reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Faktycznie czepia się ciebie ciągle coś. Ale w końcu musi zaświecić słońce. Te duszności warto by było skonsultować z lekarzem.

Katia cieszę się że z Malutką dobrze i u ciebie lepiej. Ale oszczędzaj się kobitko.

Ja już chyba nie będę dobrze spać do końca ciąży. Na lewym boku nie mogę za bardzo, bo wtedy w prawym boku mam taki nieprzyjemny ból. Ileż można spać w takim razie na prawym. Efekt taki że często w nocy budzę się na plecach i niestety ciężko oddychać. Czy to spanie na plecach tak kompletnie zakazane w ciąży?

Ja śpię na plecach, ale dość wysoko. Mam normalna poduszkę i na niej kładę poduszkę dla ciężarnych. Dodatkowo nie leżę zupełnie na płasko, bo poduszka ciążowa mi na to noe pozwala.
Według mnie ro organizm będzie dawał znak, ze trzeba zmienić pozycje. Tak jak właśnie piszesz z tym oddychaniem.

Masz poduszkę dla ciężarnych?

@Anusiak1507 dobrze, ze zadzwonisz do lekarza. Daj nam znać co powiedział.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Cześć!

U mnie noc spokojna. Miałam przerwę w plamieniu ponad 12 godzin. W nocy trochę plamilam przy podcieraniu, ale wkładkę mam czysta. Czuje się dobrze. Słuchałam teraz tętna i mała bardzo szaleje, wiec tętno trochę ma wyższe. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Czuje się dobrze. Jest dużo lepiej, niż wczoraj w nocy i rano. Walizka w razie czego czeka spakowana. Jestem dobrej myśli.

Dziewczyny, które plamią:
- plamicie cały czas?
- boli Was brzuch/plecy?
- jak długo trwa już plamienie?
- jakie leki bierzecie?
- czy po lekach plamienie się zmniejszyło/ustało?
- możecie wstawić zdjecie swoich krwiaków?

U mnie właśnie ten niby krwiak to musi być jakaś świeża sprawa, bo dwa tygodnie wcześniej nic nie było. Zreszta ja na usg nic nie widziałam, ale lekarz coś tam wymierzył.

@Anusiak1507 o matko :( a jak teraz się czujesz? Masz jeszcze te duszności? Możesz zadzwonić do lekarza i się skonsultować?

Tez słyszałam z tym latem. Wkurzyłam się, ale masz racje, ze dla nas lepiej jeśli nie będzie za gorąco w lato.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja jak plamilam to nic mnie nie bolalo tez mialam podejrzenie krwiaka ktorego pozniej jak sie okazalo nie bylo biore luteine i duphaston i pomoglo jak narazie ok wczoraj lekarz kazal mi juz odstawic luteine.

Witam się :-)
Mam dziś wizytę u gin a jutro genetyczne..jest już dość późno bo jutro wskakuje w 14tc więc mam nadzieję że tak duża dzidzia już pokaże co ma pomiędzy nóżkami :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Ja jak plamilam to nic mnie nie bolalo tez mialam podejrzenie krwiaka ktorego pozniej jak sie okazalo nie bylo biore luteine i duphaston i pomoglo jak narazie ok wczoraj lekarz kazal mi juz odstawic luteine.
A jak długo plamilas?

Witam się :-)
Mam dziś wizytę u gin a jutro genetyczne..jest już dość późno bo jutro wskakuje w 14tc więc mam nadzieję że tak duża dzidzia już pokaże co ma pomiędzy nóżkami :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Powodzenia na wizycie :) i niech jutro dzidziuś ładnie zapozuje :)

@89Katia oddzwonil do mnie:-/ mam odstawic antybiotyk jak najwiecej pic zeby sie oczyscic z tego leku gdyby znowu byl napad to odrazu szpital mam przez weekend nie brac zadnego antybiotyku w pon do internisty po recepte na ten ktory bralam na poczatku. Mam sie nie stresowac z dzidzia napewno ok to bylo jednorazowe nie zemdlalam nie stracilam swiadomosci.

Wcislam w siebie platki i czuje ze maluch szaleje bulgotki nad spojeniem. Ide sie polozyc moze uda mi sie odespac ta noc:-/

@89Katia oddzwonil do mnie:-/ mam odstawic antybiotyk jak najwiecej pic zeby sie oczyscic z tego leku gdyby znowu byl napad to odrazu szpital mam przez weekend nie brac zadnego antybiotyku w pon do internisty po recepte na ten ktory bralam na poczatku. Mam sie nie stresowac z dzidzia napewno ok to bylo jednorazowe nie zemdlalam nie stracilam swiadomosci.

Wcislam w siebie platki i czuje ze maluch szaleje bulgotki nad spojeniem. Ide sie polozyc moze uda mi sie odespac ta noc:-/

[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ kciuki za spokojny weekend!

Tez idę po jakieś śniadanko.

@89Katia super, że już plamienie się zmniejszyło, oby było już coraz lepiej.

Ja plamiłam przez 3-4 dni, brałam duphaston 2x1, ale ja go brałam od potwierdzenia ciąży do 12 tc, przy plamieniu lekarz mi nie zwiększył dawki, ale też usg nie wykazało nic, więc nie wiadomo skąd było to plamienie.

@Anusiak1507 wszystko się Ciebie przyczepia, no biedactwo :( ale w końcu będzie lepiej, przecież nie może być ciągle źle :*

@Antonia2016 powodzenia na wizycie, przynieś nam same dobre wiadomości :)

reklama
Do góry