reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dobrze wiedzieć :) na razie jesteśmy w Busku Zdr.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169]listopad 2017
W Busku mają fajne uzdrowiska itd :D
Milego zwiedzania! :*

U mnie w pracy to tez taka dziwna sytuacja, właścicielom firmy musialam powiedzieć, ze wzgledu na sytuacje z papierami, ale moja kierowniczka nie wie. Myślę jej powiedzieć po wizycie u gina, z drugiej strony chcialabym zeby wiedziala i ona i współpracownicy, bo jak tu im powiedziec ze musze sie oszczędzać i np nie bardzo moge pomagac nosic rozne rzeczy itd itd.. Bo nasz hotel jest maly i nie tylko ogarniamy recepcję, ale i milion innych rzeczy. No ale póki co to wytrzymuje. Najwyzej jak mi da jakies zadanie, którego nie bede mogła juz ewidentnie zrobic to ją uświadomie.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja jestem przeciwnikiem brania czegokolwiek bez konkretnych wskazań, czy w ciąży czy bez.
Plamienia o ile nie są kwestią zaburzeń hormonalnych czy krzepliwości są normalne w 1 trymestrze, zwłaszcza gdy nie towarzyszy ból, gdy są sporadyczne, skąpe i nie ma żywej krwi- to czysta fizjologia tak jak niektóre bolą piersi czy mają mdłości. Choć plamienia powodują większy strach.
No i jeśli nie ma problemów z hormonami to poronienia w 1 trymestrze są najczęściej spowodowane wadami zarodka, a na to ani dupek ani nospa ani luteina nie pomogą.

Mnie się umowa kończy w wakacje, ale już przed ciążą mówiłam dyrektorce, że chcę w tym roku zajść w ciążę. O tym że się udało rodzina i reszta dowiedzą się po usg prenatalnym. No mama może w Wielkanoc. W ciąży z córką też wszyscy dowiedzieli się w 13tc

@caltha, tyle ze dupka to juz lekarze przepisują rutynowo prawie wszedzie - bez badań.
Podejrzewam, ze i u mnie by przepisał, bo sam mowil ze jak znow zajdę w ciążę to bede na podtrzymaniu, pewnie tez tak na "wszelki wypadek". Ale sama tez nie chce brac, wolalabym chociaż najpierw zobaczyc czy pęcherzyk w dobrym miejscu.
Ale masz racje, jak zarodek ma wady to zaden lek nie pomoze.

@caltha, tyle ze dupka to juz lekarze przepisują rutynowo prawie wszedzie - bez badań.
Podejrzewam, ze i u mnie by przepisał, bo sam mowil ze jak znow zajdę w ciążę to bede na podtrzymaniu, pewnie tez tak na "wszelki wypadek". Ale sama tez nie chce brac, wolalabym chociaż najpierw zobaczyc czy pęcherzyk w dobrym miejscu.
Ale masz racje, jak zarodek ma wady to zaden lek nie pomoze.

myślę, że głównie dlatego że ciężarne tego oczekują. Zwykle tak jest, że jak lekarz nic nie da, to jest zły i trzeba iść do innego. A mało która "niepokojąca" rzecz na początku ciąży jest rzeczywiście niebezpieczna i wymaga interwencji, a te faktycznie złe najczęściej są właśnie kwestią wad, na które nic się poradzić nie da. Mało jest przypadków, w których rzeczywiście leki są konieczne, jak przy zakrzepicy, zespole antyfosfolipidowym czy problemach z progesteronem. Jest niestety sporo mam, które kupują leki od innych, bo inni biorą a mi lekarz nic nie dał

@sylwkaq90 spokojnie, jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to nie musisz brać :* ja biorę w razie wu tylko ze względu na poprzednie poronienie. Wiem że jak z ciaza coś będzie nie tak i tak się nie utrzyma a jeśli ma mi to pomóc to biorę.

@Iska90 ja bym wzięła bo uważam że nie zaszkodzi a może pomóc ale to tylko moje zdanie. :) Nie chciałam Cie pod żadnym pozorem straszyć. :* To była inna sytuacja bo te moje bole podbrzusza i kręgosłupa były wtedy naprawdę silne. Ja teraz znowu czuje jajnik po tej stronie gdzie widziałam pecherzyk. :)

@89Katia udanego wypoczynku i miłego zwiedzania :*

@pudrowaona5 witaj :)

Ja narazie nie mówię szefowej dopóki nie będę mieć pewności że jest ok i zobaczę serduszko ❤

reklama
Do góry