reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ewka_85 ja też poprzestałabym na USG u lekarza do ktorego chodze prywatnie, ale ten do którego poszłam na nfz (mimo, że swoim podejsciem do pacjenta nie zrobił na mnie wrażenia), zapytał czy chce skierowanie na badania prenatalne ;) wiec powiedziałam, że chcę ;)
W pierwszej ciąży nie robiłam badań prenatalnych (tylko USG).

reklama
Lena89 ja chodze prywatnie ale moj lekarz przyjmuje tez na NFZ... w sumie mógł mi powiedzieć ze jest taka możliwość... no ale trudno...

cb7wgov3kb5f1iff.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

W pierwszej ciąży mój lekarz tez przyjmował na nfz i tez nie dał mi skierowania. Teraz byłam w szoku, że sam od siebie zaproponował (to inny lekarz).

W 17 tc ciąży z Alankiem na moje pytanie czy będzie córeczka dostałam odpowiedź "córeczki to z tego nie będzie, nie ma szans, pyrtola ma imponującego :cool2:" i tak oto stałam się posiadaczką syna :laugh2:
Wiec też nie chce mi się wierzyć w tą małą różnice między narzadami chłopca i dziewczynki ;-) ;)

Link do: Ostrzeżenie o przekierowaniu
to jest link do obrazka przedstawiający narządy płciowe dziecka do 18 tygodnia [emoji5]
bardzo mała różnica

O kurde... ciekawe czy to prawda. Choć wierzyć trochę mi sie nie chce [emoji85]
Ale z drugiej strony, ile znam par, gdzie do 7 miesiąca był "chłopiec" a urodziła sie dziewczynka.
Hmm... ciekawe [emoji12][emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trochę inaczej to wyglada na ingender. Tam jest mnóstwo zdjęć w realu i ja widzę różnicę [emoji4] ale tak jak wspominałam zdjęcia są z reguły robione "od spodu" [emoji12]

W pierwszej ciąży mój lekarz tez przyjmował na nfz i tez nie dał mi skierowania. Teraz byłam w szoku, że sam od siebie zaproponował (to inny lekarz).

W 17 tc ciąży z Alankiem na moje pytanie czy będzie córeczka dostałam odpowiedź "córeczki to z tego nie będzie, nie ma szans, pyrtola ma imponującego :cool2:" i tak oto stałam się posiadaczką syna :laugh2:
Wiec też nie chce mi się wierzyć w tą małą różnice między narzadami chłopca i dziewczynki ;-) ;)

Tak szybko by lekarze nie mówili, ze np. Chłopak.
Poza tym na tym rysunku w 3d ciężko uchwycić różnice, a co dopiero w 2 D [emoji12]

Jestem ciekawa jak moj gin... wizyte mam 25tego.... to będzie 16 tydzień czy będzie coś widać... moj lekarz to pewniak... mówi ze jak nie wie to nie mówi co bedzie.

cb7wgov3kb5f1iff.png

Lena89 ja chodze prywatnie ale moj lekarz przyjmuje tez na NFZ... w sumie mógł mi powiedzieć ze jest taka możliwość... no ale trudno...

cb7wgov3kb5f1iff.png

Ale Ty za młoda jesteś na bezpłatne :) W poprzednich też robiłam tylko USG genetyczne.

reklama
Młoda hehe leżąc tak od dwóch tygodni czuję sie z leksza staro, ale dzieki Clue za pocieszenie

Do góry