reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć witam si popołudniem [emoji4] my dziś na obiadek zupka borowikowa z makaronem.
I już serce mocniej mibije na myśl o jutrzejszym dniu [emoji7]
Jutro o 16 mam wizytę pierwszą.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ kciuki za wizytę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane będzie dobrze! Będzie i koniec. Oszczędzamy się, myślmy pozytywnie i słuchajmy lekarzy(zaufanych) i cieszmy sie tym stanem :)

Ja mam dziś paskudny humor. Poczta pantoflową doszły mnie słuchy, ze firma będzie ogłaszała upadłość. Mój projekt na którym tyrałam dzień i noc przez pół roku szlag trafi :( i jeszcze będę się pewnie bujac z zusem o wypłatę l4, a później zasiłku :(

Ta dzidzia to Cud, który zawitał do nas w ostatnim momencie! Dwa tygodnie później dowiedziałaby się o ciąży i pewnie miałabym już wymówienie w ręku :(

Kochana, nie denerwuj się teraz tą robotą! Wiem, że nie jest łatwo, ale stres jest Ci teraz najmniej potrzebny! Wszystko się dobrze ułoży!

U mnie np też nie jest kolorowo... Moja manager w poprzednim tygodniu poinformowała mnie, że od 01.04. daje mi awans. Ucieszyłam się bardzo, kto by się nie ucieszył ;) Ale po mojej dzisiejszej rozmowie z Nią entuzjazm mi opadł... Jej oczekiwania wobec mnie teraz są ogromne i nie wiem czy sobie poradzę... :( Wiedziałam, że awans równa się wyższe oczekiwania, ale nie aż tak...

Dziewczyny doczytam później.
Mam wyniki beta 952,37 i progesteron 17,4.
Według OM 4t6d ale owu była min 3 dni później niż zwykle, wiec ciąża pewnie młodsza.
Co myślicie ?

Według mnie poziom bhc jest bardzo dobry, ale tak jak piszą dziewczyny dla świętego spokoju zrób jeszcze raz w piątek :)

Emsi najważniejszy jest przyrost. Ja zaczynałam z poziomu 30, potem 90, aż w końcu dobiłam do 1177

Powtórz bete :) a progesteron w normie?

Normy dla I trymestru: 2,8 - 147,3. Zatem wyglada, ze w normie.
Mam receptę na dupka. Dal mi lekarz jak byłam na monitoringu 2 miesiące temu. Ale mówił aby brać tylko w razie plamien, jak zajdę. I właśnie nie wiem co oznacza ten wynik progesteronu, czy dupek by się przydał czy nie a wizyta dopiero 22.03

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi [emoji8]

@gabrika gratuluje awansu! Gdyby menagerka nie wiedziała, ze sobie poradzisz, to nie zaproponowałaby Ci awansu :) zawsze jest strach przed tym czego nie znamy i przed odpowiedzialnością. Wychodzimy ze swojej strefy komfortu. Ale strach ma wielkie oczy :) na pewno dasz radę :)

Piersi okropnie mnie bolą... i podbrzusze ciągnie...

musiałam dziś podbiec do tramwaju- myślałam, że mi piersi urwie- niby małe flaki a tu proszę

i ta senność- no dobija mnie totalnie i ból krzyża, że ciągle mi się wydaje, że się wszystko zaraz skończy- nie wiem jak dobiję do końca przez ten stres

reklama
@gabrika gratuluje awansu! Gdyby menagerka nie wiedziała, ze sobie poradzisz, to nie zaproponowałaby Ci awansu :) zawsze jest strach przed tym czego nie znamy i przed odpowiedzialnością. Wychodzimy ze swojej strefy komfortu. Ale strach ma wielkie oczy :) na pewno dasz radę :)

Piersi okropnie mnie bolą... i podbrzusze ciągnie...

Eh muszę przyznać, ze awans nie zawsze jest taki korzystny. Z jednej strony wyzwanie, kolejny szczebel w karierze itp itd. Ale niestety jest jeszcze druga strona ... mega odpowiedzialność, co za tym idzie giga stres a w korpo to nie jest na chwilę. I niestety przez to wszystko bardzo szybko przychodzi wypalenie ... a z tym to już ciężko :/
Dlatego zanim podejmiemy decyzje musimy się mocno zastanowić co dla nas jest w życiu ważne ... bo często po czasie dochodzimy do wniosku, ze to jednak nie jest kariera ...

Do góry