gadżetu korzystały/korzystają, polecacie zakup? W ciąży jestem pierwszy raz i kompletnie nie mam pojęcia co może się fakty przydać, a co nie.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam w kształcie litery C i bardzo, ale to bardzo jestem zadowolona. Już druga ciąże mi służy.

Czesc laski!
Piekny dzien az sie wszystkiego chce. Juz pranie wywiesilam i zjadlam platki z mlekiem, jade zaraz do dziadkow odebrac moja kiecke z vubu, bo na ich adres zamawiam wszystko. Ciekawa jestem czy to byl dobry zakup :)
Katia, super ze u Ciebie wszystko w porzadeczku, tak sie ciesze :) pokaz sie w sukience!
Dzieki za wiadomosci odnosnie promocji w biedrze, ja sie jutro tez wybiore. Co do poduszki ciazowej to fajna sprawa, ja kupilam i juz druga noc z nia śpię. Zaluje troche bo moglam kupic taka w ksztalcie litery C a mam J, ale tez jest fajna :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja kiecka jest jeszcze w punkcie z paczkami, bo wczoraj jak kurier był u mnie to byłam u endokrynologa, a jak wracaliśmy ze szpitala to punkt był już zamknięty. Dziś mąż odbierze.
Czekamy na Twoje zdjecie :)

@89Katia to ta Twoja cebula musi być duża jak u Ewy jest to już pomarańcz :D
Ja też wyleguje się na ogródku.
Lubicie bez? Ja uwielbiaaam, mój ulubiony, najpiękniej pachnący kwiat.
Oj tak! Jak wiosna to i bez. Kocham, uwielbiam ten zapach!!!! :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Ja tez mam poduszkę w literkę C, mnie jest wygodnie i hamuje to spanie na brzuchu ale Maz juz mniej zadowolony i ja też pod tym kątem bo nie może się wtulic jak zawsze :)

Oj jaka piękna pogoda. Dzisiaj nic robić nie musze wiec i ja zaraz biorę książkę i na balkon :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

Nawet się boję myśleć o tej glukozie, W Pierwszej ciąży wypiłam to na eks ale , strasznie muliło , i ten czas oczekiwania ;/

Mam pytanie do mam ze Śląska, na pewno są tu takie :) Macie juz upatrzone jakies konkretne porodówki, ja się już nad tym teraz zastanawiam:confused:, bo pierwszego porodu nie wspominam zbyt miło;/:baffled:

Ja tez sie zastanawiam gdzie by tu rodzic. Gdzie dostanę znieczulenie na moje dyktando, a nie usłyszę słów "dobrze Pani idzie znieczulenie spowolni akcje".
Bo tam gdzie moje znajome rodziły tak je potraktowano.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bezkonserwantow cięzko faktycznie trafić na taką porodówkę gdzie potraktują Cię po ludzku.
Ja strasznie panikowałam przy pierwszym porodzie, a mialam praktycznie zerowe wsparcie ze strony połoznych. Dobrze, że byłam z mężem. Mi teraz zależy żeby mieć wybór pozycji w jakiej się rodzi, bo na leżąco to jest najgorsza dla matki, aale niestety najkorzystniejsza dla połoznych , więc z reguły tą się stosuje. Ja mam niski próg bólu więc myślalam, że ściany poobrywam :)
Zastanawiam się nad Mysłowicami i Łubinową.-jesli chodzi o porodówki
w Mysłowicach można rodzić w wodzie, a to juz duzy plus, i sa super położne-ponoć.
z Łubinowa to różnie teraz bywa, jesli chodzi o opinie są różne, to jest prywatny szpital, ale realizują również na NFZ.

@89Katia to ta Twoja cebula musi być duża jak u Ewy jest to już pomarańcz :D
Ja też wyleguje się na ogródku.
Lubicie bez? Ja uwielbiaaam, mój ulubiony, najpiękniej pachnący kwiat.
Uwielbiam, właśnie pachnie mi w domu. Dostałam od sąsiada ;)
No dobra... mąż dostał, bo to jemu sąsiad jest wdzięczny, ale akurat się trafiło że ja otworzyłam drzwi :)

Nawet się boję myśleć o tej glukozie, W Pierwszej ciąży wypiłam to na eks ale , strasznie muliło , i ten czas oczekiwania ;/

Mam pytanie do mam ze Śląska, na pewno są tu takie :) Macie juz upatrzone jakies konkretne porodówki, ja się już nad tym teraz zastanawiam:confused:, bo pierwszego porodu nie wspominam zbyt miło;/:baffled:
Powiem szczerze ze pierwsze dziecko rodzilam w Żorach i kolejne tez bym chciała... moj lekarz pracuje tam co prawda w minimalnym wymiarze, ale jak coś byloby nie tak to zaraz interweniuje... miałam teraz tak przy pobycie w szpitalu... pozytywnie mnie zaskoczył. Sama porodowka ma różne opinie. Mnie sie tam podobało ale pewnie tez dlatego ze trafilam na świetną polozna i miałam lekki porod.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Nie przeczytalam jeszcze wszystkiego, ale rzucil mi sie w oczy temat porodu ;)
Alanka rodzilam w Bielsku, w sali do porodow rodzinnych i moglam wybrac w jakiej pozycji chce rodzic.
Trafilam na zmiane personelu i akurat udalo mi sie z polozna bo byla cudowna. Nie naciela mnie mimo, ze to byl moj piwrwszy porod, pozniej przyszla zapytac jak sie czuje. Wiem, ze teraz jest tam dostepne znieczulenie, ale podejrzewam, ze gorzej wyglada to w praktyce, bo musi byc wolny anestezjolog, a o to trudno...teraz tez planuje tam rodzic, bo mam lekarza z tamtego szpitala (a nawet dwoch, bo okazalo sie, ze ten do ktorego chodze na nfz jest tam zastepca ordynatora...)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

O ludzie! Chcieli Ci usunac zdrowy plod?
Tak.od 7 tyg przeżywała koszmar.mój lekarz powiedział żebym skargę złożyła na ta gin.bo to jest nie do pomyślenia jak mogła w 10 tyg dziecka nie widzieć. Ja pamiętam jak wyglądało badanie dosłownie włożyła i wyjęła. Wstrętne baba

Hej
Nie przeczytalam jeszcze wszystkiego, ale rzucil mi sie w oczy temat porodu ;)
Alanka rodzilam w Bielsku, w sali do porodow rodzinnych i moglam wybrac w jakiej pozycji chce rodzic.
Trafilam na zmiane personelu i akurat udalo mi sie z polozna bo byla cudowna. Nie naciela mnie mimo, ze to byl moj piwrwszy porod, pozniej przyszla zapytac jak sie czuje. Wiem, ze teraz jest tam dostepne znieczulenie, ale podejrzewam, ze gorzej wyglada to w praktyce, bo musi byc wolny anestezjolog, a o to trudno...teraz tez planuje tam rodzic, bo mam lekarza z tamtego szpitala (a nawet dwoch, bo okazalo sie, ze ten do ktorego chodze na nfz jest tam zastepca ordynatora...)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej.ja jestem z Czechowic i myślałam właśnie o Bielsku .który to dokładnie szpital?nie mieszkam tu długo dlatego nie bardzo się orientuje w okolicy

reklama
Ja rodziłam w Bielsku w wojewodzkim dwa razy, raz mialam przez godzinę naprawde niemiłą połozną, na szczescie poszła sobie bo konczyla zmianę. Z reszta poloznych z ktorymi mialam do czynienia bardzo miłe. Raz rodziłam w sali 1 osob. a raz w zwyklej.

oar89n7312bz9t17.png

Do góry