reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej dziewczyny :-) tyle napisałyście, że nie nadążę przeczytać.
Gratulacje udanych wizyt i bijących serduszek :-)
Tu wizyty są dosyć rzadko, pierwsza po 12 tyg, z krótkim usg, potem kolejna po 20 tym tygodniu z usg polowkowym a potem co miesiąc raz u lekarza rodzinnego( badanie moczu, ciśnienie) i raz w szpitalu z położną.

Wózki mam dwa, jeden mother Care ( długa, szeroka gondola) akurat idealny na zimę i ten co używam teraz podwójny Phil&Teds więc będzie dla dzidzi no i jak się synek zmęczy to też będzie mógł usiąść.

Ja się dziś nie wyspalam, córka w nocy pobudka z płaczem, obudziła przez to brata i godzina spędzone na usypianiu z powrotem, no i pobudka do pracy 5:40 :-/

reklama
witam dziewczyny... ja dziś się wyspałam po poszłam już o 22.30 spać... Ale zdążyłam mieć wojnę z M ... miedzy innymi o to czy chodzić prywatnie czy na nfz....
Jak masz możliwość to bym chodziła na NFZ. Ja chodzę prywatnie i dziś za badania zapłaciłam 260 zl :(

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny, czy którakolwiek z Was miała infekcję dróg moczowych w ciąży?

Otrzymałam dzisiaj badania moczu i wyniki są słabe :/ mam skierowanie na posiew... Zaczełam się stresować, bo nie mam żadnych objawów zapalenia dróg moczowych - nic mi nie dolega.

Czy powinnam się martwić? Czy to może być powikłanie po infekcji "babskiej", którą złapałam zaraz na początku ciąży? :(:(
Ja miałam praktycznie całą pierwszą ciąże. Pewnie przepisza furagine i żurawinę i będziesz się leczyć. Nic groźnego :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Anusiak pierwszy raz słyszę aby zapalanie krtani było powiązane z 3 migdałem. Owszem to jest przewlekła choroba ale mija z wiekiem.
Mój syn na nią chorował wielokrotnie i przeszło mu zupełnie mniej więcej w wieku 8 lat.
Duszności są spowodowane obrzękiem krtani i absolutnie nie należy wtedy dziecka przegrzewać. W sytuacjach krytycznych należy podać steryd.

Ja tez mniej wiecie w tym samym terminie zamierzam powiedzieć ... trzymam kciuki aby poszło bezstresowo [emoji6]

A posłady w góry na tym etapie to nie standard ? Ja tez tak miałam [emoji39]

Ale Ci fajnie kochana ... super reakcja. Mój szef to facet wiec nawet nie liczę na taka wyrozumiałość.

Ja będę robić dokładnie w tym samym terminie. Cześć robiłam przed ciąża, wiec jestem spokojna. Tsh 1,7

Super !!! [emoji7][emoji7][emoji7] piękna fotka
Tez biorę ta pregne. Masz zalecenie aby brać po kolacji ?

Oj ja tez się nacierpiałam przez zgagę, nawet spać w nocy nie mogłam [emoji30] i teraz tez się tego boje ... Eh

Gratulacje i wszystkim innym naszym mamusiom [emoji4][emoji4][emoji4]

Dziewczyny czy wiecie może czy skierowanie na prenatalne na NFZ >35 musi dać lekarz przyjmując rowniez na NFZ? Czy prywatnie tez dostanę ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie,poprostu raz dziennie :-) a czemu niby po kolacji? :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Hej dziewczyny :-) tyle napisałyście, że nie nadążę przeczytać.
Gratulacje udanych wizyt i bijących serduszek :-)
Tu wizyty są dosyć rzadko, pierwsza po 12 tyg, z krótkim usg, potem kolejna po 20 tym tygodniu z usg polowkowym a potem co miesiąc raz u lekarza rodzinnego( badanie moczu, ciśnienie) i raz w szpitalu z położną.

Wózki mam dwa, jeden mother Care ( długa, szeroka gondola) akurat idealny na zimę i ten co używam teraz podwójny Phil&Teds więc będzie dla dzidzi no i jak się synek zmęczy to też będzie mógł usiąść.

Ja się dziś nie wyspalam, córka w nocy pobudka z płaczem, obudziła przez to brata i godzina spędzone na usypianiu z powrotem, no i pobudka do pracy 5:40 :-/
Iza robia tez polowkowe? Za moich czasow robili tylko w 13tyg ale to tylko zeby sprawdzic czy jest dziecko, bez glebszych analiz. A takie dokladne w 32-33tyg ciazu. Chyba cos sie zmienilo ?
Spotkamie z polozona raz na miesiac przeplatane ze spotjaniem raz w moesiacu z rodzinnym.

Jak masz możliwość to bym chodziła na NFZ. Ja chodzę prywatnie i dziś za badania zapłaciłam 260 zl :(

dziewczyny zorientujcie się w temacie jakiegoś ubezpieczenia zdrowotnego bo to Wam wyjdzie taniej. Teraz mam medicover od pracodawcy ale w pierwszej ciąży wykupiłam pakiet medyczny za jakieś 80zł miesięcznie i w tym było wszystko bez ograniczeń, wszyscy specjaliści i badania, nawet wizyty domowe, wiec sprawdzić sobie czy tam gdzie chodźcie współpracują z jakąś ubezpieczalnią

Kiepsko dzisiaj zaczęłam dzień... sąsiad obtarł mi samochód.. nowy, w lutym wyjechał z salonu. Mimo że to nie z mojej winy to cierpię niesamowicie., No i się zdenerwowałam, a nie możemy przecież :(

Dziewczyny, czy którakolwiek z Was miała infekcję dróg moczowych w ciąży?

Otrzymałam dzisiaj badania moczu i wyniki są słabe :/ mam skierowanie na posiew... Zaczełam się stresować, bo nie mam żadnych objawów zapalenia dróg moczowych - nic mi nie dolega.

Czy powinnam się martwić? Czy to może być powikłanie po infekcji "babskiej", którą złapałam zaraz na początku ciąży? :(:(
Nie martw sie często są jakieś infekcje.

reklama
Do góry