reklama
Emsi*
Fanka BB :)
Skierowanie mi dawał lekarz prywatny a prenatalne mialam na nfz
Dziękuje kochana [emoji8]
Cześć, hej, dzień dobry
Jak się spało? Ja miałam nawet dobrą noc. Gdyby nie wycieczki do toalety to przespałabym całą
@gabrika w poprzedniej ciąży ciągle wychodziły mi liczne bakterie w moczu. Próbki pobierałam według WSZYSTKICH wytycznych, na różne sposoby jakie tylko znalazłam. W końcu zrobiłam posiew i nic tam nie wyszło. Poszłam do innego lab i tam bakterie w normie... :/
@Emsi* jak sobie dajesz radę w pracy? Jest trochę lżej? Co do tsh, to przed ciążą też miałąm 1,7. Na samym początku ciąży skoczyło do 2,19 i lekarz prowadzący kazał iść do endokrynologa. No i wczoraj okazało się, że jest ok (tsh poniżej 2). Podobno na początku ciąży tsh lubi szaleć. Kolejną wizytę u endo mam za 6-8tyg.
Wózek mam brązowy, więc uniwersalny. Większość rzeczy dla Maluszka sprzedałam i od nowa trzeba będzie kompletować wyprawkę. Ale jakoś nie ubolewam nad tym faktem to sama przyjemność
Gratuluję udanych wizyt!
Dziś ktoś się wizytuje?
A dzięki niestety dalej ciężko ale już odliczam dni i może uda mi się podzielić tydzień na prace częściowo z domu częściowo z biura ... przede wszystkim staram się nie denerwować i nie przemęczać ale to niestety nie zależy tylko ode mnie.
Najgorsze jest to, ze doba jest za krótka i ciagle chodzę niewyspana i zmęczona. Po pracy lekcje, klasówki a ja niestety poświęcam mojemu dziecku znacznie więcej czasu niż przeciętny rodzic ... i czasami nie mam nawet kiedy odpocząć. Dobra wyzalilam się ... muszę się jakoś lepiej zorganizować.
Teraz tez będę robić tsh wiec mam nadzieje, ze nic mi tam nie skacze [emoji39]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
KaSia86
Ja na początku ciąży zaliczyłam infekcję babską i pęcherza, po posiewie wyszły bakterie i skończyło się na antybiotyku. Dodatkowo do dzisiaj piję Urosept 3x2 i narazie jest ok...Dziewczyny, czy którakolwiek z Was miała infekcję dróg moczowych w ciąży?
Otrzymałam dzisiaj badania moczu i wyniki są słabe :/ mam skierowanie na posiew... Zaczełam się stresować, bo nie mam żadnych objawów zapalenia dróg moczowych - nic mi nie dolega.
Czy powinnam się martwić? Czy to może być powikłanie po infekcji "babskiej", którą złapałam zaraz na początku ciąży?
Ja już po badaniach. Wszystko wygląda ok (mocz, morfologia, glukoza, toxo, cmv i rozyczka). Tylko tsh mi mocno spadło od euthyroxu, wiec mam zmniejszyc dawkę leku. Ja mam dobrze, bo moja lekarka to ginekolog-endokrynolog. Ale oczywiscie chodzę prywatnie. Wizyty mam co miesiąc na razie. Najblizsza za tydzień.
Gratuluję udanych wizyt. Powodzenia na badaniach!
P.s. nie przeraźcie się ewentualnie podniesionymi leukocytami, w ciązy norma jest do 15 tys
Gratuluję udanych wizyt. Powodzenia na badaniach!
P.s. nie przeraźcie się ewentualnie podniesionymi leukocytami, w ciązy norma jest do 15 tys
pudrowaona5
Dobry; )gratulujęwizyt; )
Pogoda piękna aż chcesię żyć; ) Ja ostatnio bez slina jestem ale daje rade dziś spałam 10h
Pogoda piękna aż chcesię żyć; ) Ja ostatnio bez slina jestem ale daje rade dziś spałam 10h
ewelinanice
witam dziewczyny... ja dziś się wyspałam po poszłam już o 22.30 spać... Ale zdążyłam mieć wojnę z M ... miedzy innymi o to czy chodzić prywatnie czy na nfz....
oleczkaa_1987
I co zdecydowałas?? Ja chodze prywatnie bo mój lekarz to specjalista od leczenia niepłodności.witam dziewczyny... ja dziś się wyspałam po poszłam już o 22.30 spać... Ale zdążyłam mieć wojnę z M ... miedzy innymi o to czy chodzić prywatnie czy na nfz....
reklama
Anusiak1507
@Emsi* no wlasnie dla mnie tez jest to dziwne ale nasz lekarz powiedzial ze jak sie ruszy cokolwiek laryngologicznie to pozniej leci... Mamy drenaz uszu po zapaleniu
@Mimi2330 no wlasnie teraz znowu mam po 10dbiach od ostatniej wizyty mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i kaza mi przyjsc za miesiac albo trzy tygodnie
Ja tez sie wyspalam pomimo ze moj M wrocil po 22 a o 4wstawal i tak przez caly tydzien bedzie... Zrobie co mam zrobic i ide spac spowrotem;-)
@Mimi2330 no wlasnie teraz znowu mam po 10dbiach od ostatniej wizyty mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i kaza mi przyjsc za miesiac albo trzy tygodnie
Ja tez sie wyspalam pomimo ze moj M wrocil po 22 a o 4wstawal i tak przez caly tydzien bedzie... Zrobie co mam zrobic i ide spac spowrotem;-)