reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Katia wypoczywaj i leż ile tylko synek pozwoli. Trzymam mocno kciukasy. Dobrze że masz detektor to przynajmniej na tyle się uspokoiłaś.

Anusiak wiele dziewczyn na tym etapie ciąży chudnie. A ty jeszcze po szpitalu i wszystkich przejściach to nic dziwnego. Nie przejmuj się gadanien innych. Odżyjesz i będziesz zdrowo wyglądać. Dobrze że z Malutką wszystko ok.

A u mnie to z kolei w drugą stronę. Jedzenie traktuję jako lek na mdłości nawet jak nie chcę. Bo albo zjem albo męczę się w toalecie, więc kg mi lecą od początku ciąży, aż strach pomyśleć co będzie na koniec. Ale nie jestem w stanie nad tym zapanować na chwilę obecną :( Dzisiaj też mimo szybkiej kanapki rano wylądowałam w toalecie, czego z rana ostatnio już nie było. Tak oto powitałam 15-ty tydzień :(

reklama
Katia będzie dobrze!!! Ja znam dziewczyny, które całą ciążę coś tam lekko plamiły i lekarze byli bezradni, bo taka ich uroda. Nie zamartwiaj się! łatwo się mówi, a sama ciągle wariuje, jak nie krwiak, to wysokie cukier to skoczyło ciśnienie itp. Jak do listopada nie wyląduje w wariatkowie to cud:) Trzymam za nas wszystkie kciuki. Powodzenia:)

Próbowałam dodzwonic się do luxmedu żeby przełożyć wizytę na dziś, ale po 10 minutach zrezygnowałam. Teraz jest ok. Jak leżę to brzuch nie boli, nie planie wcale. Dobrze, ze dziś piątek to jak coś to męża będę miała pod ręka, żeby pojechać na IP. Wieczorem posłucham jeszcze serduszka. Musi być dobrze i koniec.
Dziękuje Wam za dobre słowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@89Katia odpoczywaj. Gdyby cos to jedz na IP. Tak jak pisalam ja mam co jakis czas takie plamienie nawet zdjecie chcialam zrobic bo wczoraj tez takie mialam ale nie jest to sam braz czy tam krew tylko sluz taki podbarwiony brudnawo. No ale ja mam ta luteine i biore dopochwowo bo ta pod jezyk to byla tragedia. Wymioty na sama mysl o niej. ;-) pisz co i jak;-)

Czesc dziewczyny!
Ja niestety z nienajlepszymi wiadomościami...
Zaczęłam dziś krwawić i to dość obficie, więc szybko pojechaliśmy do szpitala, akurat był na dyżurze mój lekarz, zbadał mnie, zrobił USG i okazało się że mam niewielkiego krwiaka, przez którego łożysko jest na małym fragmencie odklejone. Jestem przerażona...
Dostałam leki, mam nakaz leżenia w łóżku i czekamy z nadzieją że krwiak się wchłonie, a łożysko wróci do normy.
:(

Niusia głowa do góry będzie dobrze, u mnie na początku ciąży też okazało się że mam kilka krwiaków, z które z początku były większe od dziecka, ale powoli zaczęły mi się wchłaniać, czasem pojawiają mi się niewielkie plamy krwi ale to przeważnie wieczorem i lekarz mówił że to nie groźne, po prostu staraj się odpoczywać i nie myśleć o tym.

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, wczoraj miałam totalnego dola, dziś jest już odrobinę lepiej.
Trochę poczytałam na ten temat i okazuje się że sporo dziewczyn miało podobny problem i wszystko kończyło się dobrze. Rozmawiałam z koleżanką i też dodała mi otuchy, bo stwierdziła że gdyby było bardzo źle to pewnie lekarz zostawił by mnie w szpitalu, a skoro pozwolił mi wrócić do domu to znaczy że nie ma aż tak dużego zagrożenia. Pociesza mnie też fakt że krwawienie już dziś znikome.

Niusia wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

Ja jestem w podobnej sytuacji. Jutro kontrolne usg. Mnie odpukac wczoraj minęły krwawienia. Ale boję się że krwiak jest i może w każdej chwili zacząć znów krwawic. Ale lekarz mówi ze po 12 tygodniu są dobre rokowania i trzeba dużo wypoczywać i będzie dobrze. Musi być dobrze.

3jgx43r8ceekwbv1.png

Myszka koniecznie daj znać po wizycie co lekarz powiedział... A czy u ciebie też łożysko zaczęło się odklejać? A krwawilas taką jasną świeża krwia? Bo u mnie taka ciemna, brązowa...

Od poczatku ciazy mam katar i kaszel taki mokry duszacy skpnczylam drugi antybiotyk i nie pomogl. Kiedys mialam alergie ale tp bylo za czasow dziecka pozniej nie dawala o sobie znaku wiec myslalam ze moze tamta diagnoza byla bledna. Teraz troche o tym poczytalam i okazuje sie ze w ciazy moze sie bardzo uaktywnic alergia. Gdyby noe te dwa antybiotyki to pewnie bym o tym nie pomyslala ale teraz zaczelam te swoje objawy dawac pod alergie i nawet niezyt zoladka ktory czesto jest u mnie moze byc od alergii.
Czy ktos ze slaska wie gdzie znajde alergologa nawet prywatnie?

reklama
@Anusiak1507 u Ciebie nie może być nudno i spokojnie [emoji12] a tak serio to oby do chociaż do października :) żeby urodzić i cieszyć się zdrowym bobadkuem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry