reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

A ja nie biorę ani luteiny, ani dupka.. Jedynie lethrox :(
Ja tez biore letrox....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mój pierwszy 3160 i 50cm, drugi już 3660 i 54cm. A strach pomyśleć jaki trzeci będzie.

Moja mama urodziła 4 kg 57 cm. Moja babcia tez klocki rodziła. Mój maz urodził sie 61cm. Nie mam szans na mała dzidzi [emoji30][emoji23]

Co do porodu, to chciałabym naturalnie, choć jestem przerażona. Przerażona wszystkim! Bólem, powikłaniami... wszystkim.
Myśląc o cesarce... chciałabym mieć dużo dzieci, jeżeli Ktoś nam na to pozwoli. A co jeśli przy cesarce pójdzie coś nie tak? I drugie dziecko bądź kolejne będzie niemożliwe?

Mam mętlik w głowie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Emsi* hejka, ale nie wiem z czym się nie zgadzasz w moim poście, bo piszesz że cc jest lepszym rozwiązaniem dla dziecka jak coś sie komplikuje i ja napisałam dokładnie to samo.
Podkreślałam tylko, że cesarka nie powinna być "naszym" życzeniem tylko kwestią wyboru medycznego. Przykro mi, że masz takie a nie inne doświadczenia związane z porodem naturalnym i że borykasz sie teraz z problemami dziecka.

Prawda jest taka, że w naszym kraju to wszystko idzie w dziwnym kierunku, bo liczba porodów przez cc zwiększą sie juz od 30 % wzwyż i często nie ma do tego wskazań. W Norwegii, Finlandii, Danii jest najmniej powikłań po ciąży, noworodki rodzą się zdrowe, a odsetek cesarek jest najmniejszy w Europie.

I nie jest tak, że jestem zagorzałą przeciwniczką czy coś, jakby dla dobra mojego kolejnego dziecka konieczna była cc to jasne, że bym się nie wahała. Jednak mam nadzieję, że dane mi będzie urodzić naturalnie :)

reklama
@estrelicia mam pytanie do Ciebie. Zrobił mi się ubytek przydziaslowy i chce iść go zrobić ale nie wyobrażam sobie tego robić bez znieczulenia ... myślisz, ze mogę wziąć znieczulenie ? Zaraz wchodzę w II trymestr. Będę wdzięczna za wskazówkę [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dopiero dzisiaj doczytuje wszystkie wczorajsze posty! Tak, nie ma problemu ze znieczuleniem, tylko oczywiście powiedz, że jesteś w ciąży, żebyś nie dostała ampułki że środkiem obkurczajacym naczynia :)

Poza tym kontrola u dentysty w ciąży jest bardzo wskazana, bo nieleczony stan zapalny, może zrobić dużo złego :)

U mnie dzisiaj blogie lenistwo, ale znowu złapał mnie jakiś katar i się męczę :/

p19uskjojbeqaxq5.png

Do góry