reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston.
Czy Wy też macie takie mdlenie od środka i ciągle bolacy żołądek????
Ja wczoraj doszłam do wniosku, ze tę moje objawy mogą być od duphastonu. Dodatkowo niskie ciśnienie

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
@Mimi2330 ja biorę duphaston od 6 tygodnia ciąży. Na początku zwalałam na niego winę, że to przez niego mam mdłości i rozstrojony żołądek, ale to chyba były moje ciążowe dolegliwości po prostu. Koło 9 tygodnia zaczęłam się czuć co raz lepiej i myślę, że w moim wypadku nie ma żadnego wpływu na moje samopoczucie. Ale to pewnie kwestia indywidualna. Ja nadal go biorę dwa razy dziennie i jest ok :)

Dzien dobry, powodzenia na wizytach :)
Ja wlasnie wstaje, M chyba nigdy nie wyprawialam do pracy, bo zwyczajnie zawsze spie jak on wychodzi :D
Co do koszmarow to tez dzis mialam, budzilam sie cala spocona, w ogole od kiedy w ciazy jestem to mam czesto glupie sny, a wcześniej nic mi sie nie śniło.
Jade dzis z mama zamawiac ciasta na komunie mojego brata, a potem ogladac sukienki, moze ja tez jakas kiecke kupie na wesele w czerwcu :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, odwiozlam Alanka do przedszkola, zjem sniadanie, rozwiesze pranie i ide spac :D
W sobote ostatni raz w tej ciazy spalam na brzuchu, wczoraj wieczorem polozylam sie (bo uwielbiam tak spac) i bylo mi tak niewygodnie, ze musialam przekrecic sie na bok....pora na poduszke ciazowa :D wtedy podloze sobie ja z boku i moze jakos oszukam sie, ze spie na brzuchu [emoji14]
Moj A. tez wyprawia sie sam :D wieczorem robie mu kanapki i wkladam do lodowki ;) rano wstawalam tylko kilka razy jak zapomnialam zrobic kanapek ;)

Co do ruchow to bardzo szczuple dziewczyny juz (albo az) w 16 tyg moga poczuc ruchy, reszta musi czekac do 17 lub 18 tyg ;) duze znaczenie ma tez na ktorej scianie jest lozysko, bo jak na przedniej, to dluuugo nie czuc, bo dziecko kopie jak w poduszke ;)
W pierwszej ciazy w 17 tyg poczulam takie konkretne kopniaki ;)
W 12 czy 13 tyg dziecko ktore wazy kilkanascie gram nie moze kopnac tak zebysmy czuly ;)
Ruchy to cos co czuje sie systematycznie, jak pojawiaja sie raz na kilka dni, to nie sa ruchy dziecka tylko jelit lub skurcze miesni (np przy niedoborze magnezu) ;)
To identyczne odczucie jak ruchy, jak urodzilam Alanka to ciagle czulam "ruchy" i wydawalo mi sie ze w ciazy jestem. Ja teraz czuje "ruchy" ale z braku magnezu, bo czesto drzy mi tez powieka...musze isc do apteki po jakis magnez...

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety już od 6 nie spałam ale z łóżka wstałam dopiero po 8 :) u mnie śniadanie to podstawa i w ciąży nie mam z nim problemu :D śniadanie jem zawsze ok. 9 wspólnie z synkiem, dzień zaczynamy od owsianki z owocami :)

Co do wyprawiania do pracy to w sumie nie wiem co jest do wyprawiania, mój D. wstaje, ubiera się, myje, robi sobie herbatkę i je kromkę z Nutellą, nie widzę tam roli dla siebie [emoji14] a kanapki robi sobie zawsze sam wieczorem i po sprawie ;)

Mam wrażenie, że czasami czuję jakieś muśnięcia ale aż tak się nad tym nie zastanawiam, jak przyjdzie czas to nam to spowszednieje, dla mnie to nie było aż tak istotne, w późniejszej ciąży liczyłam ruchy i jak liczba się zgadzała to o tym zapomniałam, mój synek był bardzo spokojny w brzuszku :)

Poznań pochmurny, wygląda, że będzie padać tak więc pewnie będę siedzieć cały dzień w domku :/

Hej :) co do ruchów zgadzam się z @lena_89 moim zdaniem to jeszcze nie możliwe byśmy je mogły czuć. Wiem że każda z Nas już bardzo by chciała ale niestety musimy jeszcze troszkę uzbroić się w cierpliwość. :)

Mój mąż do pracy wyprawia się sam, w sumie nie wyobrażam sobie go szykować jak małe dziecko. :p On tylko się ubiera i myje, a dzień wcześniej szykuje jedzenie do pracy. Nie jada wczesnych śniadań więc nawet bym mu się nie bardzo przydała. ;)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj! :*
Ja już zaczęłam się konkretnie stresować.

reklama
Do góry