reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej dziewczynki!
wstydźcie się..... człowiek wraca z pracy i ma do przeczytania 10 stron!!!! :)

@Anusiak1507 jak dla mnie z tego co piszesz masz typowe objawy alergii moim zdaniem z zaostrzeniem w kierunku astmy oddechowej.
Ja miałam chwilowe zaostrzenie w 6-7 tygodniu, ale potem przeszło i mogłam odstawic leki wziewne. Została mi alergia skórna, ale jest mała. Zrobiła mi się kontaktowa, jak mnie cos zadrapie albo ściśnie to potem mam czerwone :)

Ja równiez polecam łóżeczko turystyczne, świetna sprawa , dziecko za sobą mogłam ciągać na kółkach jak coś robiłam w kuchni, wystawiałam do drugiego pokoju jak spała, miało melodyjki, wibracje i bardzo się sprawdzało, szczególnie jak młoda zrobiła sie bardziej ruchoma.

Z rozna praktycznie nie korzystałam, przewijak raczej się sprawdził.

reklama
Ostatnio nie piszecie pomyslow na obiad i zapomnialam ze trzeba cos takiego ugotowac;-) moje plany z meblowymi zakupami chyba bede musiala przelozyc bo mojego M jescze nie ma:-/ a zanim zje i sie wykapie to ja bede spac;-)

ja znów kocham przewijaki, przeeijanie ns łozku jest dlz mnie niewygodne bo trzeba sie niepotrzebnie schylać ;) jedynie w czasie snu gdy dziecko miało kupke to przewijałam na lozkj by go nierozbudzać. Stojaka na wanienke nie uzywalam bo nie mam miejsca. Myłam w pokoju na nizszym stole, a przy kolejnym dziecku juz tylko w lazience tzn.dawałam do brodzika prysznica wanienke a umyte dziecko na recznik na pralce i juz ;)
lezaczek był mi bardzo pomocny tak do ok. 7-8 mies.zycia pozniej dziecko juz nie chce w nim byc to ja dawalam do krzesełka by nz chwile moć cos zrobic spokojnie ;)
mata edukacyjna- dzieci zaczynaja tak naprawde sie nia bawic od 4 mies. wczesniej nie bardzo moje chcialy na niej lezec. A jak znow zaczyna sie dziecko przemieszczac to z niej zwykle ucieka ;). Fajnie ją miec i móc pozniej odsprzedać.
@itucha to tak jak ze wszystkim, i z karmieniem kazdej z nas bedzie wygodniej robic to inaczej. Za pietwszym razem mialam lozeczko wiklinowe pozniej drewniane. I zwykle syn w srodku nocy lądowal u nas bo ja nie mialam sily karmić siedząc, a czesto bylo tak ze idlozylam dziecko uspane a po nastu minutach gdy jeszcze nie zdazylam zasnać kreciło sie i wybudzało na nowo. Przy drugim synu lozeczko sluzylo na przechowywanie prania do prasowania a przy trzecim wyladowalo w garażu. Jakos nie myślałam ze cos sie dziecku mogloby stać. Nawet bylam spokojniejsza gdy bylo blisko. Wszystko sie konczy i spanie z dzieckiem rowniez :)

oar89n7312bz9t17.png

@Anusiak1507 niestety nie wiem na prenatalnych kolanka były skrzyżowane przez całe badanie, ale 10.05 mam wizyte może będzie coś widać ☺ z terminu OM 13 tc 2 dni a z usg 14 tc 2 dni ☺ a ty wiesz czy chłopak czy dziewczyna? który tydzień masz?

Hejka! Ja dopiero wróciłam z miasta, miałam troszkę spraw. I kupiliśmy z mężem komodę(używaną)na ciuszki dla maluszka no i do niej dostaliśmy przewijak- robiony pod wymiar tej komody przez dziadka poprzednich właścicieli. Im już córka wyrosła i nie potrzebują. Jak dla mnie super sprawa, przewijak jak nowy, więc zobaczymy jak się sprawdzi. Nie zamierzałam kupować, ale skoro razem z komodą to super. Jeju coś z ciśnieniem bo zaczyna mnie głowa łupać. Ale się najadałam dziś placka po węgiersku- trzyma mnie od 4 godzin już i nie czuję w ogóle głodu:)

Z tym spaniem w osobnych lozkach to roznie bywa :D ja cala ciaze krzyczalam, ze nigdy w zyciu nie pozwole zeby dziecko spalo z nami w lozku. Do 3 mies spal w kolysce kolo naszego lozka, a pozniej poszedl do swojego pokoju. Od samego poczatku zasypial sam, jak byl juz wiekszy to dawalam mu butelke z mlekiem, wypijal i zasypial. Moj plan legl w gruzach kiedy skonczyl 2,5 r od tego czasu trzeba siedziec przy nim az nie zasnie, a w nocy przychodzi do nas...takze itucha wszystko przed Wami [emoji14]
Wczoraj A. nie zdazyl polozyc sie w naszym lozku, bo Alan byl juz zainstalowany kolo mnie :D

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry