reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ogólnie nas strasznie się teraz straszy. Śpij kurna na jednym boku tylko, kąpiel 37 stopni, bo poronisz. Kosmetyków do twarzy nie wolno, bo parabeny..... i tak w koło macieju....
Wiadomo, że jak można nie brać , to dobrze i bez paracetamolu sie obejść, ale jak bardzo boli to przecież nic się nie poradzi. Czytałam w jednej z 10000 publikacji amerykańskich, że paracetamol podobno ma wpływ na chłopców, bo może zmniejszać u nich płodność. Ale z tego co wszystkim wszędzie piszą to wszystko jest złe, be i niedobre. Ten lek co ja musiałam brac na dowcipne sprawy też be, a jednak dają..... Zreszta chyba będę musiała wziąć drugą serie, bo problemy wracają.....

reklama
5 dzień mam migreny. Nie wiem czy dalej tak pociągnie bez brania leków. Naczytalam się że paracetamol wcale nie jest taki bezpieczny jak wcześniej mówiono. A w jakie macie zdanie?

3jgx3e3k9n678rt6.png

Ja tez się boje jakichkolwiek brać leków. Ale wczoraj niestety tak głowa mnie bolała, ze musiałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co do spania na lewym boku to dodam jeszcze jako ciekawostkę, że jak leżałam na patologii ciąży w 28 tygodniu, to była pani już na finiszu, miała chyba nadciśnienie, ogólnie wielka, gruba, a chrapała jak smok i ...... przez to chrapanie się ciągle budziła, więc najlepiej jej się spało na brzuchu!!!! i jak spała to lekarze i połozne przychodzili ją oglądać jako niezły fenomen - dziecko zdrowe sie urodziło ;p

teraz piszemy o porodzie sn i cc zobaczymy jak to bd za pół roku nigdy nic nie wiadomo co nam życie pokaże ja chce urodzić sn a los zrobi mi psikusa i będe mieć cesarke ważne żeby dzieciaczki urodziły sie zdrowe nie ważne jak od tego są lekarze aby zdecydować który poród będzie dla każdej z nas odpowiedni i bezpieczny

@Mabi ja też uwielbiam spać na brzuchu ale już pomału niestety nie daje rady bo mi dzidzia daje znać że ją gniote ☺ jestem szczupła więc dzidzia ma mało miejsca ☺

Też lubię spać na brzuchu i też powoli odchodzi to w zapomnienie ;) rozmawiałam ostatnio z moim lekarzem właśnie o tym co wolno, czego nie wolno po raz kolejny mi powiedział, że mam normalnie, zdrowo żyć. I się nie zadreczac :)

@Majeczka85 z lekami czy bez, 5 dni silnej migreny to dosyć długo, kontaktowałas się z jakimś lekarzem?

p19uskjojbeqaxq5.png

Ale produkujecie :D

@Majeczka85 właśnie konsultowałaś to z kimś? 5 dni migreny to długo, szczególnie w ciąży. Męczysz się biedna :( :(

My wróciliśmy z galerii.Zeszło nam 3 godziny :szok: Kupiliśmy prezent, zjedliśmy pizze i kupiłam coś dla Agatki na wyprzedaży. Jak sie okaże,że to jednak Janek, to będę to sprzedawać :p

Też lubię spać na brzuchu i też powoli odchodzi to w zapomnienie ;) rozmawiałam ostatnio z moim lekarzem właśnie o tym co wolno, czego nie wolno po raz kolejny mi powiedział, że mam normalnie, zdrowo żyć. I się nie zadreczac :)

@Majeczka85 z lekami czy bez, 5 dni silnej migreny to dosyć długo, kontaktowałas się z jakimś lekarzem?

p19uskjojbeqaxq5.png
Narazie udaje mi się zimnymi okladami zwalczać ten silny ból i ciagle leżę w ciemności później cmi mnie. Staram sie wychodzic na powietrze by sie dotleniac.Przestaje na trochę i znów się zaczyna. Czasem przechodzi na dłużej i wtedy żyje normalnie przez kilka godzin. Przed zajściem w ciążę miałam swoje leki na receptę w takiej sytuacji a teraz narazie nic nie biorę nawet apap sobie odmawiam. W przyszły czwartek mam wizytę to wtedy napewno skonsultuje.

3jgx3e3k9n678rt6.png

reklama
Do góry