reklama
estrelicia
Fanka BB :)
Opinie są różne nie ma żadnych potwierdzonych badań naukowych o szkodliwości latania w ciąży ani w pierwszym, ani w drugim trymestrze. Przyjmuje się, że w pierwszym powinno się jak najbardziej dbać o siebie i unikać wszystkich niepotrzebnych "stresów", bo to okres organogenezy, łatwo o poronienie itd. Trzeci to znowu ryzyko wywołania przedwczesnego porodu. Najbezpieczniej więc w drugim. Dopiero co rozmawiałam na ten temat z ginekologiem i powiedział, że spokojnie mogę lecieć pod koniec 12 tyg. Ważne, żeby lot był maksymalnie komfortowy, niekoniecznie 12hDziewczyny, rzucam temat, który mnie nuruje
Latać samolotem w 1wszym tremestrze ciąży, czy nie? A jak nie w 1wszym to od kiedy? Co mówią o tym Wasi lekarze?
gabrika
Opinie są różne nie ma żadnych potwierdzonych badań naukowych o szkodliwości latania w ciąży ani w pierwszym, ani w drugim trymestrze. Przyjmuje się, że w pierwszym powinno się jak najbardziej dbać o siebie i unikać wszystkich niepotrzebnych "stresów", bo to okres organogenezy, łatwo o poronienie itd. Trzeci to znowu ryzyko wywołania przedwczesnego porodu. Najbezpieczniej więc w drugim. Dopiero co rozmawiałam na ten temat z ginekologiem i powiedział, że spokojnie mogę lecieć pod koniec 12 tyg. Ważne, żeby lot był maksymalnie komfortowy, niekoniecznie 12h
Czyli można z tego wnioskować, że na koniec 12 tygodnia i generalnie 2 trymestr to czas w którym można sobie sprawić jakąś podróż Byle nie na drugi koniec świata
estrelicia
TakCzyli można z tego wnioskować, że na koniec 12 tygodnia i generalnie 2 trymestr to czas w którym można sobie sprawić jakąś podróż Byle nie na drugi koniec świata
Ja odpuszczam w tym roku samolot, ale jest chyba tak jak @estrelicia pisze ma w końcu info z pierwszej ręki
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169]listopad 2017
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169]listopad 2017
W poprzedniej ciąży sporo latałam samolotem ale właśnie w drugim trymestrze.
Ja mam x-landera xt, duża gondola, pompowane koła, na moje przedmieścia jak znalazł a niedawno kupiłam spacerówkę na piankowych kołach, lekka, łatwo się składa, w sam raz do samochodu, samolotu czy na zakupy w galerii [emoji23]
Gratuluję ładnych przyrostów, ja bety nie robię, co ma być to będzie, u lekarza będę na przełomie 7/8 tc i wtedy już powinno być wszystko widać wiec stresu nie będzie
Ja mam x-landera xt, duża gondola, pompowane koła, na moje przedmieścia jak znalazł a niedawno kupiłam spacerówkę na piankowych kołach, lekka, łatwo się składa, w sam raz do samochodu, samolotu czy na zakupy w galerii [emoji23]
Gratuluję ładnych przyrostów, ja bety nie robię, co ma być to będzie, u lekarza będę na przełomie 7/8 tc i wtedy już powinno być wszystko widać wiec stresu nie będzie
Emsi*
O matko... mnie dzisiaj tak męczy spanie i nic mi się kompletnie nie chce... walczę sama ze sobą, bo nie wiem czy jak teraz zrobię sobie drzemkę, to czy będe dobrze spać w nocy...
