reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej. Witam. Ja w miarę dobrze spałam. Na szczęście nie latam jeszcze w nocy do łazienki :)
Ja właśnie się szykuje na badania

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Skierowanie mi dawał lekarz prywatny a prenatalne mialam na nfz

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Dziękuje kochana [emoji8]

Cześć, hej, dzień dobry :)

Jak się spało? Ja miałam nawet dobrą noc. Gdyby nie wycieczki do toalety to przespałabym całą :p

@gabrika w poprzedniej ciąży ciągle wychodziły mi liczne bakterie w moczu. Próbki pobierałam według WSZYSTKICH wytycznych, na różne sposoby jakie tylko znalazłam. W końcu zrobiłam posiew i nic tam nie wyszło. Poszłam do innego lab i tam bakterie w normie... :/

@Emsi* jak sobie dajesz radę w pracy? Jest trochę lżej? Co do tsh, to przed ciążą też miałąm 1,7. Na samym początku ciąży skoczyło do 2,19 i lekarz prowadzący kazał iść do endokrynologa. No i wczoraj okazało się, że jest ok (tsh poniżej 2). Podobno na początku ciąży tsh lubi szaleć. Kolejną wizytę u endo mam za 6-8tyg.

Wózek mam brązowy, więc uniwersalny. Większość rzeczy dla Maluszka sprzedałam i od nowa trzeba będzie kompletować wyprawkę. Ale jakoś nie ubolewam nad tym faktem :D to sama przyjemność :D

Gratuluję udanych wizyt! :) :)
Dziś ktoś się wizytuje?

A dzięki niestety dalej ciężko ale już odliczam dni i może uda mi się podzielić tydzień na prace częściowo z domu częściowo z biura ... przede wszystkim staram się nie denerwować i nie przemęczać ale to niestety nie zależy tylko ode mnie.
Najgorsze jest to, ze doba jest za krótka i ciagle chodzę niewyspana i zmęczona. Po pracy lekcje, klasówki a ja niestety poświęcam mojemu dziecku znacznie więcej czasu niż przeciętny rodzic ... i czasami nie mam nawet kiedy odpocząć. Dobra wyzalilam się ... muszę się jakoś lepiej zorganizować.
Teraz tez będę robić tsh wiec mam nadzieje, ze nic mi tam nie skacze [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy którakolwiek z Was miała infekcję dróg moczowych w ciąży?

Otrzymałam dzisiaj badania moczu i wyniki są słabe :/ mam skierowanie na posiew... Zaczełam się stresować, bo nie mam żadnych objawów zapalenia dróg moczowych - nic mi nie dolega.

Czy powinnam się martwić? Czy to może być powikłanie po infekcji "babskiej", którą złapałam zaraz na początku ciąży? :(:(
Ja na początku ciąży zaliczyłam infekcję babską i pęcherza, po posiewie wyszły bakterie i skończyło się na antybiotyku. Dodatkowo do dzisiaj piję Urosept 3x2 i narazie jest ok...

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ja już po badaniach. Wszystko wygląda ok (mocz, morfologia, glukoza, toxo, cmv i rozyczka). Tylko tsh mi mocno spadło od euthyroxu, wiec mam zmniejszyc dawkę leku. Ja mam dobrze, bo moja lekarka to ginekolog-endokrynolog. Ale oczywiscie chodzę prywatnie. Wizyty mam co miesiąc na razie. Najblizsza za tydzień.

Gratuluję udanych wizyt. Powodzenia na badaniach!

P.s. nie przeraźcie się ewentualnie podniesionymi leukocytami, w ciązy norma jest do 15 tys :)

witam dziewczyny... ja dziś się wyspałam po poszłam już o 22.30 spać... Ale zdążyłam mieć wojnę z M ... miedzy innymi o to czy chodzić prywatnie czy na nfz....

reklama
@Emsi* no wlasnie dla mnie tez jest to dziwne ale nasz lekarz powiedzial ze jak sie ruszy cokolwiek laryngologicznie to pozniej leci... Mamy drenaz uszu po zapaleniu

@Mimi2330 no wlasnie teraz znowu mam po 10dbiach od ostatniej wizyty mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i kaza mi przyjsc za miesiac albo trzy tygodnie

Ja tez sie wyspalam pomimo ze moj M wrocil po 22 a o 4wstawal i tak przez caly tydzien bedzie... Zrobie co mam zrobic i ide spac spowrotem;-)

Do góry