reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Leonkaa , jakos bede musiala to przetrwac, pierwsze 2 tyg mam.nadzieje, ze tata dzieci bedzie pomagal bo wezmie urlop a pozniej bedziemy myslec, oby do swiat, bo wtedy maja dluga przerwe, po nowym roku powinna juz wiosna isc. Chociaz tutaj z ta pogoda to roznie bywa.

Lornetka nas komunia czeka w nastepnym roku, ale jak juz bedziemy robic , to prawdopodobnie tylko chrzestna przyleci I zarezerwuje miejsce w restauracji, bo nie bedzie mi sie chcialo w domu przygotowywac ;)

Ja dzis tez wstawalam do malej, bo sobie piczke odparzyla, bo nie podciera po sikaniu! Chyba nie ma czasu na to! I tak w nocy ja smarowalam po czym ja szczypalo ehhh dzis rano juz ok, zaczerwienie zeszlo. Ale ona to potrafi w nocy wystraszyc, ma dlugie wlosy I jak tak cichutko przyjdzie I stanie przy lozku, I mowi cichutko mama....
Nie ma wzdec, zabardzo nie wiem nawet jak to wyglada :D

Ja mam upieczony sernik, krowke, karpatke, wuzetke, raffaello I zaraz bede konczyc malinowa chmurke.... moge tylko wylizac miski ;)

Katia zabardzo nie mamy wyboru, mozemy tylko ponarzekac I pomarudzic, ja tylko sie boje, ze bede miala jakies komplikacje po porodzie albo cos z dzieckiem bedzie nie tak... a tak jak wczesniej pisalam , bede miec 2 tyg na dojscie do siebie. I najbardziej boje sie huraganow, 2lata temu praktycznie byl jeden huragan za drugim, ulewy.... czasami bywaja zimy bardzo lagodne, bez opadow I po 10st, wiec mam tylko nadzieje, ze w tym roku nas oszczedzi!

Bezkonserwantow, narazie ukrywam brzuszek ;) nikt nie pyta I ja tez jeszcze nie rozpowiadam, nawet rodzinie jeszcze nie mowilismy ;)

Katia gitara! Odwaznie ;)

Iska najbardziej mnie boli, ze bede musiala zrezygnowac z pracy :( A naprawde super juz rozwinelam skrzydla, zaczelam dobrze zarabiac... 3 lata na to pracowalam, wiec naprawde bol pozostanie :/
Teraz jakos dajemy rade jak syn z chora noga tyle byl, az ciezko uwierzyc ze to juz ponda 6tyg!

Dla mnie to komplement, jak.ktos mowil ze mam duzy brzuch, widac kazda lubi co innego. U mnie narazie taka pilka z przodu ;)
Ja też robię w restauracji, mimo że jest tylko najbliższa rodzina, czyli rodzice i rodzeństwo nasze. Ale ponieważ komunia jutro, a wszyscy przyjeżdżają już dziś bo mają 350 km do przejechania, to dziś muszę im jakaś kolację wymyślić.

reklama
Mabi zobaczysz jak szybko zleci :)

Myślałam że jak będę w domu to będzie się strasznie dluzyc, ale jakoś leci tydzień po tygodniu :) choć czasem mi się samej trochę nudzi w ciągu dnia.

Dzisiaj strasznie od rana mnie kluje z lewej strony nisko pleców. Jak szłam do łazienki to aż noga mi się ugiela w kolanie. Ale ciągle czuje tam coś klujacego.

Czy mialyscie coś podobnego?

3jgx43r8ceekwbv1.png

Glukoza na czczo 91, po 1 godz 105, po 2 godz 75.:)
Czesc dziewczyny :)
Zastanawia mnie dlaczego Wy już macie takie badania a ja nie :O
Najbliższą wizyta 29.05. A co do brzuszka to mi już dawno widać. Za chwilę zacznie się piąty miesiąc a ja na więcej wyglądam ale co tam. Pogoda u mnie na Kujawach też piękna więc nic tylko odpoczywać na sloncu:)

Dziewczyny tez zazdroszczę zakupow... śliczne spioszki i kaftaniki... też bym chciała... ale jakoś w mojej kondycji nie mam odwagi kupować... dzisiaj znów przesadzilam ze sprzątaniem ale juz grzecznie leżę po obiedzie i chyba daruje sobie inne prace... maz na pewno mi pomoze jak wróci z pracy.

