reklama
@Antonia2016 ech.. jak trzeba to trzeba
@ewelinanice no prywatnie ciąża kosztuje... W poprzedniej ciąży płaciłam za wszystko, oprócz porodu. Teraz ciąże prowadzę w lux med i wizyty i badania mam za darmo, a dodatkowo w razie potrzeby pójdę na usg prywatnie.
Posprzątałam pokój syna. Jezu! Co 3 miesiące trzeba robić generalny przegląd tego co on chomikuje w swoich zabawkach. Sprzątałam generalnie w styczniu przed jego urodzinami i dziś znowu wyrzuciłam worek śmieci.
@ewelinanice no prywatnie ciąża kosztuje... W poprzedniej ciąży płaciłam za wszystko, oprócz porodu. Teraz ciąże prowadzę w lux med i wizyty i badania mam za darmo, a dodatkowo w razie potrzeby pójdę na usg prywatnie.
Posprzątałam pokój syna. Jezu! Co 3 miesiące trzeba robić generalny przegląd tego co on chomikuje w swoich zabawkach. Sprzątałam generalnie w styczniu przed jego urodzinami i dziś znowu wyrzuciłam worek śmieci.
Izabella81
Fanka BB :)
Mycha07 ja miałam w dwóch ciążach robione w szpitalu usg polowkowe ok 21-22 tydz dosyć długie i dokładne a to usg w 13 tyg to trwało może minutę albo i krócej
To moze te z 32tyg przesuneli na 20. Ja zawsze w 32 mialam dlugi scan, dokladnie mierzyli baby. Bede wiecej wiedziec po pierwszej wizycie.Mycha07 ja miałam w dwóch ciążach robione w szpitalu usg polowkowe ok 21-22 tydz dosyć długie i dokładne a to usg w 13 tyg to trwało może minutę albo i krócej
akpuroks
Dziewczyny chyba znalazłam sposób na mdlosci. Nie chce się zarzekac bo dopiero dzisiaj wypróbowałam, ale zjadlam już 3 kromki i na razie cisza. COCA COLA!
Wiem że nie można za dużo ale małymi lykami po troche pomogło. Czytalam też jeszcze ze zdrowiej woda gazowana z cytryną ale na razie nie probowalam
Wiem że nie można za dużo ale małymi lykami po troche pomogło. Czytalam też jeszcze ze zdrowiej woda gazowana z cytryną ale na razie nie probowalam
Adrianna.em
Cześć wszystkim zafasolkowanym!
Ja dzisiaj wizytowałam o 9:00.
Stresowałam się po tych ostatnich akcjach z plamieniami i szpitalami...
Ale wszystko jest dobrze, słyszeliśmy pięknie serduszko
I dzisiaj miałam pierwsze USG przez powłoki brzuszne
Nasze maleństwo ma już ponad centymetr
Ja chodzę prywatnie. No na początku faktycznie troche to wszystko kosztuje.
Kolejne badania przede mną.
Ja dzisiaj wizytowałam o 9:00.
Stresowałam się po tych ostatnich akcjach z plamieniami i szpitalami...
Ale wszystko jest dobrze, słyszeliśmy pięknie serduszko
I dzisiaj miałam pierwsze USG przez powłoki brzuszne
Nasze maleństwo ma już ponad centymetr
Ja chodzę prywatnie. No na początku faktycznie troche to wszystko kosztuje.
Kolejne badania przede mną.
Mi w pierwszej ciąży prywatny wypisal.Anusiak pierwszy raz słyszę aby zapalanie krtani było powiązane z 3 migdałem. Owszem to jest przewlekła choroba ale mija z wiekiem.
Mój syn na nią chorował wielokrotnie i przeszło mu zupełnie mniej więcej w wieku 8 lat.
Duszności są spowodowane obrzękiem krtani i absolutnie nie należy wtedy dziecka przegrzewać. W sytuacjach krytycznych należy podać steryd.
Ja tez mniej wiecie w tym samym terminie zamierzam powiedzieć ... trzymam kciuki aby poszło bezstresowo [emoji6]
A posłady w góry na tym etapie to nie standard ? Ja tez tak miałam [emoji39]
Ale Ci fajnie kochana ... super reakcja. Mój szef to facet wiec nawet nie liczę na taka wyrozumiałość.
Ja będę robić dokładnie w tym samym terminie. Cześć robiłam przed ciąża, wiec jestem spokojna. Tsh 1,7
Super !!! [emoji7][emoji7][emoji7] piękna fotka
Tez biorę ta pregne. Masz zalecenie aby brać po kolacji ?
Oj ja tez się nacierpiałam przez zgagę, nawet spać w nocy nie mogłam [emoji30] i teraz tez się tego boje ... Eh
Gratulacje i wszystkim innym naszym mamusiom [emoji4][emoji4][emoji4]
Dziewczyny czy wiecie może czy skierowanie na prenatalne na NFZ >35 musi dać lekarz przyjmując rowniez na NFZ? Czy prywatnie tez dostanę ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Danielkowa
ktory masz tydzien ciazy? Mi tez nieco zelżały od kilku dni. Jest dobrze wtedy gdy nie jem slodkiego.Strasznie sie ciesze, dzis na sniadanie zjadlam mieso! Salami, mam.nadzieje, ze po troche te ciazowe objawy sie cofaja
reklama
Ja mam również LuxMed z pracy i tam świetną lekarkę, jakość jak prywatnie a płacić nie muszę
Mój wózek jest zielony - tak więc też uniwersalny
W kwietniu zamierzam zrobić wszystkie badania, w tym tsh i jestem ciekawa czy coś się zmieniło bo wcześniej nie miałam problemów
Infekcje dróg moczowych zdarzają się bardzo często w ciąży, na wszelki wypadek warto jeść duuuużo żurawiny
Mój wózek jest zielony - tak więc też uniwersalny
W kwietniu zamierzam zrobić wszystkie badania, w tym tsh i jestem ciekawa czy coś się zmieniło bo wcześniej nie miałam problemów
Infekcje dróg moczowych zdarzają się bardzo często w ciąży, na wszelki wypadek warto jeść duuuużo żurawiny