reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja uważam, że jeżeli są plamienia, czy kobieta jest po przejsciach, to lekarz powinien dac progesteton, ktory w żadnym wypadku nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc. Bo po stracie kobieta nie wie czy zarodek byl wadliwy i tylko się zastanawia co jeszcze mogła zrobić.

Ja uważam, że jeżeli są plamienia, czy kobieta jest po przejsciach, to lekarz powinien dac progesteton, ktory w żadnym wypadku nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc. Bo po stracie kobieta nie wie czy zarodek byl wadliwy i tylko się zastanawia co jeszcze mogła zrobić.

a tu się nie zgodzę. Progesteron to hormon i ma bardzo szerokie działanie. Niedobór i nadmiar jest szkodliwy. Nadmiar też może być przyczyną problemów w ciąży, wpływa też na poszerzenie żył, powstawanie żylaków itd. Ciąża to naturalny okres, kiedy progesteron wzrasta, więc dawanie go na wszelki wypadek to jednak nieodpowiedzialność. Jednemu nie zaszkodzi, innemu tak. A poziom łatwo zbadać i sprawdzić czy tu tkwi problem. Hormon to hormon, pełni funkcje regulatorowe, więc z tym trzeba uważać. I jak z hormonami- do endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa. Zwykły gin się średnio zna na hormonach, nawet płciowych. Tak samo jak nie każdy gin jest super specjalistą od ciąż, może się na ciąży znać średnio, za to super na chorobach narządów rodnych

Masz rację, ze trzeba zbadac progesteron. Ale tak jak mówisz, dopiero ginekolog endokrynolog się mną zajął. Ja progesteron miałam niby w normie, mimo to dupek 2x2. Moj organizm reaguje odpowiedzią immunologiczną na ciąże, progesteron tę odpowiedz hamuje, dlarego tez muszę go miec wiecej. Duphaston mniej zagęszcze krew niz luteina. Ale moje ciąze nie są normalne i wymagają tez niestandardowego podejscia. I jasne, ze trzeba byc ostroznym, ja biorę tez leki rozrzedzające krew.

Ostatnia edycja:
U mnie też Kochana niestety pojawiają się brązowe plamienia

xnw4s65gte9hv7ri.png
No to jedziemy na tym samym wozku i terminowo też ją mam dziś 5t 3 dzień:)

Cześć Laski ale naskrobałyście!!!
Przepraszam że nie byłambyłam wczoraj aktywna , ale jak w Wczoraj pojechaliśmy do lekarza to wróciliśmy dopiero późnym wieczorem i byłam tak padnięta że jak najszybciej wykąpałam synka sama siebie i poszłam spać spałam jak zabita.
Też jesteście tak zmęczona i senne bo ja przeokropnie, porównując oczywiście poprzednią ciążą w której ani trochę nie chciało mi się spać.
U lekarza Wszystko w porządku jest to wczesna ciąża to znaczy z OM wychodzi 7 tydzień ale tak jak powiedziała doktorowa musiałam mieć kilka dni później owulację ciąża jest młodsza o 3 4 dni.
Próbowała zlokalizować bicie serduszka i chwilami się udawało Ale było bardzo słabiutko słychać.
Kolejną wizytę mam 3 kwietnia Zaraz wstawię wam fotę z moją fasolindą[emoji173]

34bw9jcguwzxcr2u.png

Musisz wejsc w swoj profil, dodac zdjecie do swojego albumu. Potem jak bedziesz pisala wiadomosc kliknac aparacik i wybrac to zdjecie z twojego albumu :)

A powiedz mi jak to slyszalas bicie serduszka? Bo ja i Kasia86 tylko widzialysmy pulsowanie zarodka. Ile twoje cudo ma mm?:*

Musisz wejsc w swoj profil, dodac zdjecie do swojego albumu. Potem jak bedziesz pisala wiadomosc kliknac aparacik i wybrac to zdjecie z twojego albumu :)

A powiedz mi jak to slyszalas bicie serduszka? Bo ja i Kasia86 tylko widzialysmy pulsowanie zarodka. Ile twoje cudo ma mm?:*
Właśnie też się zastanawiam... Oby tylko nie było to badanie doplerem jak to mówił mój lekarz [emoji20]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Do góry