Myszka90 cieszę się, ze badania ok... i co najważniejsze że masz takie wsparcie w mezu... u nas post do listopada bo mialam jakiegos megakrwiaka i teraz trzeba uważać.

Mabi nie martw się... dzieciątko na pewno ma sie dobrze.

Mycha07...co za ciacha... mniam...
Mam nadzieję ze dolegliwości córci szybko znikna... znam ten stres jak dziecko staje nad Toba jak laleczka z horroru... moja robila identycznie hehe.

rfxge6hhcx5oy37q.png

@Ewka_85 smaka mi zrobiłaś tym obiadkiem, młode ziemniaczki mmm:) i mizeria , chyba musze to samo dziś. Mnie tez ciągną pachwiny -tyle ze mam na odwrót jak za dlugo siedzę i nagle wstane to okropny ból, Dopiero jak rozruszam się

Mój synek 3.5 latni wyjątkowo niedobry się zrobił, ciągle tylko mama i mama, chodz tu chodz tam, stęka marudzi i męczy , najgorsze ze sam sie nie umi zabawić , pora chyba do przedszkola synka wysłać bo oszaleje niedługo :)
Jutrzenka ja tez jakos nie miałam natchnienia do zabaw... bardziej cos wymyslalam kreatywnego... farby, masy solne itp.zeby zająć dziecko.

Ja już po obiedzie... dla relaksu potem posłucham serca malucha... uspokaja [emoji4]

rfxge6hhcx5oy37q.png

@Mycha07 ale pyszności zrobiłaś... A mnie tak strasznie chce sie slodkiego :D
Staram sie ograniczać, bo zdecydowanie przesadzalam ostatnio. Przerzucilam sie teraz na owoce i mam namiastke slodyczy. Wczoraj kupilam świeże morele, śliwki i nektarynki :D kupilam tez marchewke, zrobie dzis z niej sok, bo ostatnio wyciskarka stoi i sie nudzi. Jabłka tez juz patrzą na mnie agonalnyn wzrokiem, musze je wcisnac do tego soku w koncu :D
Ja w ogole nie mam cisnienia na zakupy dzieckowe, ten listopad taki odlegly mi sie wydaje.. bardziej mysle o swojej wygodzie typu zmiana garderoby, musze sobie pare bluzek kupić, takich troche dłuższych, do pracy jakas koszule, bo wszystkie mi sie tak opinają na brzuchu i sie podnoszą, ze mi niewygodnie. No i myslimy teraz o przerobieniu kuchni, zeby zmywarka sie zmieściła. Ale za to bardzo lubie ogladac Wasze zakupy i piekne rzeczy :)
@shaggy te badania glukozy to maja dziewczyny, ktorym glukoza na czczo wyszła zle albo na granicy. Jak mialas dobre wyniki to obciazenie glukoza jest po 20 tc. Chyba dobrze kojarzę, bo ja np tez nie mialam tego obciążenia robionego.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

kurde, a mi narzeczony marudzi, że jeszcze za wczesnie na zakupy :(
Spytaj sie go kiedy bedzie ten wlasciwy czas? Lepiej pomaly gromadzic bo pozniej bedzie duzy wydatek, tym bardziej jesli to wasze pierwsze. Ja w sumie jrszcze nie kupuje, bo nie mam czasu I glowy, w wakacje zakupie wozek I lozeczko I zaczne te mniejsze rzeczy kompletowac

Właśnie pieluszki tetrowe, flanelowe, polspiochy uniwersalne i podkład do przewijania.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
A kupowalas w necie? Jeśli tak to podaj linka do sprawdzonego sklepu, bo czasem te pieluchy różne bywają. A mi też tylko pieluch brakuje, bo ubrania mam od kuzynki[emoji16]

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam na próbę pieluszki flanelowe, bambusowe i tetrowe przy okazji kupna poduszki na supermami.pl i przyszły bardzo dobrej jakości :)

3jgx43r8ceekwbv1.png

Do góry