reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@Emsi* hejka, ale nie wiem z czym się nie zgadzasz w moim poście, bo piszesz że cc jest lepszym rozwiązaniem dla dziecka jak coś sie komplikuje i ja napisałam dokładnie to samo.
Podkreślałam tylko, że cesarka nie powinna być "naszym" życzeniem tylko kwestią wyboru medycznego. Przykro mi, że masz takie a nie inne doświadczenia związane z porodem naturalnym i że borykasz sie teraz z problemami dziecka.

Prawda jest taka, że w naszym kraju to wszystko idzie w dziwnym kierunku, bo liczba porodów przez cc zwiększą sie juz od 30 % wzwyż i często nie ma do tego wskazań. W Norwegii, Finlandii, Danii jest najmniej powikłań po ciąży, noworodki rodzą się zdrowe, a odsetek cesarek jest najmniejszy w Europie.

I nie jest tak, że jestem zagorzałą przeciwniczką czy coś, jakby dla dobra mojego kolejnego dziecka konieczna była cc to jasne, że bym się nie wahała. Jednak mam nadzieję, że dane mi będzie urodzić naturalnie :)

Chodzi mi właśnie o to, ze przez zaniedbania i niekompetencje polskich lekarzy (opieka przy porodzie różni się drastycznie między pl a Skandynawia) matki wybierają CC, gdyż obawiają się konsekwencji naturalnego porodu.
I właśnie nie zgadzam się z tym, ze cesarka na zadanie nie powinna być możliwa.
Żyjemy w takim kraju a nie innym, każda z nas jest inna i każda z nas powinna mieć prawo do decydowania w tej sprawie .... tak jak pisałam albo kasa albo oszustwo, tylko tak można mieć cc na zadanie a i tak odsetek cc rośnie, wiec to nie jest przypadek niestety.

No nic ja zbieram cash i zapłacę aby mieć to co uważam za najlepsze rozwiązanie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopiero dzisiaj doczytuje wszystkie wczorajsze posty! Tak, nie ma problemu ze znieczuleniem, tylko oczywiście powiedz, że jesteś w ciąży, żebyś nie dostała ampułki że środkiem obkurczajacym naczynia :)

Poza tym kontrola u dentysty w ciąży jest bardzo wskazana, bo nieleczony stan zapalny, może zrobić dużo złego :)

U mnie dzisiaj blogie lenistwo, ale znowu złapał mnie jakiś katar i się męczę :/

p19uskjojbeqaxq5.png

Dziękuje kochana [emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Ja w pierwszej ciazy balsamem dla kobiet w ciazy Ziaja. Nie mialam rozstepow az do porodu, w czasie akcji porodowej zrobil mi sie jeden :D
Teraz zamowilam Palmersa, zobaczymy...
Sklonnosc do rozstepow, to kwestia osobnicza i znam dziewczyny ktore nie smarowaly sie niczym, a nie maja ani jednego, a niektore wcieraly w siebie kosmetyki za miliony i nic z tego...ale probowac przeciwdzialac nie zaszkodzi ;)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

5 dzień mam migreny. Nie wiem czy dalej tak pociągnie bez brania leków. Naczytalam się że paracetamol wcale nie jest taki bezpieczny jak wcześniej mówiono. A w jakie macie zdanie?

3jgx3e3k9n678rt6.png

Oj dziewczyny, dziecko ma wyjsc cale I zdrowe, nie wazne ktora strona ;)

@karolka mi sie przedoatatnio snilo jakies sceny z horrorow, uciekalam przed jakims nozownikiem! Wszedzie bylo pelno krwi! Masakra
Dla odmiany dzis mialam piekny sen! Urodzilam coreczke, byla taka sliczna!!! Przecydowna, czulam.jak.moje serce wypelnia sie radoscia, karmilam.ja piersia, wspanialy sen!
Wiec pewnie bedzie chlopak haha

Mój pierwszy poród trwał jakieś 10 godzin od odejścia wód, w szpitalu byłam po 3 godzinach od tego momentu ze skurczami co 2-3 minuty i byłam pewna, że zaraz urodzę a tu okazało się, że dopiero 1,5cm rozwarcia :D tak więc trochę to trwało, gazu nie chciałam ale najlepszą rzeczą była wanna, pomogła w rozwarciu a i bólu dzięki niej nie czułam :) myślę, że teraz będzie lepiej!

U mnie pogoda też beznadziejna, siedzę w domu, na żaden spacer się nie wybieram, lenistwo na całego!

Ja wizytuję jutro o 9 rano, może uda się podejrzeć płeć ;)

Majeczka ja uwazam, ze jezeli lek jest niezbedny, to trzeba go wziac...
Babcia A. (mama mojej tesciowej :D) cala ciaze pila codziennie piwo, "bo taka miala ciazowa zachcianke i nie mogla powstrzymac sie"...urodzila dziecko ktore jest teraz zastepca komendanta policji, a teoretycznie powinno miec FAS i byc uposledzone...
O ile na picie alkoholu w ciazy nie pozwolilabym sobie nigdy, o tyle uwazam, ze leki ktore sa niezbedne, a teoretycznie bezpieczne w ciazy nalezy brac.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, temat porodu CC czy sn, to tak jak temat karmienia piersią czy też ostatnio modny temat, to foteliki samochodowe montowane tyłem. Ile ludzi tyle opinii.
Ja dziękuję Bogu za to że mogłam urodzić naturalnie. Groziła mi cesarka, bo mała.dlugo była ułożona posladkowo. Miałam.wycinany wyrostek i wiem.jak długo dochodziłam do siebie. Także po CC było by podobnie, a nawet i gorzej.
Jednak cesarkom nie mówię nie. Ale tylko w medycznym uzasadnieniu i z medycznych wskazań.
Ale szanuje zdanie innych i uważam że każda kobieta wie co dla niej najlepsze.
Ja za tydzień w piątek prenatalne. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej cholernie się boję.
Kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i jutrzejsze :)

Do góry