reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@Mimi2330 raczej nie to tylko oliwka w ulotce pisze tak bo brzuch zaczyna rosnąć w drugim trymestrze ☺ mi teraz szybciej brzuszek sie pokazał niż w pierwszej ciąży, ale jak sie martwisz to poczekaj wydaje mi sie że takie smarowidła nie szkodzą dzisiusiowi

reklama
@Adrianna.em , @Mimi2330 ja też się boję odstawiać... mi lekarz powiedział że do końca pierwszego trymestru zaleca i sama nie wiem.

Oj hipp pięknie pachnie. :) Słyszałam że te masło kakaowe też jest dobre.

@iśka90 to tez ładnie, witaj w klubie śpiochów :D
Zapytaj czy trzeba odstawiac. Ja się boję reakcji jak spadnie poziom hormonów.... jeśli można brać do 37tc to jakoś się przemecze.
Mam tylko nadzieję ze to nie ma jakiegos negatywnego wpływu na dziecko....

hchy43r8h8l5x99d.png

Zapytaj czy trzeba odstawiac. Ja się boję reakcji jak spadnie poziom hormonów.... jeśli można brać do 37tc to jakoś się przemecze.
Mam tylko nadzieję ze to nie ma jakiegos negatywnego wpływu na dziecko....

hchy43r8h8l5x99d.png
No następnym razem zapytam :) ja też mam obawy co do tego chociaż lekarz mowil ze to łożysko już później podtrzymuje ciaze i nie trzeba brać hmm..

Dzień dobry wszystkim :)
U nas tez dzisiaj pogoda do leniuchowania. Mimo deszczu alergia mnie dzisiaj tak meczy ze bez proszka się nie obyło. A biorę zyrtec w skrajnych sytuacjach bo czasem to zakichac się mogę.

Ja również się smaruje oliwka bambino prawie od samego początku. Słyszałam od koleżanek ze oliwka dużo daje i nie trzeba inwestować w specyfiki bo to głównie chodzi o uelastycznianie i nawilżanie skóry a oliwka robi to super :)

Co do porodu bo widzę ze temat się bardzo rozwinal to ja sobie kiedyś nie wyobrażałam rodzic inaczej niż SN. Sądziłam ze kobieta po prostu jest do tego stworzona. Ale mój Mąż pd początku sie upieral ze choćby miał płacić to się nie zgadza bo w rodzinie mamy kuzyna który przez taki poród jest na wózku...i się boi. Problem się rozwiązał jak stwierdzono u mnie chorobe oczu która kwalifikuje mnie do cc wiec juz bez dyskusji będę miała zaświadczenie od okulisty.

3jgx43r8ceekwbv1.png

A co do wizyt to jutro my mamy USG,ale dopiero wieczorem. Juz nie mogę się doczekać aby znów zobaczyć maleństwo :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

Oj straszna dzisiaj ta pogoda :( maj a tu w piecu trzeba jeszcze palić :(
Ja smaruje się tym masłem kakaowy, ale może zakupie jeszcze ten z hippa jak mówicie, że ładnie pachnie.
Wstałam o 8, bo znajoma była na paznokciach. Teraz przymierzam się do śniadania, ale mi niedobrze :( kiedy to sie skończy, jak to jest już 4 moc..
A co do porodu, sama się boję. Stawiam na naturalny, ale jak będzie to się okaże w trakcie

a ja wcale nie miałam mdłości od początku ☺ ale za to strasznie wypadają mi włosy, cere mam gorszą od nie jednej nastolatki a do tego wzdęcia i zaparcia

Mnie najgorzej jest wieczorem. Rano trochę pokręci mi się trochę w głowie i potem jest w miarę dobrze. A na wieczór i w nocy strasznie się czuje. Taka osłabiona i te nudności....

Ale to też podobno od dupka może być. Mi lekarz jeszcze nie powiedział do kiedy mam brać. Ale po ostatnich krwawieniach zwiększył mi dawkę do 3x1 tab

3jgx43r8ceekwbv1.png

reklama
Do góry