reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Właśnie najgorsze te badania na początku A potem to wiadomo że tylko morfologia i mocz to już ok 30 zl....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
@Antonia2016 ech.. jak trzeba to trzeba :(

@ewelinanice no prywatnie ciąża kosztuje... W poprzedniej ciąży płaciłam za wszystko, oprócz porodu. Teraz ciąże prowadzę w lux med i wizyty i badania mam za darmo, a dodatkowo w razie potrzeby pójdę na usg prywatnie.

Posprzątałam pokój syna. Jezu! Co 3 miesiące trzeba robić generalny przegląd tego co on chomikuje w swoich zabawkach. Sprzątałam generalnie w styczniu przed jego urodzinami i dziś znowu wyrzuciłam worek śmieci.

Mycha07 ja miałam w dwóch ciążach robione w szpitalu usg polowkowe ok 21-22 tydz dosyć długie i dokładne a to usg w 13 tyg to trwało może minutę albo i krócej

Mycha07 ja miałam w dwóch ciążach robione w szpitalu usg polowkowe ok 21-22 tydz dosyć długie i dokładne a to usg w 13 tyg to trwało może minutę albo i krócej
To moze te z 32tyg przesuneli na 20. Ja zawsze w 32 mialam dlugi scan, dokladnie mierzyli baby. Bede wiecej wiedziec po pierwszej wizycie.

Dziewczyny chyba znalazłam sposób na mdlosci. Nie chce się zarzekac bo dopiero dzisiaj wypróbowałam, ale zjadlam już 3 kromki i na razie cisza. COCA COLA!
Wiem że nie można za dużo ale małymi lykami po troche pomogło. Czytalam też jeszcze ze zdrowiej woda gazowana z cytryną ale na razie nie probowalam

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Cześć wszystkim zafasolkowanym! :)

Ja dzisiaj wizytowałam o 9:00.
Stresowałam się po tych ostatnich akcjach z plamieniami i szpitalami...
Ale wszystko jest dobrze, słyszeliśmy pięknie serduszko :)
I dzisiaj miałam pierwsze USG przez powłoki brzuszne :)
Nasze maleństwo ma już ponad centymetr :D

Ja chodzę prywatnie. No na początku faktycznie troche to wszystko kosztuje.

Kolejne badania przede mną.

Anusiak pierwszy raz słyszę aby zapalanie krtani było powiązane z 3 migdałem. Owszem to jest przewlekła choroba ale mija z wiekiem.
Mój syn na nią chorował wielokrotnie i przeszło mu zupełnie mniej więcej w wieku 8 lat.
Duszności są spowodowane obrzękiem krtani i absolutnie nie należy wtedy dziecka przegrzewać. W sytuacjach krytycznych należy podać steryd.

Ja tez mniej wiecie w tym samym terminie zamierzam powiedzieć ... trzymam kciuki aby poszło bezstresowo [emoji6]

A posłady w góry na tym etapie to nie standard ? Ja tez tak miałam [emoji39]

Ale Ci fajnie kochana ... super reakcja. Mój szef to facet wiec nawet nie liczę na taka wyrozumiałość.

Ja będę robić dokładnie w tym samym terminie. Cześć robiłam przed ciąża, wiec jestem spokojna. Tsh 1,7

Super !!! [emoji7][emoji7][emoji7] piękna fotka
Tez biorę ta pregne. Masz zalecenie aby brać po kolacji ?

Oj ja tez się nacierpiałam przez zgagę, nawet spać w nocy nie mogłam [emoji30] i teraz tez się tego boje ... Eh

Gratulacje i wszystkim innym naszym mamusiom [emoji4][emoji4][emoji4]

Dziewczyny czy wiecie może czy skierowanie na prenatalne na NFZ >35 musi dać lekarz przyjmując rowniez na NFZ? Czy prywatnie tez dostanę ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi w pierwszej ciąży prywatny wypisal.

reklama
Ja mam również LuxMed z pracy i tam świetną lekarkę, jakość jak prywatnie a płacić nie muszę ;)

Mój wózek jest zielony - tak więc też uniwersalny :)

W kwietniu zamierzam zrobić wszystkie badania, w tym tsh i jestem ciekawa czy coś się zmieniło bo wcześniej nie miałam problemów :)

Infekcje dróg moczowych zdarzają się bardzo często w ciąży, na wszelki wypadek warto jeść duuuużo żurawiny ;)

Do góry