reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć witam si popołudniem [emoji4] my dziś na obiadek zupka borowikowa z makaronem.
I już serce mocniej mibije na myśl o jutrzejszym dniu [emoji7]
Jutro o 16 mam wizytę pierwszą.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ kciuki za wizytę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane będzie dobrze! Będzie i koniec. Oszczędzamy się, myślmy pozytywnie i słuchajmy lekarzy(zaufanych) i cieszmy sie tym stanem :)

Ja mam dziś paskudny humor. Poczta pantoflową doszły mnie słuchy, ze firma będzie ogłaszała upadłość. Mój projekt na którym tyrałam dzień i noc przez pół roku szlag trafi :( i jeszcze będę się pewnie bujac z zusem o wypłatę l4, a później zasiłku :(

Ta dzidzia to Cud, który zawitał do nas w ostatnim momencie! Dwa tygodnie później dowiedziałaby się o ciąży i pewnie miałabym już wymówienie w ręku :(

Kochana, nie denerwuj się teraz tą robotą! Wiem, że nie jest łatwo, ale stres jest Ci teraz najmniej potrzebny! Wszystko się dobrze ułoży!

U mnie np też nie jest kolorowo... Moja manager w poprzednim tygodniu poinformowała mnie, że od 01.04. daje mi awans. Ucieszyłam się bardzo, kto by się nie ucieszył ;) Ale po mojej dzisiejszej rozmowie z Nią entuzjazm mi opadł... Jej oczekiwania wobec mnie teraz są ogromne i nie wiem czy sobie poradzę... :( Wiedziałam, że awans równa się wyższe oczekiwania, ale nie aż tak...

Dziewczyny doczytam później.
Mam wyniki beta 952,37 i progesteron 17,4.
Według OM 4t6d ale owu była min 3 dni później niż zwykle, wiec ciąża pewnie młodsza.
Co myślicie ?

Według mnie poziom bhc jest bardzo dobry, ale tak jak piszą dziewczyny dla świętego spokoju zrób jeszcze raz w piątek :)

Emsi najważniejszy jest przyrost. Ja zaczynałam z poziomu 30, potem 90, aż w końcu dobiłam do 1177

Powtórz bete :) a progesteron w normie?

Normy dla I trymestru: 2,8 - 147,3. Zatem wyglada, ze w normie.
Mam receptę na dupka. Dal mi lekarz jak byłam na monitoringu 2 miesiące temu. Ale mówił aby brać tylko w razie plamien, jak zajdę. I właśnie nie wiem co oznacza ten wynik progesteronu, czy dupek by się przydał czy nie a wizyta dopiero 22.03

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi [emoji8]

@gabrika gratuluje awansu! Gdyby menagerka nie wiedziała, ze sobie poradzisz, to nie zaproponowałaby Ci awansu :) zawsze jest strach przed tym czego nie znamy i przed odpowiedzialnością. Wychodzimy ze swojej strefy komfortu. Ale strach ma wielkie oczy :) na pewno dasz radę :)

Piersi okropnie mnie bolą... i podbrzusze ciągnie...

musiałam dziś podbiec do tramwaju- myślałam, że mi piersi urwie- niby małe flaki a tu proszę

i ta senność- no dobija mnie totalnie i ból krzyża, że ciągle mi się wydaje, że się wszystko zaraz skończy- nie wiem jak dobiję do końca przez ten stres

reklama
@gabrika gratuluje awansu! Gdyby menagerka nie wiedziała, ze sobie poradzisz, to nie zaproponowałaby Ci awansu :) zawsze jest strach przed tym czego nie znamy i przed odpowiedzialnością. Wychodzimy ze swojej strefy komfortu. Ale strach ma wielkie oczy :) na pewno dasz radę :)

Piersi okropnie mnie bolą... i podbrzusze ciągnie...

Eh muszę przyznać, ze awans nie zawsze jest taki korzystny. Z jednej strony wyzwanie, kolejny szczebel w karierze itp itd. Ale niestety jest jeszcze druga strona ... mega odpowiedzialność, co za tym idzie giga stres a w korpo to nie jest na chwilę. I niestety przez to wszystko bardzo szybko przychodzi wypalenie ... a z tym to już ciężko :/
Dlatego zanim podejmiemy decyzje musimy się mocno zastanowić co dla nas jest w życiu ważne ... bo często po czasie dochodzimy do wniosku, ze to jednak nie jest kariera ...

Do góry