reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Jaka wyszła wam przeziernosc karkowa?

Od rana mam mętlik w głowie. Niby na prenatalnym wyszło wszystko ok, ale kobieta była na tyle dziwna, ze nie bardzo jej chyba ufam. Robila dziwne miny, wzdychała cały czas, gdyby nie maz i pytanie czy wszystko jest w porządku to chyba sama by tego nie powiedziała. Usg robiła praktycznie w milczeniu, co wiało groza.
Po usg poinformowała, ze wprowadza dane do programu i zobaczymy co wyjdzie. Po wprowadzeniu powiedziała, ze ryzyko zespołu Downa to 1-2903, czyli bardzo małe.
Dodając, ze przy tym badaniu mamy 95 % pewności. Jeśli chcemy mieć prawie 100% , to poleca badania krwi, właśnie te NIFTY.
Zapytałam, czy przy takim wyniku według niej warto robić takie badanie. Usłyszeliśmy, ze to nasza decyzja i jak chcemy mieć 100% pewności to mamy se zrobić.
Super [emoji1360]

Zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz do kogoś innego... pomóżcie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Bezkonserwantow ryzyko jest rzeczywiście bardzo małe a lekarka nie powie Ci wprost - nie trzeba robić NIFTY, bo nie daj Boże okaże się jednak, że jesteś w tych 5% ryzyka błędu badania i jednak dziecko będzie miało trisomię to będziesz miała do niej pretensje. Wiec żeby chronić pupę odpowiada w taki asekuracyjny sposób.
Osobiście jeżeli miałabym pieniądze to zrobiłabym to DNA płodowe bo wykrywa więcej wad... ale jeżeli po teście podwójnym wyjdzie mi niewielkie ryzyko to pewnie się wstrzymam

https://www.suwaczki.com/tickers/34bwyx8dob8d9ps3.png

Czesc[emoji3] napisz coś więcej o sobie

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom
A wiec jestem juz mama :) mam córke ktora urodzilam w 2009r przez CC o mesiac wczesniej.... wiec to moja druga ciaża. puki co przebiga dobrze. czytalam ze pare z Was wybiera sie na prenatalne badanka ja rowniez ide 10 maja wczesniej mam przyjechac do kliniki na pobanie krwi.

@Bezkonserwantow ryzyko jest rzeczywiście bardzo małe a lekarka nie powie Ci wprost - nie trzeba robić NIFTY, bo nie daj Boże okaże się jednak, że jesteś w tych 5% ryzyka błędu badania i jednak dziecko będzie miało trisomię to będziesz miała do niej pretensje. Wiec żeby chronić pupę odpowiada w taki asekuracyjny sposób.
Osobiście jeżeli miałabym pieniądze to zrobiłabym to DNA płodowe bo wykrywa więcej wad... ale jeżeli po teście podwójnym wyjdzie mi niewielkie ryzyko to pewnie się wstrzymam

https://www.suwaczki.com/tickers/34bwyx8dob8d9ps3.png

1493208681-aaaaaa.jpeg

To są moje wyniki, ciężko mi to wogole odczytać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaka wyszła wam przeziernosc karkowa?

Od rana mam mętlik w głowie. Niby na prenatalnym wyszło wszystko ok, ale kobieta była na tyle dziwna, ze nie bardzo jej chyba ufam. Robila dziwne miny, wzdychała cały czas, gdyby nie maz i pytanie czy wszystko jest w porządku to chyba sama by tego nie powiedziała. Usg robiła praktycznie w milczeniu, co wiało groza.
Po usg poinformowała, ze wprowadza dane do programu i zobaczymy co wyjdzie. Po wprowadzeniu powiedziała, ze ryzyko zespołu Downa to 1-2903, czyli bardzo małe.
Dodając, ze przy tym badaniu mamy 95 % pewności. Jeśli chcemy mieć prawie 100% , to poleca badania krwi, właśnie te NIFTY.
Zapytałam, czy przy takim wyniku według niej warto robić takie badanie. Usłyszeliśmy, ze to nasza decyzja i jak chcemy mieć 100% pewności to mamy se zrobić.
Super [emoji1360]

Zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz do kogoś innego... pomóżcie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Skonsultuj to z innym lekarzem

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nową mamę :)

@estrelicia ja czegoś takiego nie mam. Wręcz przeciwnie. mam teraz piękne piersi, a rosnący brzuch mnie cieszy. Wiem, że po ciąży da się wrócić do swojej figury. Ba, mieć nawet lepszą. Jedyne co już mnie stresuje to stan piersi po ciąży o karmieniu. Wiem, że będą obrzydliwe. To mój największy kompleks :( Ale co zrobić. Może za parę lat zainwestuję w medycynę estetyczną :p

@Bezkonserwantow kompletnie nie znam się na odczytywaniu wyników, więc nie pomogę.

Zapomniałam co jeszcze miałam napisać.Nic dziś nie zrobiłam. Jem i śpię na zmianę. Dziwny dzień.

reklama
Do góry