reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

@Antonia2016 to trzymam kciuki i za dzis i za jutro. Jakie sa Twoje przeczucia wobec plci?
Trudno powiedzieć:-) ciąża trochę inna od poprzednich bo mam dwóch synów ale też jestem starsza o 10 lat więc trudno przeczuwac. Chciałabym córeczkę ale synka też pokocham jak swojego ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Cześć!

U mnie noc spokojna. Miałam przerwę w plamieniu ponad 12 godzin. W nocy trochę plamilam przy podcieraniu, ale wkładkę mam czysta. Czuje się dobrze. Słuchałam teraz tętna i mała bardzo szaleje, wiec tętno trochę ma wyższe. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Czuje się dobrze. Jest dużo lepiej, niż wczoraj w nocy i rano. Walizka w razie czego czeka spakowana. Jestem dobrej myśli.

Dziewczyny, które plamią:
- plamicie cały czas?
- boli Was brzuch/plecy?
- jak długo trwa już plamienie?
- jakie leki bierzecie?
- czy po lekach plamienie się zmniejszyło/ustało?
- możecie wstawić zdjecie swoich krwiaków?

U mnie właśnie ten niby krwiak to musi być jakaś świeża sprawa, bo dwa tygodnie wcześniej nic nie było. Zreszta ja na usg nic nie widziałam, ale lekarz coś tam wymierzył.

@Anusiak1507 o matko :( a jak teraz się czujesz? Masz jeszcze te duszności? Możesz zadzwonić do lekarza i się skonsultować?

Tez słyszałam z tym latem. Wkurzyłam się, ale masz racje, ze dla nas lepiej jeśli nie będzie za gorąco w lato.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Katja dobrze że już z Tobą lepiej. Napędzilas sobie i nam strachu. Skoro mniejsze krwawienie to już się krwiak oczyścił. Ja co prawda już nie krwawie ale jak miałam krwawienie lekarz mi powiedział że teraz bardzo dużo pacjentek zgłasza się w takich sytuacjach jak nasza. W pierwszym dniu miałam obfite krwawienie a kolejne dni corac mniejsze. U mnie trwało tydzień. Minął miesiąc a u mnie na USG dalej widać krew więc nie do końca wszystko zeszło. Ja brałam luteine dopochwowo 3x1. Teraz biorę tylko jedną ale to z racji tego, że jestem świeżo po poronieniu. Rozumiem twój strach wiem co przechodzisz. Mój lekarz powiedział, że takie rzeczy są na porządku dziennym i to że jest krwiak nie znaczy że kobieta poroni. A u Ciebie przecież z dzidzia wszystko dobrze. Lekarz może niepotrzebnie cię nastraszyl. Może idź w najbliższych dniach to skontrolować czy coś się zmniejsza i jak to wygląda. Ale się rozpisalam. Mam nadzieję że choć trochę Ci pomogłam. Trzymam bardzo mocno za Was kciuki

Katia, ja dużo plamiłam i w poprzedniej i w tej ciazy.
Miałam jakies wynaczynienia, potem krwiaka.
Ja dodatkowo biorę clexane i acard i to też często jest przyczyną plamień w ciąży. Ja sobie podraznialam szyjkę wkładając luteine. Każde małe zadrapanie u mnie kończyło się krwią w sluzie.
Najwięcej krwi miałam gdy wchłaniał się krwiak. Ale nic nie bolało.

Katja dobrze że już z Tobą lepiej. Napędzilas sobie i nam strachu. Skoro mniejsze krwawienie to już się krwiak oczyścił. Ja co prawda już nie krwawie ale jak miałam krwawienie lekarz mi powiedział że teraz bardzo dużo pacjentek zgłasza się w takich sytuacjach jak nasza. W pierwszym dniu miałam obfite krwawienie a kolejne dni corac mniejsze. U mnie trwało tydzień. Minął miesiąc a u mnie na USG dalej widać krew więc nie do końca wszystko zeszło. Ja brałam luteine dopochwowo 3x1. Teraz biorę tylko jedną ale to z racji tego, że jestem świeżo po poronieniu. Rozumiem twój strach wiem co przechodzisz. Mój lekarz powiedział, że takie rzeczy są na porządku dziennym i to że jest krwiak nie znaczy że kobieta poroni. A u Ciebie przecież z dzidzia wszystko dobrze. Lekarz może niepotrzebnie cię nastraszyl. Może idź w najbliższych dniach to skontrolować czy coś się zmniejsza i jak to wygląda. Ale się rozpisalam. Mam nadzieję że choć trochę Ci pomogłam. Trzymam bardzo mocno za Was kciuki

Bardzo mi pomogłas :) skontroluje to za kilka dni :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Ja śpię na plecach, ale dość wysoko. Mam normalna poduszkę i na niej kładę poduszkę dla ciężarnych. Dodatkowo nie leżę zupełnie na płasko, bo poduszka ciążowa mi na to noe pozwala.
Według mnie ro organizm będzie dawał znak, ze trzeba zmienić pozycje. Tak jak właśnie piszesz z tym oddychaniem.

Masz poduszkę dla ciężarnych?

@Anusiak1507 dobrze, ze zadzwonisz do lekarza. Daj nam znać co powiedział.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Nie ma poduszki dla ciężarnych. Nie zamierzałam kupować, bo u mnie chyba by nie zdała egzaminu. Teraz jak miałam złamaną rękę to kupiłam sobie małą poduszkę, żeby lepiej było spać. Ale szybko poszła w odstawkę. Mąż służył za podpórkę ;) Dlatego tak myślę że ta dla ciężarnych też długo by nie pospała z nami.

Ostatnia edycja:
@89Katia oddzwonil do mnie:-/ mam odstawic antybiotyk jak najwiecej pic zeby sie oczyscic z tego leku gdyby znowu byl napad to odrazu szpital mam przez weekend nie brac zadnego antybiotyku w pon do internisty po recepte na ten ktory bralam na poczatku. Mam sie nie stresowac z dzidzia napewno ok to bylo jednorazowe nie zemdlalam nie stracilam swiadomosci.

Wcislam w siebie platki i czuje ze maluch szaleje bulgotki nad spojeniem. Ide sie polozyc moze uda mi sie odespac ta noc:-/
To dobrze że zadzwoniłaś do lekarza. Odpoczywaj!

@nikuss3006 na pewno 26 maja przyniesiesz nam super wieści :)

Dziś energia mnie rozpiera, ale co z tego :) leże sobie grzecznie. Piękne słońce u mnie świeci :)

reklama
Do góry