reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Witaj! Ja tez drugi raz jestem listopadowa mamusia. Tylko tym razem mam termin na poczatku listopada a za pierwszym razem urodzilam 27 listopada
To ja też się przyznam - starszy syn z 4 listopada i jak na razie te same terminy mają urodzin wg USG :) Więc już powiedział, że dostanie braciszka lub siostrzyczkę na prezent na urodziny :)

Witam nowe koleżanki :)

Dziewczyny co do bólów różnych też się podzielę moim doświadczeniem. W pierwszej ciaży dosyc szybko zaczęły mi drętwieć uda i tak wysoko tuz przy biodrze jak leżałam dłużej na jednym boku. Potem w pózniejszych miesiącach nasilało sie to niestety i czasem potrafiło mnie rwać od więzadeł macicy przez nogę. Niestety w większości jest to efekt jakis naszych wad postawy... U mnie jakies tam dociski w miednicy. W tej też się spodziewam, że coś tam może chrupać i łupać :)

Piszecie, że śpicie już na boczkach, bo Wam niewygodnie..... a ja Wam powiem, że u mnie o dziwo spanie na plecach. Nie ważne jak zasnę to budze sie na plecach. Ale póki jeszcze nie bolą plecy to czemu nie :)
No wlasnie...mam to samo. Wade postawy tez i nie wiedzialam ze to jest jedna z przyczyn. Mam to dretwienie w udzie i bol ostry jak dluzej postoje,dluzej pochodze i jak usiade w jakis sposob zly tzn.pewnie tak ulozy sie dzidzius ze uciska kregi. No coz.byle wytrzymac do porodu z tym....

To ja też się przyznam - starszy syn z 4 listopada i jak na razie te same terminy mają urodzin wg USG :) Więc już powiedział, że dostanie braciszka lub siostrzyczkę na prezent na urodziny :)
Hehehe super prezent! Wyjatkowy. Uwazajcie bo mu sie to tak spodoba ze bedzie chcial wiecej takich prezentow:):-D

U nas to samo. Termin mam na 10.11 czyli taki sam jak z Córką 3lata temu. Cora urodziła się 3.11 a teraz też mam mieć cesarkę i u nas wykonuje się ją tydzień przed terminem więc może też będzie 3.11?[emoji7]
Mam koleżankę z dwójką dzieci- ten sam termin urodzin tylko w odstępie 4-letnim i porody naturalne!

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kochane w ten kolejny słoneczny poranek :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

Wracam z IP.
Cudowny lekarz mnie badał. Chociaż sprzęt nie był najlepszy to wszystko dokładnie widziałam, bo pięknie mi wytłumaczył. Na szyjce brak oznak jakiegokolwiek plamienia czy krwawienia. Czysciustko. Na łożysku brak krwiaka. Szukał bardzo długo. Łożysko bardzo ładne. Na ścianie przedniej. Zmierzył dokładnie dzidziusia. Wymiary odpowiadają wiekowo ciąży z om. Szyjka dluuuuga 5cm :) wszystko wyglada ksiazkowo.
Jak lekarz robił usg to pod głowica czuć było ruchy dzidziusia [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
O jaka ulga że wszystko dobrze :) Czyli tego czegoś (krwiaka) już nie ma? To teraz będzie tylko dobrze. A tą kontrolę to masz już w tym tygodniu?

Katia super, że lekarz uspokoił Cię i jesteś w domu :)
Oleczka super, że wszystko ok :)
Emsi sprawdzanie długości szyjki usg przezpochwowym jest oczywiste, mi też lekarz sprawdza, ale zastanawia mnie dlaczego niektóre dziewczyny miały usg prenatalne robione dopochwowo, a inne przez brzuch ;-) ;)
Ja miałam najpierw robione przez brzuch, żeby obejrzeć mojego uparciuszka. A później dopochwowo, bo mam torbiel na jajniku, a tego już przez brzuch nie widać. I próbował też maluszka obejrzeć, bo z tym był problem.
Z tym jak robią pewnie zaležy od lekarza i od widoczności. Mnie jeszcze wysłał wtedy do szpitala na usg bo mają tam inną głowicę i tam lekarka od razu powiedziała, że próbujemy przez brzuch, a jak nie będzie widać to dopochwowo.

Inka.jestem gratuluję dziewuszki :)

reklama
Dzień dobry :)

@89Katia Ale się wczoraj wystraszyłam jak napisałaś że znowu krew. Dobrze że to nic poważnego. Ciekawe jaka jest przyczyna.

Ale Wam zazdroszczę że już znacie płeć, ja niby podejrzewam ale to tylko albo aż moja ituicja. :p

Do góry