reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dobre wyniki amniopunkcji, a szczególnie za biopsje Mariki.

W związku z moimi bólami w odcinku lędźwiowym promieniującymi do nogi poszłam dzisiaj do rodzinnego i dostała skierowanie do neurologa. 13 czerwca wizyta, zobaczymy co i powie...lekarka nastraszyła mnie, że to może być wskazanie do cc...
Wczoraj pierwszy raz znalazłam serduszko dzidziusia :) myślałam, że jestem za gruba i nie słychać :-p a okazało się, że za wysoko szukałam :laugh2: szukałam w połowie odległości między spojeniem, a pępkiem, a znalazłam zaraz nad spojeniem ;-) ;) ale dzidziuś robił takie fikołki, że uciekał mi co chwilę ;-) ;)

Ja tez nie czuję ruchów, tzn czasami coś czuję, ale nie jest to regularne, więc uznaję, że nie ruchy.
Dziewczyny, to nie jest tak, że w każdej kolejnej ciąży czuje się wcześniej i np w 5 to już w 8 tc ;-) ;) teoria szybszego odczuwania ruchów bierze sie z tego, że w kolejnej ciąży wiemy jakie to jest uczucie. Inną sprawą jest, że ruchy dziecka bardzo łatwo pomylić z ruchami jelit, ja np długo po porodzie czułam "ruchy" do tego stopnia, że wydawało mi się, że w kolejnej ciąży jestem :laugh2:

Wiem, ze jestem okropna, ale jak coś Wam się przypomni, to edytujcie posty, bo produkujecie niepotrzebne kolejne strony (rekordzistka napisała trzy lub cztery posty jeden pod drugim :cool2:).

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Ja codziennie zaczynm juz swirowac i mislec czy ta moja gin sie nie pomylila hehe wogole to unosi mi sie codziennie i kurcze nic mnie nie boli nic nie ciagnie brzuch niby rosnie. Jutro zaczynam 15 tydzien... kiedy zacznie mnie laskotac....? Myslalam ze w 3 ciazy bedzie to szybcieh

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę ze jeszcze z tydzień i poczujesz :)

hchy43r8h8l5x99d.png

gratuluje udanych wizyt ☺

@Marika92 trzymamy kciuki ☺

widze że pojawił sie temat cery u mnie jest ochydna wysypało mi całe czoło , szyje, dekolt i ramiona ☺

O matko @lena_89 toś mnie nastraszyla, ja tez mam taki ból nad posladkiem i promieniuje na noge, czasem nie mogę jej podnieść z bólu, cos mi sie wydaje ze to rwa kulszowa. W takim razie tez bede musiała sie wybrac do lekarza po skierowanie. Daj koniecznie znac co powie Twoj lekarz, bo na pewno bedziesz miala wczesniej wizytę. @89Katia pamietam, ze Ty tez mialas taka sytuacje i też mialas sie do neurologa umówić, bylas juz moze u niego?

Mnie czeka dluuuuga nocka w pracyyy... :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do cery to u mnie najpierw sie pogorszyla a potem poprawila, a teraz znowu bez szalu.
Jak umyje i nakremuje to mnie piecze i czuje jakbym sie poparzyla, do tego jest cala czerwona. Nawet po bambino tak mam, juz nie wiem czym sie smarowac :( :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Moze uczulilas sie ma krem? Jak piecze I jrst czerwona to oznaki uczulenia. Radze odstawic wszelkie oliwki jak jest goraco I bedziesz na sloncu, duzo latwiej wtedy o poparzenia ;)

reklama
Ja mam takue bóle jakby mięśni pośladków promieniujące na uda z tyłu ze jak mam b.aktywny dzień na nogach to od popołudnia tak boli że nie wiem .. ja to mam na pewno od kregosłupa. Zawalam orbitrek i dlatego. B.duzo nosiłam dzieci i teraz choc rzadko zdarza mi sie podniesc 20 kg klocuszka ;) niestety kregosłup tego nie lubi :/

oar89n7312bz9t17.png

Do góry