Ja czasem jestem spokojna, a czasem mam milion myśli, które mnie niepokoją i płacz mam na końcu nosa... Zadaję sobie wiele pytań, na które z oczywistych powodów nie znam odpowiedzi... Do tego ciągle boję się, że jednak zbyt dobrze się czuję, że może coś jest nie tak... Wiem, że pisałyśmy o tym milion razy, że pewnie jest za wczesnie, no ale gdzieś to mam z tyłu głowy :/
Ja tez się dobrze czuje tylko śpiąca czasem jestem [emoji4] ale tak samo miałam w pierwszej ciąży [emoji6]
Jesli chodzi o ubranka, to ja bede miala duzo po siostrzenicy. Moj m mowi ze czuje, ze to bedzie dziewczynka hehe.. Wymyśla
Tak jeden! zaraz wysle wam foto. A nic ni mowila o becie.. W ogole to nawet nie kazala jeszcze brac wit tylko kwas foliowy! a endo juz zalecila witaminy. Femibion natal1 ale ginekolog stwierdzila, ze to jakies stare, zr mam brac pregne plus.
Ja tez jestem spokojna.. Przed wizyta byl delikatny stresik no ale wiadomo..
Katia my jestesmy w tym samym momencie
U mnie tez dzisiaj 5tc 1dc a @ 2.02
A mam pytanie dziewczyny.. Czy wy normalnie wspolzyjecie?
@sylwaq90 u mnie tez 5t1d i 2.02 mialam @ fajnie ze nas tu kilka na takim samym etapie
Mnie sie seksic nie chce, tzn byl raz a potem na drugi dzien mnie troche brzuch bolał i nie chce na razie.
@caltha, trzeba sie nastawić pozytywnie! Kiedy masz nastepna wizyte? Ty ostatnio mialas ciążę jajowodowa? Czułaś jakies jej objawy?
Ja sie troche martwie, bo mialam laparoskopie w styczniu -potworniak na jajniku + endometrioza , no a naczytałam sie ze zabiegi w jamie brzusznej moga zwiększać ryzyko pozamacicznej. Ech, no i po co ja to wszystko czytam.. No ale mimo wszystko podświadomie czuje, ze bedzie dobrze... Wiec mam nadzieje ze intuicja mnie nie myli
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez 5t i 1d [emoji12]
Zakupy ... tez się nie mogę doczekać [emoji6]
Co do lotów to ja muszę aviomarin, wiec odpada ;/
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Borysiatko
Ja w poprzedniej ciąży i w 1 i 2 trymestzre latałam, lekarz nie miał żadnych przeciwwskazan. Jesli dobrze sie czujesz i jest wszystko ok to myślę, że nie ma co rezygnowac.
Co do wsplzycia - ja zawsze wysokie libido mialam, wiec wspolzyjemy
Ubranka takie malutkie polecam z kappahla i cartersa i i dresiki z zary Chociaz mialam tez i z f&f, h&m, pepco. Te pepcowe sie bardzo rozciagaja, a jak plamka z marchewki np zostanie to juz sie nie odpiera.
Wózek mam po córeczce, pozneij tylko spacerowke dokupie, pewnie greentoma bo choruje na niego Teraz musialm inną spacerowke kupic, bo mieszkam na wsi i niestety nie podołałby. Mielismy w planach w grudniu wprowadzic sie do nowego domu, ale mam cicha nadzieje, że damy rade wczesneij - przed porodem jeszcze
Co do wsplzycia - ja zawsze wysokie libido mialam, wiec wspolzyjemy
Ubranka takie malutkie polecam z kappahla i cartersa i i dresiki z zary Chociaz mialam tez i z f&f, h&m, pepco. Te pepcowe sie bardzo rozciagaja, a jak plamka z marchewki np zostanie to juz sie nie odpiera.
Wózek mam po córeczce, pozneij tylko spacerowke dokupie, pewnie greentoma bo choruje na niego Teraz musialm inną spacerowke kupic, bo mieszkam na wsi i niestety nie podołałby. Mielismy w planach w grudniu wprowadzic sie do nowego domu, ale mam cicha nadzieje, że damy rade wczesneij - przed porodem jeszcze
reklama
estrelicia
Zapraszamy Napisz coś o sobie!Witam
Moge nieśmiało dołączyć?