reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej dziewczynki!
wstydźcie się..... człowiek wraca z pracy i ma do przeczytania 10 stron!!!! :)

@Anusiak1507 jak dla mnie z tego co piszesz masz typowe objawy alergii moim zdaniem z zaostrzeniem w kierunku astmy oddechowej.
Ja miałam chwilowe zaostrzenie w 6-7 tygodniu, ale potem przeszło i mogłam odstawic leki wziewne. Została mi alergia skórna, ale jest mała. Zrobiła mi się kontaktowa, jak mnie cos zadrapie albo ściśnie to potem mam czerwone :)

Ja równiez polecam łóżeczko turystyczne, świetna sprawa , dziecko za sobą mogłam ciągać na kółkach jak coś robiłam w kuchni, wystawiałam do drugiego pokoju jak spała, miało melodyjki, wibracje i bardzo się sprawdzało, szczególnie jak młoda zrobiła sie bardziej ruchoma.

Z rozna praktycznie nie korzystałam, przewijak raczej się sprawdził.

reklama
Ostatnio nie piszecie pomyslow na obiad i zapomnialam ze trzeba cos takiego ugotowac;-) moje plany z meblowymi zakupami chyba bede musiala przelozyc bo mojego M jescze nie ma:-/ a zanim zje i sie wykapie to ja bede spac;-)

ja znów kocham przewijaki, przeeijanie ns łozku jest dlz mnie niewygodne bo trzeba sie niepotrzebnie schylać ;) jedynie w czasie snu gdy dziecko miało kupke to przewijałam na lozkj by go nierozbudzać. Stojaka na wanienke nie uzywalam bo nie mam miejsca. Myłam w pokoju na nizszym stole, a przy kolejnym dziecku juz tylko w lazience tzn.dawałam do brodzika prysznica wanienke a umyte dziecko na recznik na pralce i juz ;)
lezaczek był mi bardzo pomocny tak do ok. 7-8 mies.zycia pozniej dziecko juz nie chce w nim byc to ja dawalam do krzesełka by nz chwile moć cos zrobic spokojnie ;)
mata edukacyjna- dzieci zaczynaja tak naprawde sie nia bawic od 4 mies. wczesniej nie bardzo moje chcialy na niej lezec. A jak znow zaczyna sie dziecko przemieszczac to z niej zwykle ucieka ;). Fajnie ją miec i móc pozniej odsprzedać.
@itucha to tak jak ze wszystkim, i z karmieniem kazdej z nas bedzie wygodniej robic to inaczej. Za pietwszym razem mialam lozeczko wiklinowe pozniej drewniane. I zwykle syn w srodku nocy lądowal u nas bo ja nie mialam sily karmić siedząc, a czesto bylo tak ze idlozylam dziecko uspane a po nastu minutach gdy jeszcze nie zdazylam zasnać kreciło sie i wybudzało na nowo. Przy drugim synu lozeczko sluzylo na przechowywanie prania do prasowania a przy trzecim wyladowalo w garażu. Jakos nie myślałam ze cos sie dziecku mogloby stać. Nawet bylam spokojniejsza gdy bylo blisko. Wszystko sie konczy i spanie z dzieckiem rowniez :)

oar89n7312bz9t17.png

@Anusiak1507 niestety nie wiem na prenatalnych kolanka były skrzyżowane przez całe badanie, ale 10.05 mam wizyte może będzie coś widać ☺ z terminu OM 13 tc 2 dni a z usg 14 tc 2 dni ☺ a ty wiesz czy chłopak czy dziewczyna? który tydzień masz?

Hejka! Ja dopiero wróciłam z miasta, miałam troszkę spraw. I kupiliśmy z mężem komodę(używaną)na ciuszki dla maluszka no i do niej dostaliśmy przewijak- robiony pod wymiar tej komody przez dziadka poprzednich właścicieli. Im już córka wyrosła i nie potrzebują. Jak dla mnie super sprawa, przewijak jak nowy, więc zobaczymy jak się sprawdzi. Nie zamierzałam kupować, ale skoro razem z komodą to super. Jeju coś z ciśnieniem bo zaczyna mnie głowa łupać. Ale się najadałam dziś placka po węgiersku- trzyma mnie od 4 godzin już i nie czuję w ogóle głodu:)

Z tym spaniem w osobnych lozkach to roznie bywa :D ja cala ciaze krzyczalam, ze nigdy w zyciu nie pozwole zeby dziecko spalo z nami w lozku. Do 3 mies spal w kolysce kolo naszego lozka, a pozniej poszedl do swojego pokoju. Od samego poczatku zasypial sam, jak byl juz wiekszy to dawalam mu butelke z mlekiem, wypijal i zasypial. Moj plan legl w gruzach kiedy skonczyl 2,5 r od tego czasu trzeba siedziec przy nim az nie zasnie, a w nocy przychodzi do nas...takze itucha wszystko przed Wami [emoji14]
Wczoraj A. nie zdazyl polozyc sie w naszym lozku, bo Alan byl juz zainstalowany kolo mnie :D

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry